Friday, 5 October 2012

Rezeki minggu ini



.
.


Hari Isnin. 
Makan kek cekelat dan salad ayam, member lama wa yang belanja. Wa panggil dia Muo sahaja kerana dia berasal dari Muar,Johor. Dan gelaran itu digunakan sejak kali pertama kami bertegur sapa, semasa kami bekerja di Johor beberapa tahun yang lepas.


Terima kasih belanja makan malam










Hari Selasa
Malam itu perut si Muo lapar, dan tekak dia teringin nak makan makanan ala-ala barat. Jadi sekali lagi dia belanja wa pekena Black pepper Lamb Chop +  Mushroom Soup +  Garlic Bread + air oren apa ntah.
Wa hanya pekena minuman bercafe sahaja Roasted hazelnuts coffee. Tak makan pasal kenyang.

Terima kasih belanja makan malam




Hari Rabu
Datang pula seorang member wa yang bernama PANDA (jikalau lu orang semua perasan, si PANDA ni muncul sekali sekala sahaja di ruang komen dgn nama ANON. Dan wajah si PANDA ni ada di entri ini)
Ber SMS berkali-kali, kini giliran dia pula mahu merasa makan makanan ala-ala barat, sebelum pulang ke Klang. Ada urusan perkapalan di bumi Manjung katanya.

Siap mahu tumbuk muka wa kalau tak datang, sound si PANDA pada wa dalam SMS.
terima kasih kerana belanja makan malam


Si PANDA ni juga merupakan member masa belajar suatu ketika dahulu.





Amir si orang Melaka, Bro Waja & Romeo

Hari Khamis
Kali ini makan Domino's Pizza bersama mereka.
kenyang juga...


Terima kasih Bro Waja dan Amir sibudak Melaka belanja makan malam ini












* moga lu orang (yang belanja wa makan) dimurahkan rezeki melimpah-limpah.












41 comments:

  1. Rejeki jangan ditolak... apa lagi kalau org belanja... :D

    ReplyDelete
  2. ko jangan panggil aku Muo tau!!!!!!

    hehehheee

    ReplyDelete
  3. ok.... telan liur aku nengok cake tue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah juga, nyesal plak letak dalam ni hihihihi

      Delete
  4. Hmm..rezeki tengok gambo mknn je lah nampaknya..

    ReplyDelete
  5. da bole jadi pengacara jalan2 cari makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh taknak lah.....nanti kena makan macam2 dan banyak pula tu

      Delete
  6. untung la koe wu..panda x pnh blnja aku mkn mknan cmtu..nmpak sgt syg koe lbh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhumdulillah....berkat sahabat yg masih mengingati sahabat,walaupun susah dan senang.

      eh dia tak blanja...mungkin panda nak blanja pi mabul kot

      Delete
  7. waaaa......rezeki tu...

    betol kata kak uji...kita rezeki mata je...
    dapat tengok tapi tak dapat rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup rezeki


      takpe bakal menyusul datang, rezeki tu nanti

      Delete
  8. abesss tu, kalau akak belanja lu bro,
    lu panggei akak windsor je lah yek???
    lu kalau tolak lagi akak nak belanja,
    len kali siap lu...ahahaha ini dah macam
    kes gengster ni..kikiki..wehh bila mau turun
    KL daaa? lu kalau lambat2 akak meninggalkan
    negara terchenta, karang lu menyesal bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh mana mungkin... KL tu kuala lumpur kan bukan kula lipis kan
      hehehehe


      eh nak pi mana pulak? aduss...

      Delete
    2. ade laa..nak pi jenjalan jauh..kehkehkeh

      Delete
  9. hari rabu gua makan steamboat... khamis gua makan domino's... sebentar tadi gua makan roti telur... alhamdulillah... rezeki org belanja...

    p/s: motif=tak nak kalah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. roti telur plus kari kambeng....ngam rasanya

      Delete
  10. ni mang rezeki melimpah ni.. lepas ni bro lak kena belanja org kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu sudah pasti.....hidup ini kenalah selalu ada give n take. hari ni mereka yg belanja, hari esok mgkn diliran aku pula..barulah best kan

      Delete
  11. hohohoho... rezeki betul..

    cake tu macam coklat indulgen.. meleleh air liur aku di buatnya..

    so.. gua ni nanti lu panggil apa pula Bro.. KK? Penampang? bundusan? ekekeke...tak pun myb ko panggil kinabalu ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul pandai ko menekanya nong....

      panggil ko ibu shinta....boleh? hahahaha

      Delete
    2. boleh aja bah Bro... boleh bah kalau ko!

      Delete
  12. waaaa.... semuanya sedap sebab nya ada orang belanja...

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. erk....tak terniat pun ekekekeke

      mesin penimbang berat badan semuanya rosak hehehe

      Delete
  14. Alhamdulillah.... murah rezeki bro dpt makan sedap2 :)
    Better watch the carbs tu bro ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup lama tak makan ketam...(bukan ketam saja....malah semua makanan yg bercengkerang)

      Delete
    2. oh... sorry bro, maksud saya 'carbohydrates' :)

      Delete
    3. hehehehe.....masih terkawal lagi

      Delete
  15. dahla sedap , pastu free lak tuh..pastu terliur tgk pic ni..kebaboommmm

    ReplyDelete
  16. eh eh eh. apa ni, makanan je banyak.
    gulp!

    *sambung makan megi*

    ReplyDelete
  17. sedap2nye menu .... tgh atkins nie tengok ajelah!!!


    jaga2 jangan sampai berat tu naik ...hehehhe

    ReplyDelete
  18. wah makan sedap sedpa setiap hari dan dibelanja orang mmg sngt sangat sangaatttt ohsemmm!!!

    ReplyDelete
  19. lain mase...ak nk g kt d lambaian rizka lah...
    kt samomelt ni x kick lah..
    dgn expresso mcm main pondok2...semua tu hampeh...tp kalau lu nk blanje kt BOSTON...
    ak rela abaikan D LAMBAIAN RIZKA....kifkifkif.... ~ PANDA ~

    ReplyDelete