Tuesday, 29 May 2012

Tg Aru ( sebelah malam)

Lokasi : 1st Beach,Tanjung Aru.

malam itu si Clement yang suka melawak dan peramah call wa,
ajak melepak ke Tg,Aru sama kawan-kawan dia yg wa juga tidak kenali...dari bosan malam2 duduk dalam bilik mengadap batu konkrit, ada bagusnya wa turutkan saja pelawaan si Clemant tu.

Kawan-kawan dia pun juga peramah seperti Clement. bagus betul orang Sabah ni. bangga betul wa. tambahan pula mereka semua bukanlah muslim.(hanya seorang sahaja muslim) dan mereka juga dari pelbagai kaum. tapi wa puji mereka sebab, layanan dari mereka sangat baik dan anggap wa macam bukan orang asing.tapi lebih kepada macam kawwan lama yang sudah tidak berjumpa.

1. 

2. Clement dan Amir

3. Brian dari Kuching Sarawak. sebelah dia tu adalah no face, no name

4.blur....(tiada tripod bah)

5. blur lagi...

6. apa yang mereka buat disana...meh kita Zoom!!!

7. Melepak sambil main dgn cahaya lilin rupanya

8. ted ikut wa melarikan diri dari kena menyanyi di stage live band. Ambil gambor lagi bagus kata Ted....(alasan tu)

9. TelorPower !

10. pasir pantai

11. cis,,,gagal wa utk cahaya api, kena byk berlatih lagi ni

12. SugarBuns cafe

13.  Richard, Terry dan Junior
Sebenarnya geng-geng si Clement ni pandai menyanyi dan kaki karaoke, sebelum apa-apa yang berlaku pada wa, baik wa blah sambil jalan2 sekitar kawasan pantai tu...dibuat nama di petik cari nahas tu. Lagi pun kalau wa menolak bila di suruh nanti kata tak "mesra alam" pula. kan tak manis dah. Jadi.....apa lagi selamatkan diri la.... larik....!!!
14. Eddy 

15. sekali sekala tengok mcm andy flop poppy pun ada brader ni, tapi...versi berisi. Hahahaha

16. masa berlibur pun sempat bincang pasal perniagaan, kagum sekejap wa. 

17. rupa-rupanya live band tu pun kawan mereka. patut pandai menyanyi. yang wa ingat nama brader sebelah Clement tu, Si Adrian. yang awek live band tu, wa lupa dah apa namanya...

18. Junior, brader ni mata dia mcam pakai celak dan bulu matanya juga lentik macam bulu mata palsu. tapi selepas wa tanya dan paksa dia buktikan, lalu digonyohkan matanya dgn tisu berkali2 baru lah wa yakin dia punyai mata bercelak & bulu mata lentik kalah permpuan itu adalah tulen.

19. Amir, Richard, Eddy & Clement. Lepas habes lepak di 1st Beach, kami lepak lagi perkena nasi katok. 1st time wa merasanya. Apasal namanya "katok"?





* dorang ni menyanyi baik lagu tempatan mahupun lagu mat saleh...fuh!!! boleh tahan juga beb.


 *sayang seribu kali sayang....wa tidak dapat ke Tg.Aru waktu senja, dengar2 cerita sunset disini memang indah...? Betul ke???


46 comments:

  1. tg aru sunset mmg terbaikkkk!!!! rugi jugak la awak tak pegi. huhu~

    anyway, that's the nice part pasal sabah. diorg lebih 1 malaysia dari org semenanjung sebenarnya. diorg berkawan baik tak kira kaum dan agama.

    gosh...i miss sabah. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. i miss sabah too..

      damn,mmg terasa sgt2 rugi. Jom ripit sis

      Delete
    2. mohon bawak pegi sabah

      Delete
  2. siot, gua tak sempat pergi sini. cuma lepak kat food court tepi laut jalan tun fuad stephens sebelum UMS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perasan pulak aku UMS tu kat mana hihihihi

      sedap tak makanan kat food court tu bro?

      Delete
    2. kira ok la, harga standard KK. gua berani redah sebab ada gps. nak harap map, memang gampang la sesatnya karang.

      Delete
    3. hahaha gua pun begitu kalau tiada GPS, tapi disebabkan guide yg wa kenal ni baik dan free time byk. jadi kemana saja dia pergi dia akan call dan bawa wa keluar jalan2 walau ke tempat tak best.

      salah satunya lepak dgr pasal biz dgn kawan2 dia dan pi ikut service kereta dia...hahaha
      tapi at least gua dah ada kawan kat sana. lain kali nak dtg senang dah nak minta tolong.
      kehkehkeh (ayat mcm ambil kesempatan jer)

      Delete
  3. rindu nk dtg ke tanjung aru..sambil dating2..cewah..
    nice la kualiti pic malam hari tu...even blur..tp sronok mata menyantap pemandangan malam

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewah....boleh saja janji dah sah ok la kan.

      terima kasih yer yumida, sebenarnya aku ambil gambar waktu malam sgt2 gagal.

      Delete
  4. bestnye.....dah lamer xlaypark tepi pntai malam cam gitu...

