Friday, 13 September 2013

Dim Sum




Rindu saya pada menu makanan kaum cina ni, dahulu saya dan kawan sekerja rajin ke bandar Ipoh
untuk menikmati makanan ni.

Ianya terletak di area GreenTown, Ipoh dan di Jamin Halal sepenuhnya. Boleh dikatakan hampir keseluruhan menu Dim Sum ini cara masakkannya adalah dikukus. Yang digoreng pun ada.





kalau rajin gugel nama kedai ini, secara automatiknya akan tahu koordinat kedai tersebut. cubalah!!!





























*  Antara Sushi & Dim Sum.....saya lebih gemar pekena Dim sum. Nama menu setiap hidangan Dim Sum ni jangan tanya saya...saya mmg tak tahu, makan pandai lah.







.



40 comments:

  1. nampak memang sedap..haraplah nanti dapat rasa, sbab susah jugak nak cari kedai yang halal..

    ReplyDelete
  2. tetiba kan kita terliur.... bila tengok yang kaler hijau tu.... huhu....

    ReplyDelete
  3. Dimsum crab sedapppppppppppp..

    ReplyDelete
  4. dim sum halal kat key el ni tak sedapp...!!

    ReplyDelete
  5. rasa macam sabtu ni nak turun ipoh cari dim sum.. haha

    ReplyDelete
  6. aku suka dim sum yang jenis stim tu...
    kalau yg digoreng tu takut keras la pula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul....aku pon, yg goreng ambil 1,2 menu utk rasa perbezaan aje

      Delete
  7. Aduh bro... lapar la gini kena tayang makanan. Sini kk susa mo cari yg halal. Ada juga promenade
    Tapi mahal o........ tiada 100 tak payah mkn dimsum hehe

    ReplyDelete
  8. Er.. eh. Pakai account ni pula.


    -Nong Andy-

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak....wey...sis
      pigijak ke Sandakan sana....pasti ada juga tu

      Delete
  9. dim sum ni rasa dia macam sushi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi separa masak & mentah. dimsum masak secara kukus dan goreng, mostly secara kukus la sis.
      ummmmphhh ooo..............

      sangat sedap.

      Delete
  10. Salam bro TP
    lama tak jenguk sini..sihat?

    ReplyDelete
  11. marvelles food
    bikin ngences lah cam ni
    kat BAngi pun ada satu
    nak makan kena ada geng baru sodap
    paw tu terasa rasa lah sampei ke mulut erk :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul konsep sharing makan ni baru syok dan seronok

      Delete
  12. hingga ke saat ni...akak tak pernah lagi mencuba..guane rasa nyer ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sgt sedap dan marbeles. kena try sis

      Delete
  13. nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Fav aku ni T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. lai lai....meh datang ke Ipoh

      Delete
    2. awat ipoh telor??? jauh naaa.... KL ado tak?

      Delete
  14. sy sih gk pernah makan dim sum, jd pnasaran sama rasanya...

    ReplyDelete
  15. yummy...rietta suka yg rebus...yang goreng xbrp sangat...tpi kt sni susah nak cr yg halal....shushi mmg xmsuk tekak rietta nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dim sum yg goreng not bad juga rasanya. cuma kurang gemar layan yg goreng2 ni

      Delete
  16. kat tempat saya ad china muslim jual di pasar tani..nanti nak try

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik anon, cubalah....pasti anda menyukainya

      Delete
  17. Pernah try...sedap bila kena dgn sos dia tu.
    sushi tak penah, blm tertarik nak try lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi yg half cook saya boleh terima lagi, yg betul2 raw tu yg saya tak boleh nak menelanya

      Delete
  18. Replies
    1. boleh mencubanya...pasti anda tahu nikmatnya rasa dim sum tu.

      Delete
  19. saya lebih gemar sushi. tapi dim sum pun layan je.

    pssttt...gambo makin cantik. skil makin tajam tuh. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba pipi terasa kebas naik kaler merah2 ni

      Delete