Monday, 3 September 2012

aksi-aksi lain


ada yang berendam sahaja
ada yang duduk diatas batu sambil kaki di goyang2kan celup air
ada yang menjaga dan awasi anak2 mereka
ada yang perhatikan sahaja gelagat kami
ada yang masih meneruskan main aksi gayut terjun
ada yang berenang menentang arus (walaupun hanya gaya sahaja)

Add caption

champions.... wa sendiri masih tak boleh berenang menentang arus begini

dating atas batu

ini baru betul 'jalan-matahari' lagoon


otai dalam bab2 ikan dan perihal ikan

aktiviti menjala diwaktu malam semalam disambung kembali

ikan apa ntah? "Besar" betul




Sedang mereka dengan aktiviti bebas masing-masing, wa sibuk mengajar 3 orang budak kecil ni,secara RASMInya wa ada 3 orang anak didik yang kecil,

bagus...memang sangat bagus mereka ni, cepat betul mereka belajar cara-cara mengapungkan diri secara baring diatas permukaan air.



3 orang kesemuanya harap lu orang manafaatkanya di kelak hari nanti








* selepas ini sungai mana pula yang bakal di 'cemarkan' oleh kami....?




50 comments:

  1. ha ha ha ada org tu dah dapat main air tak henggat dunia... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa tu ? nasib aku tak tergolong kan

      Delete
  2. huhuhu dah lama berendam cam gini... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila lah pergi ke sungai2 yg berdekatan hehehehehe

      Delete
  3. amboii amboiii heavennya berenang-renang itik dalam air sejuk tu yer..
    rasanya ini kali pertama dalam entry lu ni bro ada ramai awekss@mak awekss kan..
    kalau tak semua geng botak jer...awesome lah acara mandi manda mencemari sungai tu...hehe

    ATT: Halloo...anak ikan tu, lepaskan laa sian tau kecik-kecik da masuk jala...
    sila kasi can depa hidup sampai besar ya bro!
    (Sorry aku pengamal tangkap dan lepas untuk spesies rare
    dan ikan air tawar saiz bawah lima inci)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku setuju dgn ko sis ianya mmg heaven mulanya aku juga mahu buat begitu tapi tiada saiz utk budak besor


      owh pasal ikan tu kami lepaskanya di dalam habitat tiruan tapi diperkaya dgn makanan yg bergizi supaya ia membesar dgn cemerlang dan sihat. hehehehe


      Tahniah aku puji dgn sikap amalkan tangkap dan lepas tu sis. Tahniah utk anda, sila tepuk tangan tanda keriangan.

      Delete
    2. Owhh dilepaskan eh...bagus! kannya apa..kesian tau kecik lagi..kasi can ikan tu hidup dan besar, dan kalau dah besar, nak panggang atau bakar semua boleh sebab memang fitrah alam dah ia akan jadi habuan manusia kan...bro bila nak bawak aku pi mancing neh...haha!

      Delete
    3. alamak bab pancing2 sila ajak bro SM la sis, dia lebih arif. aku mmg bukan kaki mengail ni sis. ikut join turut serta boleh la. Layan Taman Negara Pahang Nak? jOM....

      Delete
    4. Siyes? Jom! Bila?
      Let me know earlier at least one week
      so that aku boleh prepare apa-apa yang patut!

      Betul ni bro?

      Delete
    5. yup.jom plan...


      TelorPower

      Delete
  4. Replies
    1. sungai di Perak sis, di Sungai BIL.....




      eh silap di Sungai Lata Sempeneh,batu kurau

      Delete
  5. bro,tak terlambat lg kan nak wish selamat hari raya
    raya kan sebulan
    hehe

    btw,psl surat layang tu xdela gosip sgt
    just surat nasihat2 gittew
    ;)

    seronotnye tgk korg2 berkelah
    da lame tak gi mandi manda cmni
    mak ckp bahaya sbb ade kencing tikus
    =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup takde hal la sis....raya kan setahun...hehehe eh sebulan.

      yakin BEBAS saja dari kencing tikus tu sambil dgn sedikit kajian sg mana yg bebas dari wabak kencing tikus tu.


      * lama nor....menyepi sis?

      Delete
    2. hehe
      eh lame ke sy menyepi?
      mybe sbb xde benda nak cerita kot,bro
      kalau asek cerita cintan cintun tiap2 hari
      orang tak pregnen pun bole dpt morning sickness hari2
      :p

      Delete
    3. jadi pelbagaikan ler ye.....mungkin ia jadi lebih menarik


      *kalau cintan cintun pun tetap aku baca tanpa tinggalkan jejak

      Delete
  6. mohon ajak bro. gua suke mandi sungai gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. LAMBAT LAGI....

      LU TINGGAL MANA SIS ?
      JOM LAIN KALI MAHU TERJAH LAGI NI SUNGAI2 YANG ADA...

      Delete
  7. Waa... photographer and swimming instructor... hebat kau bro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekeke tidak la hebat

      tapi kata cikgu berenang dahulu pernah berkata:



      jika ada yg mahu belajar silalah ajar jgn lokek, kerana "ilmu air" ini bukan perkara yg main2 ia melibatkan nyawa juga.

      Delete
  8. bab yang melawan arus tu memang syok!! saya suka saya suka xD

    ReplyDelete
  9. ni yg buat aku rasa nak pergi ke sungai babagon ni hehehehe...

    ReplyDelete
  10. budak botak pantang undur...! haha.

    lama aku tak gi tempat2 macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak botak pantang undur....hmmm. terasa macam orang2 botak yg hebat

      Delete
  11. wahhhhh kira jelajah sungai laaa nie yer....

    lamanya tak mansi ayak tejun... rinduuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba menjadi masyarakat sungai hehehehe

      Delete
  12. syok2..
    bawak bebudak mandi sungai mmng best! tapi tang tak best nye bila mereka2 geli dgn pasir dlm sungai tu..
    adehhhh~ anak moden sungguhhhh..=.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ada spesis budak2 begitu ker? ni mesti budak bandar nie ahahahaha

      Delete
  13. kalau diberi pilihan...

    laut, sungai, kolam...

    aku pilih sungai... sejukkkkkkkkkk....

    ReplyDelete
  14. huu.. dahlama xmandi sungai.. aish... bbq di sungai besh ni....

    ReplyDelete
  15. wahh..seronoknyee...lama dah tak mandi air terjun mcm ni...seronok!huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehehehehe silalah sis....ke sungai berhampiran heheheeehe

      Delete
  16. dapat bakar ikan mmg power lah.. fresh for the water..!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek-celli ikan tu tak buat bakar2 pun sis....kocik sangat. ikan laut adalah di buat BBQ

      Delete
  17. amboiiiii...sian lak habitat ikan dah xde... ekekekekeke.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memnag ikan2 disitu suka berkongsi air dengan manusia ha ha ha

      Delete
  18. sempat lagi tu bawak jala....

    sian ikan tu kecik lagi tu...mana leh makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg catch n release pun...hanya utk suka2 aja

      Delete
  19. naik u ni aku kena ajak bebudak pergi gunung berendam ni. dah lama tak kena ni. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. gunung berendam kat mana? tak pernah dengar namanya la bro. nak panjat gunung jgn lupa habaq kat aku. mgkn boleh sertainya sama

      Delete