Saturday, 23 March 2013

Hidung Panjang.
















Sudah tiba masanya saya sambung kembali cerita kembara saya yang tertangguh di sini. 

Tunggu....








CPL gambar ni boleh tak untuk FM tu? Atau memang kena gambar sendiri? 



*Rindunya saya dengan Sabah, Tak sabar mahu jejakinya semula, sambung jelajah lihat bumi orang.

















.

44 comments:

  1. alololololo hidungnya,rasa nak picit je,hik

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak jejak untuk kali pertama ke sabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, insya Allah pasti boleh suatu hari nanti.

      Delete
  3. aku dah jumpa si probo ni masa pergi sandakan tahun lepas. hensem tu bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akan aku jejak langkah lu bro.
      any suggestion kat area sandakan tu tak

      Delete
  4. Replies
    1. Mancung dari tepi penyek dari depan

      Delete
  5. ya..sudah pasti kami menunggu nyer TP, hehe...

    ReplyDelete
  6. gambar yang satu ini sudah cukup magnet.. jadi mahu tunggu yang seterusnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini saja yg ok sikit, yang lain kelaut

      Delete
  7. boleh sangku hanger kat hidung tu
    ala comei2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la....saya taknak buat, kesian hehehe

      Delete
  8. Comeinye...rietta xpernah tgk yg real....yang dlm gmbar jerr...msa pergi sabah ritu pown tgk dlm poskad jerr....

    Psss.....sronok ronda CH semalam....tapi dh xsesejuk dulu kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini yang real pun jenuh nak ambil.

      pembanggunan berleluasa disana. Habis hutan. Mana nak sejuk. Tapi still sejuk juga la bila dah petang sampai ke pagi

      Delete
    2. Haah...rietta minat membaca....btul tu...banyak pembangunan....tpi msih sejuk berbanding dengan sini....rietta suka sangat....nanti nak pergi lagi....hehehe....

      Delete
  9. Ahahaaa... comeyy ah gambar ni utk FM tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 CPL accept la ko. Tak gitu SR

      Delete
  10. siap sedia aje si hidung panjang tu berposing kan? hihihi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zoom dari jauh je kalau dekat dia lari

      Delete
    2. GB pasal yg ni yang liar. Tetiba jumpa di kawasan tu. Menurut penduduk sekitar ia baru sampai wujud dikawasan tu dlm sebulan yg lebih

      Delete
  11. Si hidung pnjg ni, slh satu tarikan utk kami ke sabah nanti....nak ke sane jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti kerana spesis ini hanya terdapat di kepulauan borneo sahaja

      Delete
  12. Saya tak pernah ke Sabah.
    Teruja nak ke pulau2 nya.
    Cuma insiden Lahad Datu ni merencatkan sedikit keterujaan saya nak ke pulau2 di sana, selepas ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga ia cepat pulih, rindu kt sabah sgt2

      Delete
  13. Saya pernah nengok gambar Monyet Belanda ini masa saya kecik kecik dulu.. Sangat menakutkan saya pada masa itu. Sampai mengigau-ngigau!

    Sampai sekarang pun daya rasa ia sangat scary!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk...bukan sepatutnya comel ke?

      Delete
    2. Sampai ningau tu...jap. kenapa ia sgt menakutkan?

      Delete
  14. den tak pernah sampai ke Sabah lagi,teringin juga suatu hari nanti...

    ReplyDelete
  15. yeahhh! yg idung kiut cenggini tak berkesempatan pi,
    tapi yg versi orang utan tu pernah,
    dan bertambah bagus lagi time dtng tu, memang time makan si kiut orang utan!

    hidung panjang, bila kita mau ketemu??? kihkihkhhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe

      c.marikh lain kali dtg bertemu sapa lah

      Delete
  16. Kalau ada banyakkk duit. Mau ikut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa utk kesana tidak pakai duit yg banyak.

      Delete
  17. Orang kata, saiz hidung melambangkan saiz err... err...

    ReplyDelete
  18. Hidung panjang tak pe, asalkan jangan panjang tangan =.='

    ReplyDelete
  19. waahh xpnh tgk..mcm pelik tp cam comel gak monyet tu hee

    kat sepilok ke tu?:)

    ReplyDelete
  20. I'm sure boleh guna utk FM tu bro :)

    ReplyDelete