    PSS....thanks for the plus 1....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup takde masalah la...hehehe

      penang pun ok juga

      Delete
  5. Orang Sabah dan orang Sarawak lebih 1Malaysianya dari sini (semenanjung).

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKU SETUJU DGN KO.....ANON

      siapa ni???

      Delete
  6. sunset Tanjung Aru cantikkkkkkkkk awakkkkkkk !!!!!!


    kene gi ripit!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 org dah kata begini. mmg kena ripit ni hati tak tenteram la

      Delete
  7. mcm group reggae pulak aku tgk korang ni bro....ekekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....erm ada ker?
      mgkn geng2 sabahan tu kot. aku skinhead hehehe

      Delete
  8. klo ada mber kaki karok tu yg best tu....
    haha...adoi..rugi la tak tgk sunset..


    next time bwk wa k

    ReplyDelete
    Replies
    1. ituler.....rugi2 nak ripit lain kali.

      time wa nak pi wa email lu sis. 3bulan awal sblm pergi.kehkehkeh

      Delete
  9. body memang tough2 tuh... takyah risau nak jalan malam ngan geng kau nih. carikan aku sumandak bah.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tough ke....wa lagi tough kot hahaha(bila lagi nak puji diri sendiri)

      sumandak ada sebenarnya...setiap entri pun ada tapi wa saja tak letak.seksi sgt sumandak geng2 ni (kena tapis)hihihihi

      Delete
  10. Telor, dulu aku pernah deting kt Tg Aru tu.. Prminat aku time tu ensem gilosss ade gak lah persis ko tp lebih putih dan tinngi dan hensemlah.. Aku rasa lebih power juga kot.. Aku takde try2 sebab aku tamo telor menetas..

    Sabah is the greatest place ive ever been!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh ni aku jeles ni.....bahahahaha

      Delete
  11. hye TP!

    wahhh jauh ke sabah...tak tunggu Ira pnnnnnnnn :( hehehe..

    mana gambar TP??ira pn nak ke sabah tp xtau bile..hukhuk..nt leh bg tips tmpt y menarik..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ira

      dah ira sibuk ngajar jadi tak mo ganggu ler
      alamak tempat menarik eh byk sgt. ok suka jalan2 gaya mcm mana? cuba beri contoh.

      Delete
  12. Bro,

    wa paling berkenan dgn gambar tulisan 'telor power' kat pasir tu la Bro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis, sebenarnya ada cerita pada perkataan TELORPOWER tu selepas aku ambil gambarnya...
      hahahaha.

      Delete
    2. Ala Bro,
      Kalau ada cerita.. sila la cerita.. jgn buat sy tertanya-tanya :)

      Delete
    3. Nong Andy : cerita nya gini.. aku saja2 jer tulis nama blog di pasir tu tapi kan...selepas aku tulis aku dengan bangganya ambil gambar. dengan pelbagai sudut. gaya2 mcm seorang kununya photograhper. masa nak blah utk pergi ronda kawasan lain ramai pulak budak2 bergambar dekat tulisan yang aku tulis tu.... mereka siap ambil gambar lagi hahahaha
      aku hanya mampu gelak kecil dalam hati. budak2 tu adalah budak2 yang bermain api ramai2 di gambar diatas

      Delete
  13. semua canteeeeekkkkkk bila nak gether² amik gambar ni eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. wah bila nak gathering ni? area mana cakap saja.
      dgn syarat bila aku free ler sis, hihihihi

      Delete
  14. bestkan dpt kwn baru yg mcm dah lama kenal ni..tak rasa asing di bumi asing.

    *suka tulisan kat pasir tu, clear je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sgt best, mereka membuatkan aku nak mengalir air mata bila di airport. dgn nasihatnya dgn baik layanan mereka, dgn anggap aku mcm kawan lama mereka.

      nasib aku jumpa org2 baik2

      terima kasih pasal gambar tu ye

      Delete
  15. er adakah gmbr2 diatas sengaja di'sephia'kan @ sbb keadaan sekeliling? ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak lah itu warna original resipi lagi. eh ada gambar sephia ker?

      Delete
  16. asik berjalan je kau ni jeles akak..
    hahahah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn ler jeles....nanti kita jalan sama eh

      Delete
  17. wa pertama kali dengar tempat nama tg aru ni.. sobs sobs sobs..
    jadi wa pes taim jugak dengar sunset dekat tg aru ni cantik.. jadi wa pun tatau tg aru ni masa sunset cantik ke tidak.. sobs sobs sobssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi dtg lah melawat sabah nanti dan jgn lupa saksikan sunset disana ye

      Delete
  18. Bro, bro tau tak cam ner nak elak foto2 yg kekuningan? Ke memang saje buat effect cam tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mmg asal tu bro syed. foto kekuninggan disebabkan apa eh bro....boleh beri tips tak?

      Delete
  19. kenapa semua alki tu putih2.. keh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. org sabahan byk yg berdarah campur sis....keturunan mereka kot

      Delete
  20. memang cool la dapat lepak ngan member2 kat tempat macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. cool habis bro...tapi aku yg naik segan hehehe

      Delete
  21. tak pernah sampai Sabah lagi...teringin jugak nak ke sano...

    ReplyDelete