Tuesday, 25 June 2013

BULAN






Assalammualaikum dan salam sejahtera
wahai kawan-kawan alam maya semua.

Fuh.....
lama betul tak jengah ke blog ni.







Bulan memang sangat indah, walaupun ia dalam keadaan cuaca berjerebu, still maintain, tetap anggun dengan caranya tersendiri.




























* kisah kembara saya di Sabah mcm dah basi. hahaha lantak lah....










.
.

40 comments:

  1. bulan ke-orenan sebab jerebu..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul, kebiasaanya begitu lah

      Delete
  2. Bulan..kejadian Allah yg sgt indah, rasa tenang bila memandangnya.

    *lama betul tak update...busy sgt ya TP?

    ReplyDelete
    Replies
    1. busy juga lah sis ujie....apa bulih buat

      Delete
  3. selamat kembali. bulan itu cantik walau dalam jerebu malam, sama macam orang botak yang hensem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.....

      hanya utk org botak yg hensem eh, hmmmm....(gelak guling2 jap)

      Delete
  4. ok..
    dah cantik dah tu..

    crop kan lagi
    bagi nampak lagi besarrrrr!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agreed.
      Also, letak le framing bro :)

      Delete
    2. dr Singa : owh itu rahsianya....selama ini saya mencari2 mcm mana nak hasilkan bulan tu besar dan jelas dlm gambo

      Syed : baik akan saya cuba nanti dilain kali bro. Thanks

      Delete
  5. paling x cun bila hujung BULAN ekekek hi TP sihat?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhumdulillah sihat aje sis PPP.
      cuma busy sedikit

      Delete
  6. Nmpk gak bersawang blog ni...heheheh...

    Cantik bulan. Tapi bulan sakit. Merah je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan kelihatan sakit angkara "kita"

      Delete
  7. ok.. bulan dah cunnn...!!!!

    cite je yg kat sabah tu nak dengar jugak..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. as u wish sis....tapi tunggu kelapangan, skrg dah tak ada byk masa utk dunia maya ni

      Delete
  8. semalam pun ada perasan jugak TP, cun je bulan masa time petang tu, merah menyala, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.....macam cahaya lilin pun ada kaler dia

      Delete
  9. Bulan dah macam buah oren mandarin je warnanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun ia warna oren tetap orang puja dan puji bulan walau ia sgt jauh

      Delete
  10. weiii....chantek....tapi kesian bulan...walau paling dekat dengan bumi..paling jelas dan paling besar kelihatan....kuning kemerahan dek jerebu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih

      jerebu terjadi disebabkan angkara "kita".

      Delete
  11. gua pon sempat tembak bulan.. bulan dalam jerebu http://cimotpunyegambor.blogspot.com/2013/06/tembak-bulan.html

    ReplyDelete
  12. Hohohoooo..... kerana kebizian saya terlepas bulan purnama di Nisfu Syaaban...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eerrk nasi tambah...... bulan tuuuu nampak comel.. bulat sebesar duit seposen jer

      Delete
    2. samalah...sgt2 bz dan bz. terima kasih, bulan mmg indah

      Delete
  13. Replies
    1. Subhanallah... Bulan mmg cantil la

      Delete
  14. Sabtu lepas dalam berita cakap, bulan akan kelihatan 3 kali lebih besar drp saiz asal sbb kedudukannya sekarang paling hampir dengan bumi. Jom menembak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom......tapi malam semalam dikawasan saya hujan lebat
      huhuhuhuhu

      Delete
  15. wow...nice
    cantik sangat
    x pernah merenung bulan lama2
    rupanya begini wajah bulan
    oren2 kelam gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oren kelam kerana cuaca berjerebu kot

      Delete
  16. Camera kalis jerebu ni... hikhikhik... ada cite sabah lg ker??? Cer cite2..

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. yup....mesti pakai tangan tak berapa nk pegun

      Delete
  18. Bro...

    Memang berkurun baru ko update hehehe...

    Cantik gak bulan yg ko ambil... macam yg SR tangkap. Penuh je.. boleh la wa feeling2 ada warewolf masa bulan
    Mengambang mcm ni hehehe...

    Ala... up kan je kisah tu... dgn gambar2 cantik.. tak ada sempadan masa utk jelajah ko tu utk jadi tatapan pembaca blog ni.. hehe

    ReplyDelete