Thursday, 27 December 2012

Sekitar di Tg.Aru lagi.





























* pakai laptop kawan utk update. Laptop saya rosak. Saya hanya boleh singgah ke blog kawan2 dan baca sahaja. Utk tinggalkan komen diblog kawan2 semua saya tak dapat kerana ada masalah untuk login di laptop saya
ataupun browser saya yang gila.
(  login pakai HP mmg macam cilake saje....sangat2 susah. Ini yang beli telefon pintar ni )


Mungkin sudah sampai masanya utk format laptop.


Psssst.... Windows 8 ok ke tak? Siapa yang sudah menggunakannya?






.

95 comments:

  1. psst Dek..
    dah dapat FM Angkor Wat tak?
    takut tak sampai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...Alhumdulillah dah dapat dah tapi....ingat nak update dlm blog hehehe..

      terima kasih byk2 Sis.

      (tapi apakan daya, laptop meragam pula)

      Delete
  2. Huh! Cool gile pic parrot tu. Boleh bt poskad. Tp mmg ctk.

    Hrp laptop lekas sembuh ya? Heee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih MF... Itulah, laptop buat hal pula.

      Delete
  3. wow..sume menarik!
    pokok apa tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis ujie....erm pokok apa? Saya pun tak tahu sebenarnya. Mungkin orang2 sabah tahu kot jawapanya.

      Pokok ni tumbuh kat pantai dan saya tertarik dgn buah dia. Sebab tak pernah lihat sebelum ini

      Delete
  4. rietta pergi sana dah agak petang....sempat jumpa burung nuri tu jew...xpe...ada rezki, rietta ke sana lagi...tp tunggu bulan 12 gak...sebab kempunan xleh tgk bunga refflesia...huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh...takpe boleh dtg melawat(melancong)lagi nanti. Eh...bunga refflesia tu bulan 12 aje ada ke

      Delete
  5. Replies
    1. Nah....cik moon bukan org sabah ker?
      saya ingatkan moon org sabah.hehehe....

      ntah la tiada jawapan utk soalan tu.saya sendiri kurang arif dan tidak tahu sebenarnya pokok apa tu hehehe

      Delete
  6. gambar burung.. dan awan.. paling menarik. Bro.. gambarnya kecil sebab laptop kamu rosak ya?


    -Nico Robin-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis lupa nk besarkn size pic tu. Nnti ada masa dan laptop dah pulih,saya besarkn kembali pic semua ti.

      Apa2 pun terima kasih

      Delete
  7. huwaaaaaaaaaa..rindunya nak pi sana lagi!

    http://akupunyepasalaaa.blogspot.com/2012/02/mahabbah-visit-mavis-to-sabah-tanjung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huwaaaaa...samalah rindu la sama negei dibawah bayu

      Delete
  8. gambo kecik!!! tak puas tengok!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Permohonan anda akan di baiki tidak lama lagi hehehe

      Delete
    2. hah. baru puas tengok!

      alaaa...cantiknye sunset kat tanjung aru....


      rindu gila dah nih!

      Delete
    3. Kan

      GB jom explore sandakan sis

      Delete
  9. gambar memang superb...tu lah, nak tanya jugak, pokok apa gambar awal-awal tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Nanti saya tanya pada orang dan buat sedikit penyiasatan terhadap nama tumbuhan tu

      Delete
  10. TP,

    tertanya-tanya dlm hati.. macam mana rupa sun set yg Tp snap hari tu.. maklumlah, mendung semacam.. last minit baru ada sedikit cahaya masa kita mau pulang. tapi memang cantik.. paling last tu memukau.. warna laut tu cantik sangat.


    lagi kan burung tu TP.. tertunggu-tunggu gambar burung tu. cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan....walaupun mendung masa tu, nasib baek ada dalam seminit dua utk suasana sunset muncul seketika. Still tak puas ati. Mesti repeat balik ni hahahaha.

      kalau burung tu byk lagi pasti lagi menarik.

      Delete
    2. Sis nong andy.... Pokok apa tu eh. Tolong sa carikan jawapan boleh?

      sa betul2 nda tau tu

      Delete
  11. jap, tambah komen lagi.

    bakat awak makin ter polished! keep it up! clap clap!

    ReplyDelete
  12. cantik betul gambar lu bro. suka gua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerana lu suka, dgn berbesar hati wa kasi lu gambar tu.

      nah ambil la (pilih saja mana yg suka)

      Delete
  13. ah, suka tengok pemandangan tu..lawa..dan burung2 tu..:D

    ReplyDelete
  14. buah apa tu ?? tak pernah tengok. cantiknya suset

    ReplyDelete
  15. seperti biasa gambar2 dalam blog nih memang cantik2 and terbaik...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bro PM. InsyaAllah lappy elok nnti kawan terjah bro balik

      (bukan tak terjah,tapi...tak boleh komen la... :( )

      Delete
  16. katakan lah diriku ini salah atau betul..amboih, bkan main ayat..hehe,ni nak tanya..apa benda pic2 kat upper sekali tu ? nanas ke ? atau buah lain ? :D aduii...tak kenal sngtt..byk buah yer...jagung pun ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah la sis...buah apa eh? Saya pun xtahu

      Delete
  17. sedapnya jagung tu. sedapnya jruk tu.pehhh

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Terima kasih sis.terharu rasanya hihihi

      Delete
  19. Replies
    1. Terima kasih bro. Alah...masih biasa2 ni. Tgh blajar utk memahirkan lagi ni bro...

