Wednesday, 17 October 2012

Bukit BROGA




Kami tiba di perhentian pertama, cuaca agak mendung ( tapi akhirnya....cerah)
setiba disini wa tunggu member2 yang belum tiba lagi di perhentian pertama ini.  Mereka (member2 wa) akhirnya menampakkan susuk tubuh mereka selang beberapa minit kemudian.

wa cuba shoot gambar seperti Bro Syed dan Sis DoktorSinga ni tapi tak jadi, padan muka (kena berlajar lebih tekun lagi ni). Mereka memang hebat.


Dan ramai lagi yg HEBAT....

Seperti :   
dan ramai lagi......





1

2

3

4

5. Hasil dari member wa yg snap kan. terima kasih! (ada juga gambar wa terekod di bukit ini)

6

7

8

9. sambil2 tu ter snap pula mereka ni

10. update status di FB atau reply comment...wa tak pasti sambil diperhatikan oleh si isteri


Selepas berehat seketika kami meneruskan mendaki lagi ke puncak2 bukit yang lain. Samapi la ke area kawasan ini.
Berhenti lagi seketika.... untuk beri laluan kepada mereka-mereka yang mahu turun ( dgn langkah penuh hati-hati)

Sambil tu, tangan wa tetiba  GATAL...lalu ter snap mereka ni..

11

12

13

14. Amir siBudak Melaka masa ni wa paksa dia masuk ke dalam lalang tu hahaha (wajah pose masa penat,asal boleh saja)

15. 


Dan Akhirnya kami sampai di sini.

16. Gambar  ini di snap oleh mamat yg kami tidak kenali... Apa-apa pun Terima kasih

17.

Setelah puas menikmati di puncak bukit Broga...
kami pun turun, kerana makin terlalu ramai orang yang sampai, semakin rasa sesak la pula.
ketika menuruni puncak bukit broga ini juga terdapat beberapa kawasan yang agak sesak laluanya. Kena tunggu lagi....

Damn...

18

19

20

21

22

23

24

25






* dan saya masih penat.....pada sis na sorry












40 comments:

  1. macam cantik sgt tempat ni :) lau TP ermm... kena tengok betul2 muka iras2 sapa ha ha ha >..< nite2 ya.. keep in touch ok :)

    ReplyDelete
  2. yik...tak tido lagi Datin PPP



    *ceh cakap mcm aku ni dah tido jer.

    ReplyDelete
  3. Nasib baik ada org volunteer nk amik kan pic, klu tak asyik amik pic org, pic sendiri Xde Pulak..... Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tu bro....kebiasaanya begitu

      Delete
  4. saya suka no 15 !!

    saya terkedu ditempat kan setaraf En Syed....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panjat memanjat bukit ni saya surrender

      Saya tumpang nengok gambar je lah ya

      Delete
    2. Xpe....tapikan ada jawapan tuk. Org serender awal mcm sis ni di next entri

      Delete
  5. dok cari gak caption no. yang tersenarai tu...siapa akekekekkee last2 memang no. jek yer...apa2 pon congratulations...dapat tengok gambo pon dah best... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas nk letak sebenarnya la sis hehehe

      Delete
  6. bro, dtg jauh2 naik broga? hardcore jugak nmpknya -____-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah minatoutdoor n ketinggian la.

      Wei...sis dee, apasal aku dtg ke blog anda kejap boleh komen kajap xboleh?

      Delete
  7. bestnye...tp sesak rietta kurang minat...huhuhu....xselesa ramai ramai....sangat suka ngan picta no 13...sweet sangat....

    PSSS....haah...pergi kenduri kawen...gambar pengantin xdapat upload...sebab xminta izin....hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup x dinafikan....mmg agak sedikit sesak. Terima kasih sis

      Delete
  8. mmg berkabus2 eh...?
    best betul!



