Saturday, 25 August 2012

Bermulanya Perjalanan




Selamat Hari Raya Semua...
Mohon ampun dan maaf segala salah silap yg dilakukan secara sengaja dan tidak sengaja, mana tahu terkutuk ke, tercarut-carut ke, janji tak ditunaikan ker... nak mintak halal makan minum, macam kurang logik pula wa rasa disini. Apa-apa pun bermaaf-maafan itu kan bagus, baru hidup ini lebih bermakna,ye tak?


Ok entri ni sebenarnya tertangguh gara-gara kehadiran Bulan Ramadhan al-Mubarak, sepanjang bulan mulia tu ada beberapa blog je yang wa sempat singgah, nak singgah jengah lu orang semua memang tak dapat lah.
Ada baiknya beramal dari berblog (sekadar pendapat wa)


Masa : tak ingat dah tapi dalam tengahari selepas zohor kot
Tempat : Taman Hutan Bakau, Manjung.
Cuaca : Panas terik masa tu
Aktiviti :  
  • Semua ahli dan keluarga masing-masing berkumpul di parkir taman hutan bakau di bawah mentari yang terik
  • Berdoa - mohon semoga perjalan lancar dan elak dari sebarang musibah diketuai oleh en.sofi
  • Konvoi bermula menuju ke destinasi iaitu di Latar Sempeneh,Batu Kurau Taiping,Perak. (kira-kira 2jam setengah perjalanan)
  • Sampai di Bandar Taiping, semua berpecah ikut haluan masing-masing dan bertemu kembali di simpang pekan Batu Kurau. (etika berkonvoi telah di abaikan, kerana ada sedikit kekeliruan di Bandar Taiping)

1.

2.

3. En.Sofi selaku pembaca doa muncul secara tiba-tiba

4. En.Sofi selaku pembaca doa telah hilang secara tiba-tiba

5.

6.

7.

8. ahli yg paling lewat sekali hadir 










21 comments:

  1. waaa..best tu gi jalan2 lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya jalan2 sebelum puasa dan raya. tu yang shopping kat tesco byk2 tu beli utk aktiviti ni ler.
      berkelah disungai pula

      Delete
  2. Eeh lpa pkak...salam lebaran mohon ampun dan maaf andai ada salah dan silap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang syok sis...terasa seronoknya

      slmt hari raya juga yer rietta

      Delete
  3. kalau tak berpecah memang tak sahkan :)
    salam lebaran buat tuan blog telorpower :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya boleh aje...tapi masing2 dah lupa pada siapa yg lead konvoi. tu yg jadi begitu hehehe

      Delete
  4. seronoknya seronoknya.. XD
    salam lebaran dari jauh ku pohon maaf X)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sama juga lah yer sis

      salam aidilfitri

      Delete
  5. berjalan lagi lu. seronok betul ye. selamat raya dari gua. mohon duit duit

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu yg xmo ikut nak buat mcm mana sis,

      slmt hari raya juga. wah nak duit aje kejenya.. esok juga wa plan rompak bank demi lu

      Delete
  6. Replies
    1. boleh....sebagai gantinya aku mahu semua lens yang ko ada. amacam???

      Delete
  7. malas jugak nak update blkog bln rmdn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ..... tapi terpulang pada individu juga.

      Delete
  8. salam bro. selamat hari raya!!! hope ko ingat lagi ke blog ak. hehe. dah lama ak tak blog walking blog hang ni. apepun entri makin best. hehe. keep it up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome back bro....welcome back.

      lama juga ko tak update kan...

      Delete
  9. Nanti google tips kat bawah nie ye


    Dunia sebenar Shida
    tips nak dapat BE sng jer ikut langkah berikut :

    1. update survey >> http://www.duniashida.com/2012/08/tutorial-cara-update-survey-nuffnang.html

    2. Update Blogger Bio >> http://www.duniashida.com/2012/08/tutorial-cara-update-blogger-bio.html

    3. hantar email/ticket kat nuffnang >> http://www.duniashida.com/2012/08/tutorial-cara-hantar-emailticket-pada.html

    selesai :)

    ReplyDelete