Tuesday, 17 July 2012

Hyper Mall : Random Picture




Mencari barang di tempat ni kebiasaanya memang  adalah apa barang dan benda yang kita carikan walaupun tidak dapat memenuhi kehendak hati seratus peratus ( mungkin dalam sembilan puluh peratus sahaja)


satu sahaja yang wa rasa ianya tak berapa seronok ( bagi wa la...),
luas sangat.
kawasan yang luas agak penat juga nak meronda untuk mencari barang. Bila dah jumpa barang, ada pula bermacam-macam jenama. terus hati berubah-ubah untuk membuat pilihan dan perbandingan.

Jahanam betul.



Kadang kala terfikir juga kedai runcit lagi bagus dari 'kedai runcit' yg besar ni




1. area sayur dan buah-buahan

2. beribu-ribu lemon

3. beribu-ribu kayu manis

4. beribu-ribu bunga lawang . Sibuk jer keropok-keropok tu 

5. area keropok,rempah ratus dan belacan

6. keropok beperisa udang kalau tak silap - timbang kilo punya





















* agak-agak lu orang dapat teka tak pasaraya apa ni?





74 comments:

  1. Boleh aku teka banyak tak?? Ha ha ha

    1. Giant
    2. Tesco
    3. Makro

    uik apa ni? he3 ^^ http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/alololoorg-bawak-diri-dah-baleh-eh-day.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapat jengah blog ko sis....kena block dgn serve company
      mgkn ada video kot.
      Malam nanti aku dtg jengah ye

      mak aik sampai 3 jawapan yg diberi

      Delete
    2. TP aku mo ko nyer add buleh?? Personal add :) (kalau boleh bah.. ha ha ha) klw nda boleh x pe.. :P

      Delete
  2. tesco le tuuuuu...... hihi :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. eh silap... giant... sinyu... doremon... hehehe

      Delete
  4. pernah nengok pokok kayu manis?

    saya pernah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa2nya sya tak pernah... cam mana eh pokok dia?

      Delete
    2. pokok berdahan.. berbatang kayu..
      kayu manis dikopek tu dari kulit batang dan dahannya


      jap...
      gambor ada dalam peti besi dah...
      nanti cuba cari

      Delete
    3. OK...kalau ada tolong beri tgk eh nak kenal gak.(sebenarnya boleh aje googel kan)

      Delete
  5. ni shopping ke photoshoot..^___^

    hypermarket apa yg ada kat manjung eh? econsave..

    ReplyDelete
    Replies
    1. econsave mmg ada disini, tapi suasana nya tak lah seindah deco dlm hyper mall disini.

      shopping sebenarnya, photoshooot di tempat terlarang. biasalah budak lelaki mesti nakal sikit kan
      hehehehe...

      Delete
  6. memang konpem giant! ahahhahahaha
    paling best bawa anak2 sebab derang rasa syok tengok beribu2 lemon dan beribu2 kayu manis..tak yah wa nak heret derang p mall baju bajan...akekkekkee wa rasakan lu kena pergi situ tiap2 minggu selama 4 kali...baru lu tak kekok mana letak cili sos, mana letak kicap...ahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah.

      alamak nak kena pi tiap2 minggu ke, utk cam tempat sesuatu barang tu mmg idea terbaek kalau pi tiap2 minggu tapi kalau tak ada benda nak dicari dan beli rasanya mcm berat je nak jejak

      hehehehe

      Delete
  7. giant kot...

    mak aih...
    setambun kayu manis n bunga lawang..

    boleh ambik gambo ke kat dalam ni..
    bukan xleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan raksasa

      dan mmg tak boleh pun, curi2 tangkap jer ni, buat mcm tak bersalah hihihihi

      Delete
  8. ni mesti kat tesco ni..kan kan kan...

    ehh setahu aku dalam tesco xleh amek gambar kan...

    lepas plak ko erk... ke curi2 nie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlepas dan
      terselamat sebenarnya

      Delete
  9. peneraju harga terendah di 1malaysia? atau tempat di mana rakyat 1malaysia berbelanja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ada eh kedai borong 1malaysia. baru aku tahu. kat bumi manjng belum lagi setahu aku

      Delete
    2. bakal ada. almaklum, pru makin dekat.