      Delete
  20. hebak2... gambaran2...

    cite pasal labtop kan...
    labtop kita hilang dua hari lagi nak presentation paper project1..
    dan tek sempat nak backup dalam pendrive..
    saya present yg ade dan kena tibai teruk dengan panel.. hehehe... redha jaa lahh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sis.

      alah.....lagi kesian kisahnya.

      Delete
  21. makan jagung keluar jagung.. haha. w8 ok gak.. L baru donlot nih, engat nak pakai w8.. tengok mcm bez.. haha. tapi w8 ni lebih bez guna utk touch screen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu L. W8 mmg best tapi lebih sesuai utk touch screen.

      Kalau tak touch screen pun xpe..boleh aje juga, cuma ada leceh sikit aje la hihihihi

      Delete
  22. Chehhhh, Wakjan ingatkan pokok nenas masa mula2 tengok. Itu bukan ke pokok yang daunnya kita boleh buat tikar tu ke ? Lupa, mengkuang kot namanya hehehe ...

    warna2 dalam gambar di atas nampak macam outstanding, guna mode Vivid kah tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah la wakjan....pokok apa pun masih saya tak tahu bro...tapi ada kata ni pokok nenas seribu.(org johor kota tinggi yg gelarkan)


      Saya pakai msnual aje. Tak pernah pakai vivid mode lagi

      Delete
  23. Replies
    1. Terima kadih

      terima kasih

      hehehe apasal melopong pula

      Delete
  24. jagung sedap nyer..

    pahtu tengok jeruk..
    aaaaaaa....kecur air liur...

    tengok langit..
    subhana allah cantik nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jagung mmg sedap

      hantu jeruk. Sah!


      Kan....indah sungguh ciptaanNya

      Delete
  25. saya rindu tanjung aru....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi....jom tg aru kita lagi next trip sis

      Delete
  26. jagung,jeruk.slurrppp!nampak sedap je,kecur air liur :P
    pemandangan tu,cantik sangat2..subhanallah.. :)

    ReplyDelete
  27. siyesly style...part jeruk tu pon cun giler!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh jeruk pun ada yg cun juga ke bro
      hahahaha

      Delete
  28. pokok yang atas sekali tu pokok ape? banyak terdapat di pantai kawasan sini, cume namanya xtahu..

    jagung tu nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya saya juga tidak tahu juga pokok apa itu

      Delete
  29. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  30. Replies
    1. makanan juga ok. sedapnyaaa jagung deret2 tu.. omnomnomnom

      Delete
  31. fuhh!,
    jeruk tu buat xtahan je.

    ReplyDelete
  32. jagung tuh! mohon belikan untuk cik :D

    maaf lama x jenguk sini,bz ;)

    ReplyDelete
  33. mak datok!!!! gile cantik pic2 kamu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahahaha mula mau terasa kembang semangkok ni

      Delete
  34. perghhhh gambar gambar ko stok stok yang boleh dijual mahal doh bro!
    wa caya sama lu laaa!hahah XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih....tapi masih baru lagi dan masih tiada karya yg hebat seperti otai2 foto

      Delete
  35. wow..makin gempak effort hang membaiki tahap pic . thumb upss!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba sedaya upaya membaiki laggi dan tambah ilmu2 tentang seni foto ni
      InsyaAllah

      Delete
  36. lama menyepi bro..??

    jemput join contest den yer...:)

    http://www.papamifz.com/2013/02/contest-kaca-mata-papamifzcom.html

    ReplyDelete
  37. pokok ats skli tu nmpk mcm iras2 nenas batu pun ada,tp nenas btu kering..nth ek..pokok apa la tu..btw..nmpk sdp jgung tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah hehehehe tak pasti pokok apa tu

      Delete
  38. aha menarik.
    hai, baru sekarang aku jenguk blog kamu.
    hew hew hew.

    ReplyDelete
  39. saya pon lame hibernate.

    sekarang da bangun. hehe!

    ReplyDelete
  40. saya tanya roommates sabah saya, dia kata tak tahu.. hehe

    ReplyDelete
  41. apa kabar adik akak.. lama tak jenguk sini.. rindunya kat Sabah bila tgk gambar tu.. ni yg buat nak pergi sekali lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi
      Alhumdulillah sihat kak mas

      Delete
  42. wooottt..wootttt...padan laa dah lama tak nmpak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe ada masalah sedikit kucar kacir

      Delete
  43. Lamer xbersiaran......alhamdulillah...kebetulan mmg gmbar tu chantek....rezki rietta utk snap.....rietta xpndai men angle pown....

    ReplyDelete
  44. jagung itu sangat mengancam jiwa!

    ReplyDelete