Thursday, 19 September 2013

Terima Kasih






Alhumdulillah, terima kasih banyak-banyak atas pemberian sehelai baju-T

Walaupun ia biasa, tetapi tidak bagi saya, kerana cetakkan pada baju tersebut adalah hasil seni jalanan @ street art  oleh seorang mat saleh ni yang bernama Ernest Zacharcvic.

Mamat ini lah antara salah seorang seni jalanan yang telah 'merosakkan' bandar George town dengan hasil kreatif seni jalanannya. Sehinggakan menjadi tumpuan para pelancong.


Tak cukup dengan bandaraya George town, Kuala Lumpur, PJ, Bandaraya Kota Singa juga tidak terlepas darinya. Malah negara2 barat juga turut jadi mangsa 'contengannya' .




hasil karyanya juga boleh di lihat di sini



















* Tempoh hari, malam sebelum hari kayuhan esoknya saya hanya dapat kesan 2 sahaja lokasi seni jalanan di Bandar George Town. Itu pun nasib-nasib saja. tak macam Dr.Singa  ni, Habis dia terjahnya.

* Nanti saya terjah kawan2 semua kembali, sekarang ni saya  on off sea trial la. 





.

35 comments:

  1. Cantik! Lukisannya nampak hidup.

    ReplyDelete
  2. Btul tu...rietta pown kagum dgn dia...rietta yg lukisan dah terjah...tpu skank byk yg dh tggal...sebab bnagunan lamer...yg besi, byk lg yg rietta blom terjah....

    Psss...chantek t shirt tu...bukan t shirt biasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknanya mmg banyak lah street art disana ye

      Delete
    2. Byk sgt sgt...kagum dgn karya dia...sgt kreatif....

      Pss...haah, lpas raya bru smpai...kad yg rietta sendiri send pown, byk juga yg msih blom diterima oleh kwn kwn...

      Delete
    3. Pss...haah, ggk tajuk tu dah berkenan, pas baca sinopsis, trus bli...

      Delete
    4. Psss...itu la...bila abg abg menyoal...laju sj dia jawap....penuh yakin plak tu...

      Delete
  3. wah.... cantek baju tu.....

    masa pegi jelajah dengan kakak ... tak pulak terfikir nak cari baju2 macam ni...

    ede jual ke kat sinun... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada2....nanti boleh la sis terjah dgn akak lagi. terjah cari baju pula hihihihi

      Delete
  4. Wah... bertuah la ko bro.


    Nong andy

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki ni sis, terima saja lah. jgn ditolak

      Delete
  5. street art! ok juga kalau buat concept design..

    ReplyDelete
  6. waaa..best nyer..bukan senang nak dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 bukan senang nak dapat benda free gini

      Delete
  7. sangat FOFULAR lukisan ini
    bertuah badan TP

    ReplyDelete
  8. saya dah mula berkenan dgn street art... kesenian yg sgt unik

    ReplyDelete
    Replies
    1. dahulu org tak berapa pandang, kerana ia seperti seni yg cacat. tapi sekarang.....ia merupakan seni agung juga, daya pemikiran kreatif perlu ada.

      Delete
  9. pernah tgk pic dari kengkawan yg kat georgetown tu... baru saya tau.. tu hasil lukisan beliau... sangat kreatif

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg lukisan mmg si mamat mat saleh lah. tapi kalo arca2 besi rasanya local artis bandar george town tu sendiri. tak silap saya beliau berbangsa cina

      Delete
  10. Cool t'shirt! Definitely akan beli sehelai bila ke sana! Or may be 2 :)

    ReplyDelete
  11. cantik lukisannyer.. ade mksd tersendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin, pemikiran artis agak berlainan dr org biasa

      Delete
  12. aik..
    rasa dah mengomen kat sini hari tu..
    tak ada lah pulak...


    komen sekali lagi..
    kita orang tak perasan lak ada jual T shirt tu hari tu..
    yang nampak banyak..
    key chain minion..

    di mana /siapa boleh ku kirim baju ni ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik ....mungkin incik google jeles kot. tu yg dia taknak publish komen sis keluar.


      saya sebenarnya pun tak tahu, yg street art ni ada jual baju. ini pun kiriman dari kawan. takpe nanti saya tanya dia lokasi yg tepat dimana ada jual baju ni.

      Delete
  13. Replies
    1. Saya setuju. Karya nya sudah sampai di kota2 indonesia atau belum?

      Delete
  14. salamun alaik bro.

    kerosakan yang mencantikkan katanya.
    saya suka! saya suka!

    disebabkan pegi ke penang itu hari atas tujuan koje, tak dapat la nak round2 cari art cenggitu.
    tapi, dah kata jodohhh, terserempak pula dengan art p.cik dok atas beca tuuuu.

    saya suka! saya suka!

    saje je nak bagitahu.ngehehehe. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah cm pasal sudah sampai. Karya2nya sgt ohsemkan

      Delete