Wednesday, 18 July 2012

Membeli Belah di Hyper Market Tesco



1 kereta buatan Malaysia
4 orang yang ditugaskan membeli barang-barang yang diperlukan menuju ke salah 1 gedung beli belah yang besar di bumi Manjung.

2 troli di perlukan untuk mengisi kesemua barang - barang yang perlu di beli
antaranya :

11 ekor ayam
beberapa paket sosej
5 ketul roti yg keras ( wa tak tahu nama roti tu la)
beberapa kilo mee kuning
beberapa paket bebola ikan
beberapa biji buah lemon
beberapa ulas bawang besar
beberapa ulas bawang merah
beberapa ulas bawang putih
sayur sawi
1 botol minuman kordial beperisa oren
1 paket kopi
1 paket gula
1 botol sos cili
1 botol sos BBQ
susu tin ( tak ingat berapa tin)
beberapa bungkus rempah sup
1 ikat daun sup
beberapa bungkus rempah ratus
4 tin air minuman nescafe
dan banyak lagi



* Bahan-bahan nasi goreng termasuk beras di sumbang khas dari en.zam - Terima kasih Bro.



1. En.Zam dan bungkusan-bungkusan ayam yg bakal di beli

2. Pekerja TESCO dan ayam-ayam yang bakal di beli oleh wa dan rakan-rakan

3. Pandai pilih bawang Brader ni

4. En.Zam dengan senarainya.

5.  En.Dom dgn Roti keras.

6. 

7. 

8. Brader ni bakal jadi duta Kimball

9. 1 troli hampir penuh & 1 troli lagi penuh dgn 11 ekor ayam dan....

10. En.Dom pakar dalam pilih memilih daun sup hanya dengan menggunakan deria bau sahaja

11.  Ayat promosi memang class habis

12 

13
Dan tak pasal-pasal wa kena buat kerja-kerja di Tesco ni. Takpe janji cepat dan boleh pulang kerana ada banyak lagi kerja menanti. Tapi minah casher tu cakap..."tangan kena cepat bang, kalau nak buat kerja-kerja bungkus ni"

Cis....untung wa tolong lu, tahu....!

14. sayur...ada, gula...

15. Lemon ada....

16. Dan tak pasal-pasal En.Zam juga kena tolong wa..

17. RM339.92 = RM339.90 

18. sesi semak kembali barang-barang yang tiada di Tesco sambil perkena nescafe tin dan menyedut nikotin utk tambahan tenaga.












* Tenet umah lembab..siot betul la

98 comments:

  1. ni nak buat kenduri ke apa???


    Bro.. lemon tu nak masak lemon ciken ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat makan2 sebenarnya ia berlaku pada mggu lepas sis.
      konsep makan sampai lebam

      Delete
    2. makan sampai lebam ekekeke... ingatkan kenduri huhuhu.. best la pula.. soping ramai2.. masak ramai-ramai.. makan ramai-ramai.. meriah lah kan..

      Delete
    3. yup meriah selain dari meriah ia juga mengeratkan perhubungan. tak gitu?

      Delete
  2. yg roti keras tu..roti perancis kan..

    ni byk2 sape yg masak? jamuan sblm puasa eh? ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang bapak2 orang yg masak ni

      yup lebih kurang jamuan ler, buat makan2 sambil bercuti bermalam ker luar kawasan




      *oooo roti perancis eh. keras dan tawar

      Delete
  3. TP korang nak wat kenduri doa selamat ke hape ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat makan2 la PPP, konsep makan sampai lebam hehehehe

      Delete
  4. pergh...
    kenduri ni..
    hehhehee..

    nnti upload pic yang dah masak plak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tapi mgkn berlaku pada bulan pose lia, risau pula takot org terliur.
      mgkn akan di skip gambar2 makan tu nanti hihihihi

      Delete
  5. Replies
    1. erm bukan saja buat makan2 sambil bercuti

      Delete
  6. byknye barang yg korang kena beli...
    betul la tekaan sy entri lepas..sure kat tesco..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe sebab ramai keluarga yg ada,
      yup mmg betul yumida

      Delete
  7. nak buat apa ayam sampai 11 ekor tu? banyak betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perap-panggang-makan sampai lebam hihihi

      Delete
  8. tesco memang cenggitu,
    deme bagi plastik kita bungkuih sendiri..
    bbq nyambut ramadhan ke bro?

