Friday, 7 September 2012

38 Jam Saja Lagi.....





Tak sabar rasanya hendak menjejakan kaki ke negeri selatan sana kembali...
Tak sabar juga wa untuk ketemui kembali rakan-rakan lama, keluarga angkat dan 1 keluarga saudara yang ada di Kg.Melayu majidee  ( sedara di Singapura dan Mersing, wa minta maaf banyak-banyak tak dapat berjumpa)

Kawan wa, orang Melaka tanya pagi tadi  " Lu nak buat apa pergi Johor?? "

Wa  jawab selamba dan ringkas " Nak layan Gig "


kawan wa ketawa kecil....(wa sengeh menampakan gigi sahaja)  mungkin di dalam fikiranya, wa pergi jauh-jauh kerana nak layan benda-benda begini. Wa tak kisah nak gelak ke nak apa ke... minat  setiap orang sangat berbeza.


Sedikit info  tentang Festival GEGO 2012
  • Bertempat di Bangunan Sultam Ibrahim, BUKIT TIMBALAN
  • Pada 08 Sept. 2012
  • Bermula dari 1130H - sampai habis 
  • Tiket RM10 sahaja
  • 09 Sept. 2012 ada Art Festival







Apa yang aktiviti yang ada di Bukit Timbalan sana....???
Meh tengok ni atau pun pergi sahaja ke sini 




* Gambar-gambar hak milik http://johobaru.blogspot.com/ - wa cilok taruk sini
* Orang-orang Johor terutamnya di Johor Bahru jangan bikin malu wa, (wa sanggup turun JB, dowh.....)
* I LOVE JOHOR ( walau wa bukan anak negeri Johor)








.

53 comments:

  1. lor ingatkan nak gi berkelah kat gunung ledang ha ha ha >..<

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu semua memori lama
      pernah dahulu berkelah, bukan hiking ke puncak gunung ledang sambut new year @ merdeka
      tgk pekan bercahaya, apa namanya ntah

      sagil kalau tak silap


      PPP: jaippp pukul berapa dah ni tak tido2 lagi ni sis heheeehehhehee,,,,,

      Delete
    2. TP sebelum gi concert baca ni :)

      kaedah TOUCH n GO part 2? apa ni? Jom2 baca.. http://paripariputih.blogspot.com/2012/09/kaedah-touch-n-go-part-2.html

      Delete
  2. Replies
    1. masih sempat lagi utk kesana sis....boleh ajak si GB sekali. kan GB ada Johor Bahru sana

      Delete
  3. Pergila awal sikit, boleh JJCM kat Muo dan BP....

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik.....

      tapi nak JJCM kat muo dan BP mgkn next time kot.

      Delete
  4. hahahahah dah received no kau bro.. dah save...tp takdo kedit...!! hihihi

    ReplyDelete
  5. macam nak gi. tapi macam malas. kekeke.. kem salam shila amzah :p

    p/s: nak anta poskad ni. sila emel addres anda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni plg latest la ek? macam clash info sudah. zzzzzzzzzzzz
      teruskan ber gig

      Delete
    2. ok nanti aku send via e-mail


      yup plg latest...tapi bukan gig sahaja, gis bermula dari 4 ptg kalo tak silap. dari pagi ada mcm2 aktiviti, mcm carboot sale, hot air baloon, vespa, X-game demo, pameran & promosi, lukisan arghhhh....mcm2 la yg BEST lagi

      Delete
  6. siap tulis I LOVE JOHOR! silap2 boleh kena buang negeri TP ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. i LOVE Cameron Highlands tooooooo..............

      Delete
  7. Hehehe...rajin layan gig...btl...mnat masing masing xsama...asal pndai jaga diri cukup lew....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya bukan gig semata-mata pun rietta

      Delete
  8. ingat kan apa tadi...hehe..gempak tauu!

    ReplyDelete
  9. dasat betol...kerana minat sanggup tukar kerakyatan..hehehhehe

    ReplyDelete
  10. wah.. lu ni kan Bro.. serata tempat lu dah pergi dari hujung ke hujung. memang kaki travel la kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh memang nak menjawatan jawatan berjalan2 keseleuruh dunia

      ada ker?

      Delete
  11. Replies
    1. supaya org tidak merasa bosan.jadi di pelbagaikan aktiviti disitu

      rasanya la..

      Delete
  12. art festival?! ni yang semangat nak pergi ni... tapi dalam mimpi je laaa~

    ReplyDelete
  13. mehlah singgah Pasir Gudang!Akak belanja nasi ambeng!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dtg PG dah tapi jalam jem ahad tu.ada pokok tumbang kat higway PG-JB

      terus ikut jalan masai lama, masa balik ke jb ikut highway PG-Permas

      Delete
  14. Pelanggaran Akta Bunyi tuh macam mantap jer namanya.. mmg jenis out of law.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang kala layan kembali scene2 begini amat menyeronokan ghost

      Delete
  15. tak sabar nak p johor lagi...

    insyaALLAH dalm masa terdekat ni...

    ReplyDelete
  16. den insyallah bulan depan pergi johor gak tapi pergi legoland jer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes...aku planing nak dtg lagi mggu ni, tapi dah janji dgn Lady Windsor plak mggu ni.

      Delete
  17. lama sungguh tak ke selatan tanahair... enjoy..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq...negeri selatan mmg best terutama rakyatnya

      Delete
  18. nak pegi jugak johor. tak enah sampai lagi.

    ReplyDelete
  19. best bro dapat jalan2 ni..jalan2 lihat indahnya ciptaan tuhan..

    slmt mlm.jaga diri

    ReplyDelete
  20. pernah dgr tak kg sungai melayu.. sebelah ngn kg melayu majidee.. lady pernh duk situ dlu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kg sungai melayu eh....tak pernah dgr plak.mgkn org johor terutama daerah JB lebih tahu.

      Delete