Tuesday, 18 December 2012

Dia.....yang bernama Shinta





Berjumpa dengan sis Nong Andy . Dia bawa saya ke sini, kerana wan wan restoren tutup. Tak dapat pekena mee sup di wan wan kami pekena sup kedai makan 100 peratus masakan Jawa. Boleh Tahan juga rasanya.

1,


2.


3.


4.


5.


6.


Selepas makan, kami berjalan kekawasan apa ntah, berdekatan dengan kawasan perumahan sis Nong Andy (kalau tidak silap saya). Pergi melihat kubur berlubang. Mati-mati saya ingat kubur berlubang tu kuburan muslim rupanya kuburan penganut kristian. Kisahnya ada disini


7.


8.


9.


10.

Puas melihat, kami beralih arah pula ke tanjung Aru. lepak-lepak disana, untuk melihat dan ambil gambar sunset disana....tapi mendung. Apa boleh buat.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.


18.


19.


20.


21.


22.


23.


24.


26.


27.


28.




*Terima kasih Nong Andy. Kerana belanja saya makan disini. Terima kasih sis, lain kali kita pergi wan wan restoren pula.sama hubby sis pula.OK

*Terima kasih Shinta yg pandai berbual (anak kepada sis Nong Andy) kerana jadi model saya di Tg.Aru.

* Tajuk macam tak kena aje.....lantaklah.







.

75 comments:

  1. Arghhhhh tak adil! tak adil! Bro ko memang saja nak bagi hati gua panas. Apsal aku belum jumpa Shinta, lu dah jumpa dulu. Apasal gua belum ngomel-ngomel sama Nong Andy, lu dah paw dia dulu...tskkk! Ni mak marah ni dek non...hahahaha.


    Hallo ehh nanti kita discuss pasal travel tu ye, projek next year...siyes neh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaha...ni semua tuah aje ni.

      Ok.nanti hello pasal next year punya projek. Takde hal sis

      Delete
    2. bro siyes aku suka gambar pokok sepanjang laluan tu...cantik nau..

      Delete
    3. LW,

      nanti kalau ada peluang kita pun ngomel2 sama :)


      -Nong Andy-

      Delete
    4. LW : tq....sis.

      NA : ko racun saja si LW tu ja hahaha. Kompo dia dtg sana nanti.


      Delete
  2. cerita pasal kubur. kat sandakan ada kawasan perkuburan yang satu masa dulu tulang-tulang penghuninya terbngkar dari tanah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik lu update pasal kisahnya.senang aku nak tahu dan boleh buat bahan rujukan utk travel kesana bro.

      Delete
  3. Gambar pokok2 tu sangat ohsem..
    Lepas lunch karang nak gi baca kisah kubur berlubang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi nak tahu kisahnya tu tak pasti la betul ke tak.kena tanya org sana bro

      Delete
  4. uuuuu...... ingt anak hang. :p

    ReplyDelete
  5. baru agi lah usia kubur tu, sbb dia mati taun 2010. erk seram pulak aku nengok.

    ReplyDelete
  6. comel shinta..ada lesung pipit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg org berlesung pipit nampak manis bila senyum

      Delete
  7. ouh sis nong tu. dia baru datang blog gua. haha. heyy, jumpa gua pulak laa

    ReplyDelete
  8. salam...
    maaf di kala komen ini ditulis....
    shinta ada lesung pipit kiri dalam tu sama cam anak TA...



    p/s
    From TiranaAduka.....: Teka Dan Menang Ayat Dalam Bahasa Jawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenalTA

      owh...dah boleh berkawan dah tu. buat team org berlesung pipit hahaha

      Delete
  9. tajuk larik??? tak kot mesti time tulis teringat gelagat shinta yg comel itu..hehehe
    perghh kubur berlubang tu...vampire dah wujud ka? aekekekekee

    pst, boleh, cuma bateri & liquid tu rasanya bagus masuk cargo jek...topup awal2 liquid tu...bateri pon charge awal2...sepanjang dia travel oversea & outstation ok. tapi masa di bangladesh, bateri dalm poket seluar dia kena buang...so lagi elok benda2 tu masuk bag dah atau seal dlm hand luggage ;)

    ReplyDelete
  10. chumel itu shinta....

    gambo batang pokok tu suka....

    ReplyDelete
  11. Salam Telur Power
    salam ziarah di pagi rabu yang ceria....

    ReplyDelete
  12. tidakkkkkkkkkkkkkkk.... aku mau balik sabah... aku mau balik KK... tp tiket mahal!!!! huhuhuk... apa boleh buat...

    p/s: baru tengok muka sebenar nong andy... anak comel seperti ibunya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ops..sorry sis NA org sudah kenal wajah ko hahaha. Tak sengaja.