      Delete
  10. Check2 Check itoutttt! Blog ppp dah tukar? http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/blog-ppp-dah-bertukar-konsep-biar-betul.html

    ReplyDelete
  11. beribu-ribu lemon pasaraya camtu! :P

    ReplyDelete
  12. Blom pnah try shoot cmne...errr GIANT.?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan...

      sebenarnya mmg tak boleh fotoshoot dalam ni. agak2 clear, tembak aje...tapi kena hati2 dibuat kena rampas saja jer.

      Delete
  13. masa tu beribu2 duit kena pow...hadoiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm....sudah semestinya, tapi kalau borong banyak la kan

      Delete
  14. sepanjang gua bekerja semua nyer dalam shopping complex bro...tapi agak susah nak teka mall pao tuh...mungkin ke Carrefour bro...hehe

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. bro econsave sini tak berapa nak lawa . suram sikit

      Delete
  16. PERGHHH...OWER LAH KAU SHOOY TELOR..CERAH BIJI MATA AKU..HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh....tak sempat nak setting. kaber line itu perlu

      Delete
  17. tesco.. tesco.. hehhee..

    benda2 kat dapo ni pun, leh nampak sangat cantik eh bila di depan kamera.. hahhaa

    ReplyDelete
  18. TAHNIAH PADA ONIE, MOON, PP & LIA. MEMANG JAWAPANYA TESCO.

    PADA BRO SM, SUNGGUH KRETIF LU, SAMPAI GUA SENDIRI(PENING KEPALA NAK INGAT) TAK CAM MOTTO HYPERMARKET MANA YG LU BERIKAN. CIS.....!!

    ReplyDelete
  19. perrh . macam aku tak pernah jumpa lagi hypermarket di sabah niey yang tabur beribu-ribu keropok , kayu manis , lawang .

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh rasanya di sana mmg tiada kan

      Delete
    2. hahhaa . mungkin . tapi , pasti suatu masa nanti !
      terima kasih juga sudah singgah blog aku .

      *rasanya dari dulu lagi kot aku singgah blog kau . :p

      Delete
  20. alaaaaaa.... br nk jawab tesco...



    nak hadiah jugak!!!

    :p

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.... :P


      sana ada tesco kan? pi kat tesco tuntut hadiah

      Delete
  21. Satu ketika dahulu.. http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/gambar2-lama-aku-nak-tengok-ke.html

    ReplyDelete
  22. kaler macam giant, tapi tengok susunan barang, macam gaya tesco..

    memborong kat area barang masak tu bro, nak buat bbq arnab lg ke?? heheee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe
      hebat ar miss mars, yup mmg nak buat bbq lagi tapi bukan arnab dah (ada la 3 ekor jer arnab)

      Delete
  23. alamakk..tak dpt teka la..huu..

    btw,nice pict..cntik gmba2 ni..

    ReplyDelete
  24. blh pulak bw camera erk...
    teka: tesco..x pun kedai rakyat 1 malaysia..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tesco sis

      sebenarnya mmg tak boleh, kawalan ketat sebenarnya tapi jaga nya yg longgar hehehe

      Delete
  25. boleh pulak sempat shoot dekat gaint ek.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh! bukan gaint.. tesco la.. keh3

      Delete
    2. selagi tak kena cekup kiranya ia tidak salah lah walau sudah ada amaran di pintu masuk hehehe

      Delete
    3. kalau saya lah..
      dah tentu segan..
      tak pasal2 di cop minah sewel..
      hahaha

      Delete
  26. knp cik nampak kayu manis tu mcm coklat?rasa nak makan jek ^^

    ReplyDelete
  27. takde yg tanya ke ko nembak2 pakai kamera besor dalam hypermall tuh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga dorang ingat aku wartawan tesco hahahaha

      Delete
  28. telor... tolong belikan kerepek udang tu 4 kilo.. hehehehe.. terliurla lady tgk..

    ReplyDelete
  29. Di penghujung ini... http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/wordless-di-penghujung-ini.html

    ReplyDelete
  30. Giant? :P

    hoho gambo ni semua stock stock wallpaper laptop ni!ekekekek :P
    nice la bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih bro. di tesco ni

      Delete
    2. sama sama bro!
      ingat kat Giant...bwahhha

      Delete
  31. ouh tesco . gambo-gambo yg dipaparkan buat asa benda yg tak menarik pon jadi menarik. nice shots

    ReplyDelete
  32. kwn baru nak kabo kat tesco,hehehe....

    ReplyDelete