Wednesday, 6 June 2012

Main Bowling walau tak pandai

Lokasi : 1 Borneo, Sabah.



Sebelum jalan-jalan ke 1Borneo.
Wa, Ted, Clement dan Amir pergi bersarapan pagi di satu tempat, tapi wa dah lupa nama kedainya. kemudian ke kedai gunting rambut sebelum tercetusnya idae hendak berjalan-jalan ke 1Borneo.

Si Ted dan Si Amir termakan hasutan oleh kata-kata wa....

"dari potong pendek baik potong botak, nampak kemas bro...kalau korang nak tahu, kalau di semenanjung tu botak tu GOJES tahu..."
(aku guna perkataan GOJES ini pun dari Bro SM )


Si Amir, wa puji macam askar. Bagi dia bangga sikit. Si Ted pula...wa kata lu memang GOJES tapi tidak boleh menandingi keGOJESan wa...bahahahaha...(gurau aje...).


Kemudian Kami pergi ke 1Borneo untuk jalan-jalan ke shopping mall terbesar di Sabah. dah agak penat dan bosan berjalan. bertemu pula dengan kawan-kawan mereka di situ. lalu tercetus idea untuk bermain bowling.

Bowling...??? wa sebenarnya agak lemah dengan sukan ni, bukan pandai main pun, tapi itu semua wa abaikan...ada baiknya jikalau wa bersifat sporting. lagi pun main untuk suka-suka saja dan bukanya untuk bertanding.










Si Ted dari Sarawak dan Si Amir  ketika masih berambut ada disini dan di sini



1. si Amir dan Si Ted dengan imej terkini.

2. 

3.

4. budak ni namanya Bobby, paling lucu perangai dia dan pandai menyanyi

5.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Lepas main bowling terus kami cari makanan dan minuman...lapar kembali.
Dari ramai-ramai yang ada hanya kami berempat saja yang main bowling. ceh penat aje wa ada perangai sporting. Itu wa tak peduli janji wa enjoy!

58 comments:

  1. geng gojes sekawan...ker secawan? hikhik
    pandai diorg bt aksi terbang kannn..cem bez je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best. owh yg gojes tu adalah aku hehehe...
      (masuk dalam bakul, angkat sendir)

      Delete
  2. dh lm xmain bowling..bila kita leh lwn dua ni??hehehehe..jgn risau..smua game sy bg awk mng sbb sy ni klu main bowling sy mmg sgt murh hati utk bg org mng..yg penting...enjoyyyyyy...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya yg penting enjoy!!!

      eleh...kena lawan dulu baru boleh tahu... tapi tunggu aku pandai main dgn sempurna hehehehe

      Delete
  3. tak minat bowling.. taktau nape...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hobi seseorang tu tak sama. jadi kita perlu buat apa yg kita minat sudah memadai

      Delete
  4. cik ina first dan last main bowling tahun 1988. seronok plak cik ina tengok ko ngan geng main bowling
    : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...
      ini geng2 baru cik ina...baru kenal saja. saya main redah je tu....malas nak spoilkan mood kawan2.
      apa 1988.... saya baru je lahir tu.

      Delete
  5. perghhh skill mantap tu bro lu lempar ball berat tu..main macam pro..bhahahaha
    ok baguslah lu main bowling walaupun tak pernah main kan..
    better try and enjoy the moment.
    sometimes we need to try something not in a list to put
    a satisfaction in life..jack af all trade but master of none..
    aku aim nak pergi belajar dive pulak ni walaupun penakut
    gila dengan kedalaman air walaupun cetek..
    masa je dengkis sebab aku x dapat cuti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem...ehem... ada bakat jadi star tak sis?

      aim dive..bagus, satu tindakan yg bagus tu. petua pertama sekali untuk dive adalah cuba berlagak se cool yg boleh . dan jgn sesekali berasa panik

      Delete
  6. hahah.. ingatkan una sorang je tak pandai main bowling nie.. ngeee.. asal baling je masuk longkang.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha masuk longkang yg paling best kan...betul tak?
      kita berasa malu, tapi...kawan2 kita bergembira rasa lucu.

      Delete
  7. Auwwww!

    Sasa badan abang-abang sekalian!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MF rasa2nya aku je kot yg sasa....org lain terlebih sasanya.
      hehehehe...