      Sis cepat balik kk. KK skrg dah berubah ni

      Delete
  13. wah. syoknya dapat jumpa kak nong bro. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok juga bro...pasal dapat jalan2 n makan. Memang best

      Delete
  14. Replies
    1. Eh mata boleh pinjam2 . Kalau boleh nak juga tukar mata yg rabun ni hahahaha

      Delete
  15. bila agaknya nak samapai sana..
    eheheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh aje....dgn syarat kena ada perancangan la bro

      Delete
  16. lesung pipit dia kan kemain lagi...geram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Sape saja yg ada lesung pipit pasti senyumanya semakin manis

      Delete
  17. Bro,

    bz kebelakangan ni.

    tayang shinta saya nampak hehehehe...


    lain kali kalau datang jgn segan-segan koling2 aja. ok.. :)

    nak ambil gambar kat atas tu. sy tak ada copy hehehe..



    -Nong Andy-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada masalah sis.

      Jgn jadi mcm aku bila free skrg ni terus lappy buat ragam.

      Delete
  18. Comel je shinta.
    Kat sini yg ada jual roti menanti eah?

    ReplyDelete
  19. comelnye budak tuh.. huuu... mana ank bro? huu

    ReplyDelete
  20. ok pe tajuk tu....mmg model kiut itu bernama shinta kan...n hmpir semua picta pown ada dia....mmg chantek tanjung aru....rietta tunggu sunset....dapat la snap sekeping dua...sebab camera satu...camera man 2....hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camera 1 cameraman 2 pelik pula. Kena bergilir2 lah gini.

      Delete
  21. erkk...macam mana pula kubur tuh boleh berlubang yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro PM itu kena tanya sis Nong Andy utk detail. Saya pun x pasti

      Delete
  22. foto pokok2 tu sangat awesome...!!! comel betol mak & anak tu..

    ReplyDelete
  23. ranting-ranting pokok tu serupa akar pula..

    pandai ko 'tembak' gambar menarik..


    -Nico Robin-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Masih baru belajar dan kena blajar lagi utk kes tembak gambar ni

      Delete
  24. bagus la bro, mengeratkan silaturrahim...

    pic.no10 tu kt kat mana bro? x pernah nampak laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah la tak silap area penampang. Ntah

      tapi nak detail kena tanya org2 sabah terutama org2 KK.pasti mereka boleh tolong jawabkan.

      Delete
  25. sinta yang comelllllllllllll :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup....dia comel dan aktif dan....pandai berbual.

      Delete
  26. Time saya ada masa. Laptop pula buat ragam. Aduh....

    * nampaknya terpaksa bercuti untuk berblog sehingga laptop saya kembali sihat. Nak update pun payah.


    :(

    ReplyDelete
  27. mcm dah jrg update kn... kubur berlubang?? ermmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah bila betul2 takde masa mmg tak update la. Tapi skrg dah ada masa laptop pula yg sakit.

      Nak buat mcm mana huhuhu

      Delete
    2. Nak blogwalking pun susah. Boleh baca tapi tak boleh tinggalkan komen.

      Delete
  28. Pinjam Shinta boleh ? Mau cubet2 pipi dia ahakssss ...
    Kali terakhir Wakjan ke Tg. Aru, tahun 2007 kot lepas turun dari mendaki Gunung Tambuyukon di Ranau & Gunung Trusmadi di Tambunan.

    Kubur berlubang ? Tanah jerlus tu kot hehehe ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh....minta kebenaran sama sis N.A. shinta tu anak dia tu bro.

      wohoo....kedua-dua gunung yg gah juga selepas gunung kinabalu. Jom wakjan pi mendaki gunung.

      Delete
  29. pelat c. shinta. comel woo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak di nafikan. Eh mmg nama dia kot

      Delete
  30. cutee shinta tuuu..awk guna camera ape ek?

    ReplyDelete
  31. hee igtkan dah jmpa si dia y bernama chinta td :p

    aritu ira g sabah gak tp lalu je la kat area sutera harbour ni..tak berhenti pn hihihi...

    restoran y tutup tu sedap eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lalu saja ira.....?rugilah.


      yup restoran wanwantu mmg sedap dan terkenal dan sangat padat. Makanan cina tapi halal. Status Halalnya usah diragukan

      Delete
  32. comelnye gadis kecik bereben pink kat rambut tu. comel comelll. grr. hee

    ReplyDelete
  33. bila nak turun putrajaya..
    leh kita photoshoot sama2...heeheheee

    ReplyDelete