Friday, 6 July 2012

Thailand : Random Picture





Ini adalah beberapa gambar yang sengaja wa uploads kan. Selebihnya ada di entri-entri yang lepas semasa wa pi melancong ke negeri gajah putih tu. Lokasinya adalah disekitar bandaraya ke tiga terbesar dan pesat di bumi thai ini.











.
.
.
P/S : Aku suka cuaca dan awan di langit biru tu.

63 comments:

  1. p sana bape riyal eh bajet?

    ReplyDelete
  2. hebat la lu encik pegi jalan jalan. kasi ole ole sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis : ini masa tahun lepas. ole2 dah lama habes kehkehkeh. rindu plak di negara ni. jom bangkok.ada mau ka?

      Delete
    2. ermm, kene tengok cuaca dulu kot. haha. gua takda paspot la bro

      Delete
    3. sila buat passport dula la kalau begitu.

      Delete
  3. susah nak cakap sis....

    biasanya sekali pergi utk 4h3m akan aku sediaqkan nilai dalam RM500 termasuk hotel,cenderahati, makan dan tambang jalan2. oh yer...aku jalan2 style backpacker lah sis. kalau jenis percutian mewah tak pasti lah.mungkin lebih dari nilai diatas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. to: onie

      jawapanya adalah komen diatas ni yer...hihihihi

      Delete
  4. haaaa.lepas ni mana pula?
    manaaaaa? *geram

    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh....sis kebanyakkan adalah gambar2 lama dan hampir negara2 asean ni dah dijejaki tapi camera masa tu pakai compact. jadi tak berapa menarik nak letak dlm sini

      hehehehe.....

      Delete
  5. Bro.. aku pun sama suka langit yang biru tu...

    ni gambar semua tangkap sendiri ka Bro.. punya cantik clear pic pakai DSLR

    ReplyDelete
    Replies
    1. N.Andy : secara jujurnya....ia adalah hasil dari tangkapan mata lensa camera aku huhuhuhu

      terima kasih.

      Delete
    2. a.. pinjam camera hehehe..

      *gurau ja..

      Delete
    3. pinjam utk seketika hihihihi

      Delete
  6. gambar 2nd last tu seronok!

    ReplyDelete
  7. lor TP punya lama ko pigi ke Bangkok tak kan la 3 gambar saja bah?? Tapi paling santek aku suka yg no 1 tu very nice...

    aku Bangkok lum penah jejak lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bukan bangkok sis.....sila google bandaraya ke-3 terbesar di Thailands ye

      gambar yg lain ada di entri2 yg lepas la sis. :P

      Delete
  8. Gamba awan tu...ctknye. Mmg suke la langit biru tu. Cool! Ley bt header utk blog pok amai-amai ni. Wahahahahah!

    ReplyDelete
  9. paling suka gambar awan tu...

    ReplyDelete
  10. yezza thailand ! dulu pegi situ snap dua -tiga keping pixa jugak . ada apa pembaharuan di sana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga kot...huhuhu InsyaALLAH bulan 4 thn hadapan mahu kesana bermain simbah2 air dgn gembira ahahahaha

      Delete
  11. MF sila ambil, jika berkenan..... (poyo je aku bhahahaha)

    ReplyDelete
  12. gambo awan..mmg saya suka.

    air white shark? red bull tu pun thai jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ujie : betul tu redbull sana masih ada. yg jerung pun ada cuma Malaysia tak lepas masuk kot

      Delete
  13. Replies
    1. ada mau ka....? mau ka....?
      stok tak banyak dah yg tinggal

      Delete
  14. suka 1st pic. terasa mcm terapung di awang-awangan

    ReplyDelete
  15. TAHNIAH ZAMANI 1234 =) http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/tahniah-zamani-1234.html

    ReplyDelete
  16. yeap....awan tu mmg chantek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...awan tu bukan awan nano hihihi

      Delete
  17. Replies
    1. betul tu...tapi tiada hadiah yer sis kehkehkeh

      Delete
  18. ergh..sangat menjelezkan..tringin nak pergi backpacking jlajah tempat2 camni..siap termejin ongbak lagi..haha..bez..hoho..btw,air apa whiteshark tu? mcm air redbull ke? haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup air tenaga mcm red bull dan livita

      Delete
  19. haih.. seronok ni dapat travel jauh2 nie.. luas pemandangan nie...

    p/s : ole2 untuk Una tak de ke ? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik una: ada rezeki dan tension pi travel lah jawabnya hihihihi

      ni tahun lepas punya pic la cik una, jadi ole2nya sudah lama habis kehkehkeh

      Delete
  20. apa istimewanya thailand bg abg power?mohon buat karangan.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk karangan???

      sebenarnya tiada apa yang best kalau melancong begitu saja. cari hotel dan pergi ketempat yg menarik stay 3,4 hari. (itu bukan cara aku).

      yang menariknya cuba cari kelainan dari yang lain. yang jarang disaksikan cth seperti budaya mereka, kisah susah kehidupan mereka, tgk seni yg masih ada disana, lihat tapak2 sejarah dan kesan2 yang ada. dan cuba berbuat baik dengan mereka(yg boleh dipercayai shj)

      Delete
  21. gua sangat jeles.... jeles... jeles... jeles tau... auwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. why....why....

      jgn jeles2 sis, setiap org ada kelebihan dan kekuranganya

      Delete
  22. Memang betullah.jeles telor asyik berjalan je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. telor hanya boleh bergolek sis ahahahaha loyar buruk jap

      Delete
  23. hoho lawa gilerr siot shots2 ko! setailo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih bro....masih lagi belajar ni

      Delete
    2. ni pun dah ohsem gilaaa da bro! salute!

      Delete
  24. fuyoooo... berjalan sajer.. cantik ah.. nak g ah jugak..

    ReplyDelete
  25. Really like your street photography.
    More pls :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bro...ala main snap2 jer tu.

      alamak... "more pls" tu yg tak tahan hehehehe

      Delete
  26. Seronok kau asik jln2 je..
    Awan nano tu cmel

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan2 luaskan pandangan

      terima kasih sis

      Delete
  27. gua tak pernah sampai Thailand lagi...kesian...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah boleh masukan kedalam senarai utk dilawati

      Delete