Friday, 14 December 2012

"AnginAsia"





Cerita dari bulan yang lepas. 



Buat pertama kalinya wa makan makanan 'segera' di dalam kapal terbang. 
Apa boleh buat, daripada membiarkan perut terasa sangat terseksa ada baiknya korban sedikit wang saku dibelanjakan untuk membeli makanan.

 Mahal!!! Sangat tidak berbaloi. +- RM16.00 untuk segelas air milo panas dan nasi ayam. Jika mahu dibandingkan rasanya, bagi wa sedap lagi rasanya makanan di dalam wad hospital kerajaan.

Phuii...!!! 
( tobat ,  lepas ni memang tak mahu beli lagi dalam kapal terbang dah, melainkan kalau ada kes kecemasan untuk sang perut ).

























* Penerbangan kali ini tiada pramugari2 yang CUN seperti sebelum2nya, seksi tetap maintain. Kapten kapal pula bagus. Muslim, siap baca doa naik kenderaan lagi. Itu wa sangat-sangat puji

*Terima Kasih pada lu orang semua yang datang singgah sebentar dan komen di entri yang lepas. Nanti wa datang melawat korang semua kembali jika tiada halangan. Maklum la jadual harian makin sibuk



*Moral : bersarapanlah dahulu sebelum mendaftar masuk ke balai berlepas .








37 comments:

  1. salam bro
    waaa lamanya tak up entry..
    lu pi mana tu bro?



    LW

    ReplyDelete
  2. memang mencekik darah semua nya... tapi kalau booking makan on line murah sikit kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup booking online ada murah. Beza byk juga harganya

      Delete
  3. lama berjalan ya TP..

    saya penah mkn nasi lemak dia, sedap. Tapi beli awal (online), ada diskaun. Masa tu flight awal pg, tak sempat sarapan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul juga sis ujie. Kalau flight awal pagi mmg no choice la. Terpaksa booking online. Tapi booking online memang ada krlebihan dari segi harganya

      Delete
    2. Sebenarnya dah balik awal. Tapi baru ada kesempatan utk update entri sis

      Delete
  4. LW pi ke sabah sis.jalan eplore sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro lu apsal lama senyap eh?
      Next year jom kita back pack europe nak?
      siyes neh..try tengok http://kelanaconvoy.com

      Delete
    2. banyak urusan sis...
      mcm menarik bunyinya tu sis. nanti, nak pi jengah ke link tu kejap

      Delete
  5. aku nak cadangkan tampal stiker doa naik kenderaan kat seat pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus. Idea yg berguna juga tu. Maklumla...kadang kala (biasanya) kita terlupa. Ye dak bro?

      Delete
  6. rasanya food AA lg sedap dr MH... tp mmg harga up sikit.. beli online murah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh ye ker. tekak saya hanya rasa minyak dan tawar. Sebab tu saya kata masakan di hospital kerajaan lagi sedap sis.

      mungkin tekak saya x sesuai dgn menu2 dlm flight tu

      Delete
  7. Ok lah harga tu dan makanannya pun sedap. Bukan selalu makan 30000 kaki kat atas udara ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha betul juga tapi agak mahal bagi seorang yg amalkan kembara secara backpacker mahupun touring bike.

      Delete
  8. yeay!!

    Telor is back!
    rinduuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah.... Malam nanti saya dtg terjah blog doc

      Delete
  9. Mknn kt atas tu mmg mahal belaka tp x sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Give me 5 bro. Betul kita bersependapat

      Delete
  10. ke mana tu....rietta pown cdg mam kat airport dlu...berbaloi...dalam flight sgt mahal....laen larr klu travel jauh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sokong sgt. Ini kisah pi sabah lagi

      Delete
  11. xpernah beli pon makanan dalam flight... sbb tak selesa.. silap2 mau muntah segala isi perut.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha....kena cuba ni cik moon. Tapi poket kena tebal la hihihi

      Delete
  12. mmg tak berbaloi langsung beli makanan atas eroplane merah ni...mahal membunuh...gua sanggup tahan lapar, landing aja melantak la puas2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau seorang boleh la lagi, tapi kalau family mmg membunuh wang saku. Cara daddy ziyyad belasah makanan selepas landing adalah cara wa selalu pratikan

      Delete
  13. eh sy nengok awek pramugari gambar no 7 tu cun je
    boleh bro telor kata tak cun?
    pergh ni mesti mata pesen high taste ni
    haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. farra...sebenarnya CUN disitu yg ada pakej, sebenarnya dia pakai make-up tebal sgt itu yg mata fara nampak dia lawa.

      Delete
  14. Replies
    1. tak sangka ada orang rindu aku hehehehe... sis ko dgn doc. singa sama perangai la.
      okay...

      aku rindukan juga korang hihihi

      Delete
  15. aku mmg xkan order makan. sbb aku tahu sgt mahal dan xsedap mane pon. baik MAS agi selesa n mesra. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAS mmg selesa tapi kalau part mesra tu sama saja rasanya sis.. PR kena jaga tu

      Delete
  16. salam...saya lama dah tak jenjalan ni...sejak anak cuti sekolah terus rasa migrain..hehehe

    kalau nafsu anak2 memang terpaksa invest la makanan dlm kapal terbang tu..parahhh...kalau kita dewasa saya setuju dengan moral of the story tuh! makan dulu sebelum naik kapal terbang! jup nak godek2 entri lama tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak....kalau migrin mmg tak boleh buat apa lah. byk2 kan rehat dan semoga cepat sembuh.

      *entri lama tu nanti saya tlg godehkan bagi link dia. kalau jumpa .

      Delete
  17. Oklahtu dpd kena byr charge klinik sbb gastric.

    Nasi ayam dlm legoland rm14, tkde air. Yg ni mahal tk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal juga hahaha tapi no choice kan
      terpaksa hadam saja

      Delete
  18. Den tak pernah beli lagi makanan dlm flight nih, biasanya den akan makan sebelum berlepas takpun selepas mendarat, cuma off coz kene set masa betul2 la agar dalam flight perut tak berkeroncong.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus....pandai betul bro ambil tindakan tu. sebenarnya saya terlupa nak breakfast pasal masa nak bording tu masih kenyang lagi....

      Delete