Friday, 19 October 2012

Bukit lalang tu lagi




Ini pula cerita perjalanan turun bukit
walaupun terasa penat, wa still gagah nak ambil gambar. tembak saja lah mana yg sempat.



1. mula2 ingatkan bekas kebakaran diatas bukit berpunca dari putung rokok....tapi bila dipikirkan balik ianya salah dan silap kerana  putung rokok itu sendiri tak hangus. 

2.

3. roti dan air, buat bekalan tambah tenaga.

4. sekali sekala tgk mcm ada pesta jer kat atas bukit tu.... ramai betul

5.

6.

7. awek PLKN pun ada 

8. budak lelaki kawan awek PLKN pun ada juga

9. Brader Zam dengan budak-budak PLKN. tapi yg wa peduli dalam gambar ni Amir siBudak Melaka mcm mana boleh termamuk dalam photo ni??? masa snap tak perasan pun mamat tu ada di belakang dgn aksi tersendiri beliau

10. Pengaruh dan jiwa Hindustan 1

11.Pengaruh dan jiwa Hindustan 2

12. Pengaruh dan jiwa Hindustan 3

13. dan bila pengaruh dan jiwa hindustan itu 'pergi'....mereka pun mulakan langkah mereka

14. mereka pun pergi... tinggal wa sorang2 kat belakang.  

15. ini pula member wa, Brader Zam yang snap kan

16. wa syak mereka ni mesti update status di FB tak pun sdg uploading gambar. -Brader Zam yang snap kan

17. juga Brader Zam yang snap kan

18. Hebat...wa kagum juga sama mereka, mesti level2 otai ni. - Brader Zam yang snap kan

19. Kak Su & Amir siBudak Melaka dengan gaya beliau.Brader Zam yang snap kan

20. kecik2 dah pegang HP berteknologi tinggi, peserta paling kecil rasanya yang wa jumpa -Brader Zam yang snap kan

21. juga Brader Zam yang snap kan

22. dan juga Brader Zam yang snap kan.



Selamat....sampai dibawah terjumpa mamat ni bergambar dan pose di papan tanda ni. Terus wa datang dekat dan ambil gambar mereka, agak dekat jugalah. Mereka malu tapi...wa peduli apa.

23. 

24.

25

26

27. sehelai RM16 tapi kalau beli 2 helai RM30 dan tak beli pun.... paasal kurang berminat

28. setiap kenderaan yang pakir disini dikenakan sebanyak RM2.00 sahaja. Tapi wa tengok kereta yang ada boleh tahan juga banyaknya siap silih berganti pula tu....untung ko tokey.

29. Brader Zam & isterinya Kak Su

30. 



Dan masa pulang kami mencari tempat untuk mandi agar segar dan salin pakaian. Sebelum ni mandi di perhentian tol (apa ntah kawasan tol tu...) tak best airnya tak deras, segan jer nak keluar.

Jadi, kami tak singgah la buat kali ini. Dan terus mencari dan mencari.... cadangan demi cadangan diberikan. Dalam buntu mencari arah, alih2 nampak papan tanda ke Putrajaya. Terus masuk area sana menuju ke Bus Station Putrajaya.

Kerana dahulu, beberapa tahun yang dahulu...(masa hendak beli tiket ERL dari Putrajaya ke KL Sentral) seingat wa, terperasan ada seorang pemandu bas/teksi bawa kain tuala dan beg masuk ke dalam tandas di terminal tu lagak seperti mahu mandi bersihkan diri.

nasib sangkaan wa itu betul, memang ada tempat untuk mandi disitu.

 Dan...nasib juga ianya betul, kalau tidak mmg saja je telingga wa kena tadah maki dan kutuk kerana idea yang asal boleh aje ini, datangnya dari kepala otak wa.

Dan kami mandi dan legakan diri, disana sebelum menuju ke destinasi berikutnya..........
=> bumi Manjung.

31.  Siapa yang ada duduk kat area Putrajaya??? Tolong bagitahu....lain kali senang wa nak jengah secara live hehehe...












* dan...saya masa PENAT dan lesu 






40 comments:

  1. Tapi org kate, Bukit Broga skg dah kotor...betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak juga...tapi mmg ada sedikit sampah la sis atas kurang kesedaran.
      nak buat mcm mana kan?

      terpaksa tunggu ada tim2 pencinta alam buat project awareness

      Delete
  2. sesiapa yg suka view indah indah..berbaloi rasanya pegi sini kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat pemanandangan saja indah....malah badan pun sihat juga

      Delete
  3. nape x p mandi kat sg tekala je... dah dekat dah tue.... hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh....ye ker..

      ala.....tak tahu la cik moon.
      nape tak beritahu awal2

      Delete
  4. Parking berbayar tu celah sawit je ya? Untung sgt owner tu.