      Delete
  8. Tak pndai ok lagi..saya tak penah try pun. Teringin gak sbnrnya..kot ada bakat terpendam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi...kena try dah uji kemampuan kita. baru dapat tahu sama ada bakat atau tidak. kan...
      mcm aku,sebenarnya tiada bakat dalam main bowling ni

      Delete
  9. uiiii dah 3 bulan xmain bowling..gataii plak jari nie... huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunyi macam hebat ni...bukan calang2 orang ni

      Delete
    2. haha... hebat... mmg hebat...

      kalo nak tau..aku laa ratu longkang.. keh keh...

      kalau bab bola masuk longkang..aku laa juara.. hebat kan? ngeee

      Delete
  10. Andy Flop Poppy takmo botak sekali...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia hanya potng rambut bagi pendek sikit je...potong dgn tak potong mcm sama aje aku tgk...

      ahahaha andy flop poppy eh..aku pun dah lupa nak panggil nama dia begitu. thanks ingat kan balik

      Delete
  11. gambar no 7 tuh sampai terlompat lompat baling bola boling tuh...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro si bobby tu mcm2 aksi dia buat sebenarnya...
      wajah over excited ada, wajah jeles ada...macam2 rupa muka dan gelagat dia buat....

      Delete
  12. last time ada bowling tournament, kite offer diri jadik MC. heh heh heh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. offer diri jd MC,,,hmmm bunyi macam 1. mengelakan diri dari turut bermain 2.ataau terlalu hebat sehingga tiada pesaing

      Delete
  13. diisytiharkan bahawa siapa yang paling licin, dia paling gojes. gojes botak lebih hebat daripada power main bowling. hahaaa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha....ayat utk pengaruhi minda ni

      Delete
    2. tapi dalam ramai2 tu gua tengok lu paling licin. jadi, takde hal punya kalau baling bola masuk laut sekali pun. lu tetap power berbanding yang lain2. hahaa!

      Delete
    3. ohya, gua hari tu ada singgah harry's dengan times kat 1borneo sebab nak cari the last march, tapi gagal...

      Delete
    4. hahaha gua dapat no 3 dari 4, kalau lagi licin kompom menang kot pasal boleh silaukan pandangan mereka

      bro...gua dah cari buku tu tapi mmg tak ada dah. mungkin sold out, dan penulis yg sama tapi keluar tajuk baru. brotherhood:sandakan

      Delete
    5. mamat kat times tu bagitau buku tu sebenarnya ada dua versi. yang kecil dengan besar. baru gua tau...

      Delete
    6. SM : jadi lu dah dapat la buku tu?

      Delete
  14. pernah duduk dkt Grand Borneo Hotel (attached dgn 1Borneo), sampai 1pagi layan bowling & karaoke jamban... enjoy

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah sampai jam 1 pagi...betul2 enjoy tu.

      Delete
    2. perghhhh boleh tahan jugak akak kite ni...hahah XD

      Delete
  15. akak lagi lah..
    tak pernah sentuh pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe....ada kesempatan nanti cubalah. jgn rasa kekok. yang penting enjoy.

      *semua star bermula dari kosong,asalnya

      Delete
  16. er..er.. aku dengan malunya.. nak kata aku tak pernah main bowling hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah bak kata member2 janji sporting...kita2 jer yg nak rasa happy pedulikan orang lain yang bajet kunun2nya star

      Delete
  17. cakap pasal bowling, mersing ada 1 ja tmpat bowling..
    tima nak main la, depa nak buat renovation..
    nmpak gayanya, untk thun 2012 ni masih blum b'kesempatan men boling..kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh mersing....pernah melepak kerap di situ. ada juga kawan2 yg masih lagi stay dan bekerja di area jetty sana

      Delete
  18. Dh lamer xmen bowling....
    GPS xguna pown sgt...sje jew klu g memana.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee bestkan main bowling ni


      bagus sediakan payung sblm hujan tu

      Delete
  19. lama tak maen bowling sure ke longkang pasni kalau maen hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira ok...juga
      pasti nak cari tune tidak susah jika kelongkang pun hanyalah pada permulaan permainan sahaja kan?

      Delete
  20. wah..ganteng2 cowoknya..hahaha *tetibe jadik awek indon*

    mainkan aje asal puas..pndai x pndai no 10.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar...pandai xpandai mmg tolak ketepi. janji layan jer

      makasih ya non...yang pasti gue lah yg paling ganteng. (owh perasan)

      Delete
  21. pandai ke tak pandai,bantai aje...janji puas!hahah XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah...tq kerana support dan memahami bro.

      Delete
  22. aiii gambar satu pun takde tunjuk strike. semua masuk longkang ke bro. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SSssssshhhh......

      ko ni kan reen, mcm tahu2 jer. lonkang pun longkang lah...tapi still no 3 dari no4 hehehehe

      Delete
  23. oh...gojessss
    hahah

    bro wa pun xreti main bowling

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh...kita serupa...kita serupa...
      lalalala~~

      Delete
  24. terkesima nengok gambar jejaka GOJES smua nih men bowling! ahakss~




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh terima kasih cik ina.


      terima kasih sudi dtg kemari.

      Delete