Wednesday, 31 October 2012

Percubaan







Huarrrrrg.....huuaaarrrrrgggg.............. (kata domo merah)




wa ada member  yg beri sedikit tunjuk ajar tentang edit-edit gambar. tapi suku jalan.

wa cuba godeh-godeh dan terus buat kerja-kerja edit ni, Nah......ini hasilnya
terus macam hampeh jer gambor ni. padan muka sama wa.




*berguru biar sampai habis.!





45 comments:

  1. berguru biar sampai habis...
    teringat cerita p.ramlee...yg dia baca alif ba tha tu :)

    ReplyDelete
  2. edit gini saya buat kat photoscape. saya pun suka main edit2 gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru saja guna picasa, lagipun mmg xpandai nak edit2 ni huhuhu

      Delete
  3. wahh.. cantik gak ni.. den tak reti2 pun nak edit camni.. domo tu sangat comey..

    p/s: nak join ke program tu? kalo rasa tak kisah join ngan adik-adik.. apa salahnya.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih....tapi tak cukup puas hati lagi ni


      pasal tak reti nak gunakan perisian edit2 ni



      *takde lah saja tanya.

      Delete
  4. bro..
    saya kan..
    buat gini..
    download Photo Tint
    dan edit
    ( kalau nak buat selective colour cam tu.. )
    ( photoshop saya tara tau..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. photoshop pun saya tak tahu.
      thanks pasal info tu


      nanti boleh la mencubanya

      Delete
  5. makan budak...! (kata brader pakai spek)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo lu wa percaya bro tapi....kalao mamat dlm pic tu agak berat dia nak cakap begitu hahaha

      Delete
    2. kalau gua, mesti domo ni rasa lebih selamat sebab gua akan jerit "waargh, makan nasik...!"

      Delete
  6. cantek jew....si domo merah jew ada kaler...sangat sweet...tpi rietta sndiri...oh sangat tidak berminat utk edit...hehehe....

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. pakai picasa.....

      yg lain2 tu mmg best tapi tiada guru yg nak ajarkan sis
      baru mula nak sentuh part2 edit ni

      Delete
  8. Edit pakai photoshop sangat mencabar kesabaran dan menuntut masa... saya tak tau guna photoshop... saya guna lightroom jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. lighroom pun baru dgr ni....apa ntah lagi nak gunakanya

      Delete
  9. Okeh la tu buat newbie...
    Carik tok guru lain lepas ni....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul....mmg kena berguru juga
      pening dan tak berapa nak faham

      Delete
  10. ok la tu bro, not bad..
    dah kata namanye pon percubaan..
    sikit2 lama2 gempaq le tuuu..
    gegeege! =D

    ReplyDelete
  11. ok lettew!! bole edit pix na after this! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bergantung pada kemahiran yg dah diasah nanti hehehehe

      Delete
  12. help!!! domo kena makan...

    still ok per..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe dah dia asyik nak makan aje.


      terima kasih sis

      Delete
  13. eh! sila tunjuk ajar ku sifu! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2 nanti aku ajar kan ko sis. apa yg aku tau aje lah tapi pakai picasa

      Delete
  14. hahahaha.. o.k what!!

    sporting betul model yg nak gap domo merah tu :D

    ReplyDelete
  15. Psss....klu android ataw mna mna smart phone, trus pergi kt app syore masing masing...search astro on da go....download....pastu pergi website astro reg....yg free tnpa ac astro xbyk channel...so klu nk byk channel, kena masuk no card astro yg dekat decoder tu....klu trus nk download app dr sna pown bleh gak...tp dia pkai data intenet, mcm tgk youtube gak lew...

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. yup betul tu...tapi sifu saya tak selalu ada di bumi manjung nih

      Delete
  17. pandai lu bro buat action gini. domo tu comel macam gua

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan wa sis.....tu amir si budak melaka, wa hanya paksa si amir ni buat aksi begitu hahahaha

      Delete
  18. Replies
    1. ehem...ehem....(mana ubat sakit tekak aku nih)

      Delete
  19. cantiknyer gigi model tu...
    hehehhe

    ReplyDelete
  20. :P wei, domo lagi. haha.. stunning objek tu.

    ReplyDelete
  21. lama2 pandai la bro...perlahan lahan kayuh...:)

    ReplyDelete
  22. Teruskan mencuba dan practise byk2, k :)

    ReplyDelete
  23. hehehe kena cuba jaya...

    lm2 nanti pandai la tu..

    all the best!

    ReplyDelete