    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya setiap awal pagi di bukit mmg begitu. Kalau di gunung yg agak susah nk ramal kerana angin di pergunungan agak susah nak tafsir

      Delete
  9. x sempat ke pegi main endoi kat tepi lereng bukit tuh...?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak kena repeat lg ni.....xtahu pula ada endoi di lereng tu.mgkn xperasan kot

      Delete
  10. my pick - no 12!

    nama wa pun ada? ngeee...segannnn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih....


      Jgn segan tapi harus gigih lagi berusaha dlm tembak menembak gambor ni (cewah komen bajet wa ni pro jer.....)

      Delete
  11. wahhhhh finaly kn? heheheheee gilaaaaa best dan jeles how i wishhhh nakk joinnnn for the next trip ok heheheee tapi cer tgk pix 18 mmg kena jln dlm mcm tu? mcm takotttt ade ulat heheheheh and last ayat awk tu sorry sis na tu kenapa?hahahahah tq tag me in this entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next trip....boleh saje.


      No.18 tu saje je lalu laluan lain sebenarnya hihihi. Sori pasal lambat update la sis sampai 2kali dtg kan kat enttri lepas. Bukan apa pasal wa terlalu PENAT

      Delete
    2. hahahahha ye ye faham suda...sis ter xcited lebih lak kan hahahah ;))

      Delete
  12. Aku suke tgk gamba je tp tak suke membidik. Lelagi nak usung kamera berat bosa tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MF. Boleh aje sebenarnya.....dahulu aku pun begitu tapi dah biasa....jadi mcm tak ada apa2 dah

      Delete
  13. ramainya umat! agaknya kalau takmo sesak gini kena pegi wkdays la kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin....tapi sebenarnya kalau dtg lewat (naik lewat) mgkn tak kot pasal panas.... Agak saja tu.pasal org biasanya xsuke dgn cuaca panas yg terdedah tambahan pula tiada pun pokok2 yg boleh buat teduhan. Yg adapokok pun di kaki bukit dan atas puncak bukit broga. Kerana dipuncak bukit broga merupakan pintu masuk permulaan mendaki ke gununf tok wan

      Delete
  14. tahun 2010 saya pergi tak der pun sign board puncak broga tu

    ReplyDelete
  15. Most definitely no.13. That's a really good shot bro. I love it. I think kalau I ke sana, tentu berpuluh2 shot cam tu I akan cuba ambik :).

    No.14 pun bagus juga. Perhaps you can frame your friend tu a little bit more to the left so that he is can be placed more into the framing. Lagi baik kalau dapat dpt model wanita yg posing... hehehe

    I am humbled by your kind words. Thanks bro. Take care ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berpeluh tu sudah pasti....tapi ia menyihatkndan menyegarkn badan juga tu nanti.


      Terima kasih bro atas tunjuk ajar dan pandangan tu. Amat berguna tu utk i perhebatkan skills.



      Psssst: itu jer model yg ada

      Delete
  16. Power gak photo2nya ...... saya tak leh lawan gak. Naik bukit lg tak leh lawan ....awai2 surrender ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih....sebenarnya masih blom power lagi.masih diperingat kenaln. Tapukan sis...ada jawapan untuk anda di entri berikutnya nanti.


      Jadi jagn serwnder awal dan salam perkenalan


      Delete
  17. Puncak mana tu eh? (: wooh, best gilerrr tu.. dpt menikmati fresh air di atas puncak. hik, gmbr lalang pun ada. tantek :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya....mmg best. Dapat nikmato udara dan pemandngan yg jarang disaksikan. Sis SD


      Di puncak bukit broga tu

      Delete
  18. whoa..macam seronok semuanya, dan aku rasanya gambar yg ditembak pun awesome !

    saddlone yg mals login :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis...masih perlu belajar lagi ni.

      Delete
  19. Replies
    1. erk.....

      masih belum capai tahap power lagi la....dalam proses pembelajaran sis.
      apa2 pun terima kasih atas pujian tu sis.

      terima kasih

      Delete