    *selamat menunaikan ibadah di bulan Ramadhan bro.insyAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni ok jer dorang yg bungkuskan

      yup sebelum ramadhan tiba saja suka2 buat makan2 pada mggu lepas sis


      * slmt menunaikan ibadah di bulan mulia ini juga sis

      Delete
  9. kau nak berniaga kat bazar ramadhan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak, saja buat makan2 (pada minggu lepas) sis.hehehehe

      Delete
    2. ingat kan nak berniaga...punyer lah syok shopping tu....

      Delete
    3. hehehehehe....

      hidup biar sedap sis

      Delete
  10. lawolaa cashier baju putih tu,hehehe...

    ReplyDelete
  11. Poscard PUASA ko ditag http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/sila-carik-gambau-memasing-p.html

    mayday2 TP aku nak address ko boleh???

    ReplyDelete
  12. semangat korang nak memasak untuk buka dan sahur bulan posa ni eh!!??


    err..
    ya ke..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sahur??? ada baiknya layan kurma ataupun pi kedai makan sahaja diwaktu awal pagi tu

      Delete
  13. jap2... tibe2 tak caya plak. masak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat....lelaki juga hebat memasak dee oi...

      Delete
  14. lu nk wt bbq kt teluk senangin lg ke?
    ~PANDA~

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa barang layan sana lagi bro....kali ni layan lata pula. main sungai kehkehkeh

      Delete
    2. kt mn plak tu weh....cpt r upld tmpt kejadian........

      Delete
  15. tak sabar nak tunggu TP upload pic 'hasil' dari brang2 yang dibeli diatas... ermmm mesti sodap... tp takut terliur plak dibulan ramadhan... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap sis hehehehe

      *rasanya bulan pose ni akan kurang berblog dan BW.

      Delete
  16. masterchef... masak utk berapa org ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 7 keluarga saja. dan anak2 mereka pun masih kecil2 lagi

      Delete
  17. kenduri berkhatan siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja buat makan2 sambil bersantai

      Delete
    2. 11 ekor ayam tu bukan santai dah, mentekedarah namanya! hahahaa!

      Delete
    3. SM: mmg melantak sebenarnya....

      Delete
  18. nak buat BBQ la tuh yer...??

    selamat berpuaso bro....;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tekaan tu....

      selamat berpuasa juga PM

      Delete
  19. slmt mnymbt rmdhn al-mubarak.. ldy mhn keampunan dr hujung rmbt ke hujung kuku kaki.. smg rmdhn kli ini jauh lbh baik dr sblm2nyer.. ameeenn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sama lah kita juga ye LB. selamat beribadah di bulan Ramadhan ni

      Delete
  20. BBQ sblm puasa yea..wahh sgt banyak barang..y bestnya semua lelaki y shopping ea..hehe


    salam ramadhan TP...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan ira....
      selamat menjalani ibadah di bulan ramadhan ye



      yup BBQ sblm berpuasa

      Delete
  21. makan puas2 sebelum puasa .. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya tak akan puas pun sampai bila2 kan

      Delete
  22. baru perasan , ayam 11 ekor ? perghhhhh . salam ramadhan telor power !

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la....11 ekor.mmg banyak
      tak campur barang mentah yg lain lagi tu...


      salam ramadhan sis

      Delete
  23. tedia ayam 11ekor.. huuu.. mmg kaw2 smbut puasa bro.. huhu

    jom baca sekejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/07/panjatkan-kesyukuran.html

    ReplyDelete
  24. hoho siap bawak list barang tu...memang korang spend ur money well la bro!ekekek

    anyway bro,selamat berpuasa bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. list tu harus bawa. kalau tidak nanti lupa.


      hehehehe
      thanks bro.

      Delete
    2. bro,nanti ko wat bbq,jemput aku!bwahahaha
      muka tak tau malu! LOL

      Delete
    3. InsyaALLAH bro ...eh takde hal bak kata pepatah org Johor, "kalo malu....Lapo(lapar)"

      Delete
  25. Replies
    1. kenapa dgn gambar ke 7 tu? hehehehe

      Delete
  26. cayalah lu beb !
    Wakjan pun tak pernah bergambar dalam pasaraya hyper hehehe ...

    seronok tu makan2 sampai lebam ( :

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakjan sila cuba.
      kalau kantoi tak jamin hehehehe

      Delete
  27. byknyerr...sampai 11 ekor ayam....kenduri kew?

