Thursday, 4 October 2012









Ini antara gambar yang sempat wa rakamkan melalui telefon bimbit wa. aksi budak-budak tu terjun dan kawan wa terjun tidaklah pula dapat wa rakamkan.

ini gambar selepas kami "puas" mandi disini.




* terharu pula rasanya kerana ada rakan bloger si papa mifz ni buat entri tentang komen wa di blognya....tentang ikan jerung di awal pagi semalam (malu pun ada....kuikuikui..).

Apa-apa pun terima kasih la papa mifz






.
.

38 comments:

  1. dimana ni? boleh tahan juga air terjun

    ReplyDelete
  2. perghh gilakk aksi terjun mcm ni, hahahaha

    pst lama tak dengar gelak kui kui kui ni..akekekke

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. mulanya nak ajak tapi.....takut ramai yg tak nak ikut hehehehe

      Delete
  4. angle orang mengintai. hahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la baru nak cakap hihihi

      Delete
    2. owh ye ker hahahaha
      tapi aku bukan kaki skodeng. mcm mana?

      Delete
  5. Replies
    1. yup....sebab tempatnya (sebelah dalam) seronok membuat aksi terjun2 ni

      Delete
  6. setuju dgn GB..angle tu nampak gaya mengintai tau.

    *ada baca gak kat blog P.Mifz tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe....sebenarnya pokok tu je tetiba lalu depan camera hehehe

      Delete
  7. ko terrer eh pasal jerung-jerung ni??!

    psst..
    bak alamat..
    nak nghantor benda

    izat_ttdi@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya takde lah terret pun

      tapi sbg diver (perasan diver) biasanya tidak boleh/ berasa panik semasa dive
      jadi utk dtg berasa tenang akan segala risiko yg bakal hadir so kenalah mengenal pasti
      ttg safetynya termasuk mengenal pasti haiwan hidupan marine yg bahaya/tidak bahaya itu saja

      pasal dalam laut yg dalam tak nampak lagi klinik hehehe malah pekan 'bikini bottom' juga tak kelihatan


      hehehehe....

      *ok, dah antor via email dah doc

      Delete
  8. Saya datang dari Papa Mifz. Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  9. bestnya... dah lama tak g mandi kat air terjun.... ngeri jer sejak banyak cerita-cerita pasal kepala air yang naik tiba2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala air tu kena kaji sebenarnya sis, kena tahu sama ada bhgn ulu sungai itu sedang hujan atau baru lepas hujan. biasanya hujan dah turun dibhgn hulu tanpa kita sedari....

      jadi kenalah dapat kan tip dan info dahulu sebelum pergi kesungai (air terjun)

      tgk lokasi awan berat/mendung pun penting juga sis...




      *alhumdulillah setakat ni baru sekali jumpa kepala air itu pun masa zamn sekolah menengah dahulu.

      Delete
  10. Bro,

    udah pergi Air terjun Kionsom di area Inanam, KK tak?

    kalau tak.. next dtg KK. p sana mau? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakal pergi anati sis....(baru tahu ar)

      Delete
    2. Bro..

      check this out!

      http://lovingustory.blogspot.com/2012/03/kionsom-and-green-connection-kk.html

      Delete
  11. shark point tu ok ...aku kerap ke sana ..best!

    boatman aku seorang baru je meninggal ...sedih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila lama atau baru saja meninggal.

      kaki pancing tegar ko ni

      Delete
    2. mesti spesis ikan ko dapat cam dgn hebatnya

      Delete
  12. dah lama tak madi air terjun... sabah banyak air terjun antaranya air terjum kionsom... bak kata nong andy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ada kawan aku ajak ke meliau basin
      ntah apa ntah namanya...(kalau salah tolong betul kan) jauh dari kk(ntah daerah apa), air terjunnya luas dan indah lagi

      mcm di demensi lost world saja rasanya

      Delete
  13. best giler..... 2 mnggu lg bwu nak bawak classmate bercuti berkelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantek area mana tu?

      boleh join tak?hehehe

      Delete
  14. terasa macam berasa sekali di sini....

    ReplyDelete
  15. Apakah tafsiran 'puas' anda? Sampai kecut kah? Hehhehe...
    Gurau je ya bro. Ni kat mana ni? Di Hutan Lipur Lata Kekabu kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya di hutan lipur kekabu, betul tu

      puas dari segi, suasananya, kedalaman yg tiada batu yg besar2, sesuai utk dewasa dan kanak2 dan puas dgn kemudahan yg disediakan.
      puas sampai menggigil jugak lah hehehe

      Delete
  16. Ktmna tu? Mcm seronok nye tgk tempat penerjunan dye hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal ye... aksi terjun di entry yg lepas


      telorpower! malas nak login hehehe

      Delete
  17. Bestnye mandi air terjun...tapi nk terjun setinggi itu...errrr....xmungkin terjadi kot....hehehe....jap nk terjah blog PM lak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jgn rasa takut.yg penting ianya mmg fun tp kena periksa dulu dasarnya rietta.

      telorpower! malas nak login ar rietta. PM punya blog pun sempoi juga

      Delete