Saturday, 23 June 2012

Ujian Laut




Walaupun ianya sudah biasa wa laluinya sebelum ini. Tapi..... kali ini wa tewas, dan ia merupakan buat pertama kalinya wa berasa sedikit 'goyang' ketika wa memijakan kaki wa di darat. Sehinggalah ke hari ini masih ada lagi terasa lebihan alunan ombak didalam otak wa.....



1. ini lah ombak rindu yang asli

2. kampung-kampung nelayan Pulau Pangkor

3. Bot nelayan kaler petronas

4.

5.  Budak ni cakap kat wa, "best kan bro,sea trial kapal KD Hang Tuah ni".  Wa dah muak dan jemu sebenarnya,dan wa syak ini mesti pertama kali beliau turut serta ikut ujian laut ni. 

6. bot lanun dari pulau pangkor yang cuba menawan kapal tentera laut hahahaha.... ( ok, wa tipu je)





* InsayaAllah, nanti wa datang jengah lu orang semua malam nanti.Kepala pening-pening lagi ni
* gambar di ambil dari HP wa









66 comments:

  1. Take care yea...bykkan rehat....mabuk darat kata org....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mabuk darat??? mungkin tak kot hehehe cuma pening sikit jer

      Delete
  2. pergh,,,, saya juga mabuk laut,, waahahhaah,,,
    terbaiklah pic ombak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...lia sebenarnya mabuk laut tidak ada pada diri aku ini
      tapi mgkn disebabkan ombak hari tu lain macam sikit

      Delete
  3. ingatkan betol3 bot lanun tadi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau betul pun, mungkin dah lama kena tembak dan musnah oleh kehebatan navy2 di kapal hehehe

      Delete
  4. Bro Lu naik KD Hang Tuah ke? Ni aku jeles neh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. atas arahan kerja la sis....bukan pi suka2 ni

      Delete
  5. nice la pic nya..jeles...kamera itu turut pening di lambung ombak...

    ReplyDelete
  6. Ha ha ha dah tau kepala fenin-fenin lalat... sempat lagi tu bw tempat PPP kan?? ha ha ha have a good rest then... bila dah ok fenin jan lupa baca entri kt bwh ni ok ^^


    Count down to follower 1234...http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/count-down-to-follower-1234.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. PPP : pening la...sebelum tiada masalah ntah kenapa boleh jadi mcm ni

      p/s: kawan aku cakap pada malam tu jam 1230 lebih kurang ada gempa bumi melanda di sumatera.

      Delete
  7. aku asal naik bot ke feri...
    mesti pandang langit je.
    mabuk.


    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak mabuk sebelum2 ni. takpe nanti aku uji lagi diri aku ini

      Delete
  8. ajak la aku sekali. aku tak mabuk laut

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe boleh2 tapi ini atasan tugasan kerja sis

      Delete
  9. ooo... aku memang selalu mabuk laut. itu memang kelemahan haku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes aku dah tahu kelemahan ko Nong Andy hehehe

      Delete
  10. r.i.p KICI :( http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/rip-kici.html

    ReplyDelete
  11. lama dah mengidam nak ke laut,tak tahu bila dapat naik bot ni.hehe

    #hai bro.sihat??

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhumdulillah...dah sihat hanya penin 1 hari 1 malam jer

      archie kalau ada plan nak bercuti ke pulau kompom naik bot punya hahaha

      Delete
  12. Aritu g pulau kt sabah ok je kn..
    Camne boleh mabuk kali ni..perut kosong kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah...sebelum2 ni mmg ok jer.perut dah isi.

      tapi di sepadan perairan antarabangsa.laut bergelore kuat juga.
      mgkn ianya berlaku kerana tgh malam (hari berkenaan) ada berlaku gempa bumi di laut sumatera
      kira2 jam 1230 pagi

      Delete
    2. mungkin ianya ada kaitan. laut menjadi luar biasa sedikit.mungkin.

      Delete
  13. aku terasa macam teringin nak berkapal laut barang sehari dua. eheheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. GB boleh saja hanya perlu ada niat pergi bercuti ke pulau2 atau pun naik saja star cruise hehehe


      psssst GB: apa blog dr.singa aku gagal jejaki dia lah sis

      Delete
  14. ^^ mangkuk tul!! :P http://paripariputih.blogspot.com/2012/04/jenis-jenis-mangkuk.html

    ReplyDelete
  15. rilek la bro...tak kan mabuk laut kot...hehe

    ReplyDelete
  16. dasatnyer laut..
    tapi nampak macam best je...
    kau mabuk laut erk?
    ke mabuk darat?...
    x rok cetong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pening ja....
      rok tetap rok gak lagi ni

      Delete
  17. rindu aku kat HONG KONG :p http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/winduwnya-hong-kong.html

    ReplyDelete
  18. TP DEDIKASI LAGU TUK KAMU http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/brain-connection-aku-dan-kenangan.html

    ReplyDelete
  19. gue baru saja menempuh 2 taufan...
    mula2 steady...
    tapi bila dah terlampau bergoyang...
    pening2 juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 mmg steady mie. hahahaha

      kena tempuh 2 taufan. hmmmm laluan kapal ko ke negara matahari terbit sana eh?
      meh cuba kabor kat keh ni, betul ke idak laluan tu

      Delete
  20. perghhh mabuk ka? kalau lu kat sana nanti story morry skit...wa nak p sana tahun depan la kot...hehehe boleh la wa cuci2 mata dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pening sedikit saja sis


      mmg kekarang bermastautin di disini pun.Nak dtg lumut&pangkor ke?? welcome sis...welcome

      Delete
  21. aku tak sampai pulau pangkor lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu takpe dtg la melawat nanti dan rasakannya
      best ke tak best pulau pangkor ni

      Delete
  22. hohoh
    aku xlah mabuk laut...mula2 naik bot dulu boleh laa...tapi skrang slalu g pulau,jalan2 kurengg da la ...hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah kita mr.clive

      pulau mmg seronok..tapi kalau bab kerja naik kapal ni mmg tak berapa seronok

      Delete
  23. Slow2 sket PPP :P http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/slow-down-s.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. PPP : ko hapdate terlalu laju sampai aku pun tak dapat nak follow semua. hahahaha

      Delete
  24. sgt damai dgn laut , best place ever = tepian pantai .

    ReplyDelete
  25. suka dengan laut, ombak, naik bot/kapal/sampan.. cuma takut karam je sbb tak pandai berenang

    ReplyDelete
    Replies
    1. life jacket ada, jangan risau sis....

      Delete
  26. seronoknya , rasa jam ni gak cik ina nak pegi laut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom...ajak 1 famili dtg pulau pangkor cik ina

      Delete
  27. Replies
    1. wa pun tak tahu apa motif beliau sis hahaha

      Delete
  28. beberapa unsur kelakar: "ombak rindu yang asli", "bot nelayan kaler petronas" & "bot lanun pulau pangkor cuba menawan kapal tentera laut" hahahahaha ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha wakjan...wakjan

      alert rupanya lu bro.

      Delete
  29. Ha org minyak?? Kat ner ni?? http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/orang-minyak.html

    ReplyDelete
  30. aku suka bab pics yg kuar lidah tu...sgt kiut rasanya..kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk....

      nanti wa dtg jengah lu sis..

      Delete
  31. ahakksss...len kali nak berombak rindu jgn lupa ajak I (ahakkssss...cenggatai kejap)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks... (gelak@batuk cara gedik jap)

      Delete