    ReplyDelete
  28. hahaha.. comel giler laki2 shopping dapur..

    teringat plak last week customer aq cam korang laaa.. penat aq scan barang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cimot: org manjung ker? ntah2 mmg ko kot sis ahahahahaaa

      Delete
  29. alaa kau masukkan jek semua brg dlm satu beg plastik. habes cite. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya bukan kerja aku tu ahahaha aku tolong jer, tapi kena sound plak suruh buat laju2 baru boleh cepat.

      Delete
  30. Bro, dlm Tesco dibenarkan ambik gambar ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya tak boleh bro....curi2 ni

      Delete
  31. asik kena curi jer hati aku ni.. apa kes?? http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/buat-kesekian-kalinya-hatiku-di-curi.html

    ReplyDelete
  32. byknye..buat kenduri kendara ni...semua abang2 mastercep tengah beli barang..hikhik...pilih yg segar bugar ye...xmo layu2...akak kertas tu kasi senyuman menawan...klo gigi x putih xleh masuk gambar..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya 2 org jer mastersep yang 2 orang lagi (termasuk aku) sbg juri rasa masakan hehehehe

      Delete
  33. Replies
    1. PM sebenarnya ini berlaku sebelum bulan ramadhan tiba +- seminggu sebelum pose la

      Delete
  34. Replies
    1. cik moon: takde lah buat makan2 sikit jer.sambil layan sungai kat dalam negeri perak ni

      Delete
  35. bakal2 model tesco..
    hhehehheee

    ReplyDelete
  36. Adohai apa ke nipis ni?? http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/apa-ke-nipis.html

    ReplyDelete
  37. spontan itu awesome check2 itouttttt!! http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/spontan-itu-awesome.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. PPP : nanyi aku dtg jengah....ada bz dan malas sikit nak layan dunia maya di bulan pose ni...

      Delete
  38. Aksi Terlampau Cambodia Ep 2 http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/cambodia-siri-aksi-terlampau-episode-ke.html

    ReplyDelete
  39. lamaaaaanya tak hapdet ..................

    ReplyDelete
  40. Assalam TP, tesco subang jaya ker tu...cer try shopping kt Azzain kt usj 9
    kat ngan masjid al falah atau Azzain Shah Alam kt seksyen 13 kt ngan Bin Nurdin
    best taw....

    Wassalam
    aina

    ReplyDelete
  41. Kerana aku SAYANG kamu.. http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/kerana-aku-sayang-kamu.html

    ReplyDelete
  42. Salam TP, lamanya menghilangkan diri..Tesco mana tu?
    kalau nak turun KL dah boleh, akak dah Ada KL...
    Offer kek cekelat masih berjalan tau...hahaha
    Salam ramadhan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Lady W

      tesco di manjung saja.
      pasal kek cekelat tu ok no hal punya insyaAllah lepas raya nanti kot ada rezeki kita pekena kek cekelat sambil menembak gambar hihihihi


      salam ramadhan dan salam nuzul quran juga ye sis

      Delete
  43. semua model tesco nih! hahhahha gua suka entri ni...tak tahan gelak tang nak tolong pon kena sound! ahhahaha

    bro lu try vapor la...tak de tar :) http://youtu.be/wuqx9mxkjxM

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe
      terima kasih sis


      anyway thanks for video tu sis, mcm nak cuba jugalah benda vapor tu

      Delete
  44. Saya menyarankan kita kena biarkan cashier tesco tu bungkus barang kita sbb kita customer.Kita dah bayar harga barang + keuntungan kepada tesco. kenapa kita nak bungkuskan brg kita pula? Ini adalah one of jobscope mereka..Saya dah pernah complaint kpd customer service counter dan komennya seperti ni 'Orang kita ni baik2,sebab tu kita saling tolong menolong'..Saya pun jawab balik,'Orang Malaysia ni baik2,thats why you all dah amik kesempatan di atas kebaikan org..ini urusan jual beli bang oii..bukan urusan tolong menolong or sukarelawan..Kalau orang pengsan tengah jalan,takde pulak you nak menolong..Kita beli barang,bayar duit pada you,bukan you bagi free..Kalau betul2 nak suruh customer pack,please letak signboard 'Self-packing',pastu mesti bg discount sekali.

    So sekarang ni,selagi cashier tak pack ke dalam plastic,selagi tu sye xkan bayar..Saya bukan kejam tapi nak ubah attitude pemalas orang Malaysia ni...Buat baik berpada-pada dan perlu kena pada tempatnya..jangan sampai orang luar terus menerus kata orang malaysia ni baik tak bertempat dan penakut...

    ReplyDelete