    Jauh gak mandi kat putrajaya tu. tapi nk suggest yg dkt pun tak tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat untung. pandai owner pakir tu buat bizz.


      itu lah kalau tahu ada sungai dekat2 situ dah lama layan mandi sungai dah
      ini pun baru tahu dari cik moon @ cma

      Delete
  5. :D weehhh. sempat pula part hindustan tu. hahah.. view dia sangat cantik. one day, i will go pula. tak nak miss nih (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha

      steff dah boleh plan dah sis, u should go there. mmg sangat cantik view dia

      Delete
  6. Replies
    1. yup ramai orang disana..... tapi ok juga pasal mereka semua sempoi

      Delete
  7. kenapa tak singgah mandi manda air sungai tekala....
    kalau bawak bahan nak ber BBQ.. sempat piknik2 lagi kat situ.... hehehee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala....sorang lagi cakap pasal sg tekala.
      tak tahu sebenarnya ada sg di kawasan berhampiran ni sis...huhuhu (akibat malas meng gugel )


      mcm boleh repeat aje ni

      Delete
  8. wowww gambo pertama tu adalah bukti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukti tu tak leh pakai sis....pasal kawasan tu dah terbakar dahulu.

      Delete
  9. ramai gile orang...

    eish...kene panjat jugak barang sekali nih!

    nice pics. pueh tengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. GB....ajak geng2 pi sana la. ajak dr.singa tasekM dll....

      syok.


      walaupun hanya sekali sahaja pun ianya berbaloi sis

      Delete
    2. Hahahahaaa!!!

      Saya rasa pasti saya pancit!!!
      Nehi nehi!!'

      Delete
  10. pernah plan nak g, tapi tak jadi. tinggi tak broga hill ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tinggi 400mtr saja tapi bentuk muka bumi dan strukturnya tidak lah mencabar mana. lebih kepada rilek sahaja sis


      anda harus mencubanya

      Delete
  11. ramai nyer orang...memang kat sini tumpuan orang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang begitu la sis....

      Delete
    2. tapi kalau layan bukit jugra pun best juga

      Delete
    3. Bukit Jugra boleh naik kereta sampai atas!

      Sebab tu saya sampai atas !
      Saya tak guna kaki!
      Heh heh heh

      Delete
  12. wah......!

    aku paling suka gambar nombor 4, nombor 17 dan nombor 28... sekian terima kasih...

    ReplyDelete
  13. Bro... bila tarikhnya datang makan mi sup?

    ReplyDelete
  14. I ingat lagi bukit tu used to be rather exclusive. I mean tak ramai org yg tahu dan pergi ke sana. Now ni, waaaa.... ramainya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...
      mula2 dtg dulu ingatkan org yg dtg tu biasa2 saja tapi....bila pergi kesana
      wow mcm ada pesta pula ramainya

      Delete
  15. Glamour btul bukit broga ni after Datuk SMS buat wedding photoshoot kannnn...

    Tapi...musykil ni, bukit tu baru mengalami kebakaran ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dgr2 begitu lah....ia popular disebabkan datuk SMS tu

      pernah terbakar tapi itu masa 2tahun lepas kalau taksilap
      tapi kali ini hanya kawasan yg sikit sahaja. tak tahu apa puncanya sis

      Delete
  16. tak sampai lagi broga hill,lama tak panas kaki panjat bukit ni,konfem pancit awal kalau onie naik,hihi

    ReplyDelete
  17. masa saya naik broga dulu... ada orang jual air jer.... takder pun jual baju.... masa tu parking kereta pun free jer

    p/s cantik gambar2 tu

    ReplyDelete
  18. stail la mendaki.hehehehe
    hurmmm rindu la baju inner loreng plkn tu

    ReplyDelete
  19. feeling2 hindustan gituuu..nasib tak guling2...huuuhuu..

    *tempat feveret aku snap gambo (kunun berani gitewww)..kat pic no.16..heheee

    ReplyDelete