Thursday, 3 May 2012

nafsu Perut II

Hari esoknya... setelah membuat perjanjian setan antara rakan-rakan semua. kami berkumpul di stesen minyak shell. malangnya jadual berkumpul agak terbabas. termasuk dari group wa juga. Apa ada hal setakat lewat 10 minit tu kan.

Lokasi pilihan adalah Teluk Senangin. ok la....jika hendak dibandingkan dengan Teluk Batik. Sampai sahaja disana, terus kami keluarkan bahan2 yang hendak di BBQ kan. sudah semestinya lah sang arnab yang sanggup beri kerjasama untuk misi perut kami. Yang kaum hawa pula terus bentang tikar dan keluarkan segala jenis makanan yang ada.

Wa selaku mando hanya memastikan dan mengarah sahaja, sedikit bantuan wa berikan itu pun jika hati wa yang mahu.

1. tempat bakar kecik jer....lantaklah janji dapat masak untuk dimakan

2. hampir masak

3. kalau makan depan camera mmg macam ni selalu orang akan pose. tanda jempol tidak dilepaskan
Wa awal2 lagi dah bedal semua tu, termasuk nasi lemak dan pulut kuning rendang arnab. fuh memang lazat dan terbaek tu.
Aktiviti sukan air dengan wa memang tak boleh dipisahkan... mengapa wa suka laut, pasal wa nak berenang jauh ketengah.

4. masin air laut ni
5, menjadi penjaga pada anak-anak sahabat memang sudah sinonim dengan wa. 

6. Ini lah model QS Malaysia (ceh!)

7. 
8.  kalau kat tepi pantai acara ni memang tak sah kalau tak buat
9.  awan sedang belajar terapung di air atas bantuan en.Dom

Terasa pelik pula, gambar dari no.4 - no.9 wa macam di skodeng dengan camera plak.
10.  Program bakar membakar masih diteruskan, pasal memang banyak lagi bahan mentah untuk dipanggang, tapi masa ni wa balik ke tempat makan untuk menikmati makanan sebelum masuk semula ke dalam air.
11.  tukang bakar yang setia bermain dengan api. Syabas...pada kalian semua
12. S.Jibeng generasi Y
13. aira pun ada....
14. geng kaum hawa yang hadir turut serta
15. Aira cuba berkawan dengan Piqah, owh ini tidak adil....dengan aku ko ada eksen sikit yer Aira
16. Selamat untuk misi "Mati ARNAB Demi Kepuasan PERUT"


Harap-harap misi berikutnya akan tiba tidak lama lagi.....

30 comments:

  1. asik jd mandur je bro..

    eh, tau pulak 'jempol' ya? tu bahasa jawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi mandur utk misi kali ini sahaja.... hahahaha jempol tu sebab duduk johor lama kot.

      Delete
  2. hoho...combo bro! niceee! package giler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe alang-alang buat makan, biar ada aktiviti terus

      Delete
  3. teluk senangin ok lah jugak.. =)

    nice!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. telok senangin pernah sampai eh sis,???

      Delete
  4. er.. arnab pangang tu rentung hehehe..

    sungguh seronok nampaknya aktiviti kamu ni. jelez saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jangan jeles pantai di tanjung Aru pun sudah menarik. rasa mcm mahu dtg tgk sunset disana saja...

      Delete
  5. sedapmyer ayam panggang tu...terbau sampai sini...lapo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. umi bukan ayam tapi arnab, mmg sedap hingga tinggal tulang sahaja

      eh terbau ker?

      Delete
  6. sedapnya main bbq bagai,.lain kali nak ikut bro^^

    ReplyDelete
  7. lama tak tengok lu ambik gambar pemandangan. pergi kk hari tu apa cerita?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kk terindah...best mcm tak mahu balik hahahaha

      Delete
    2. mau taknya, banyak port mengail. cikaro2 kat sana pun memang mari!

      Delete
    3. ngeeee.... :D (aku hanya mampu sengih dgn ketika ini)

      Delete
  8. Model QS, perut tu dikempis sebaik mgkn atau sememangnya fit berketul 6? Hahahahah! gurau je. Walau apapun, aktiviti mcm nie mmg best dan cool.

    Tapikan, bukan air laut tu masin ke? Adehhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha MF, mmg air laut masin, tapi ni masinnya terlebih.
      mmg badan aku begitu walau tiada 6pax.

      Delete
  9. seronok kan buat aktiviti2 mcm tuh ramai2...happening...

    bro mintak tolong sikit...
    http://www.papamifz.com/2012/05/bulan-depan-pergi-cameron-highlands.html

    ReplyDelete
  10. semua gambar nampak 'fresh'... cantik!

    eerrr.. sejak bila cactus ada keluarkan air sirap selain air mineral ek?
    kalau tambah biji selasih mesti laris di pasaran ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sis, alamak kenapa aku pun tak perasan pasal keluaran air baru nie hehehehe

      Delete
  11. sedap tu bbq sambil mandi laut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis eita, lagi sedap buat kalau di negeri2 pantai timur. :)

      Delete
  12. Alahai....kiut jew uncle menjaga kanak kanak...ekekeke....bilang ngn abg tuh, air laut mmg masin dowh..klu air laut dah manis, kesian plak ngan air sungai yamg sentuasa tawar...ekekeke...

    ReplyDelete
  13. suka budak yang daybooooot tuuu! shomell

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 2, yang abang dia atau yang adik dia kehkehkeh

      Delete
  14. sedap ke daging arnab? seumur hidup cik ina belum pernah merasa daging arnab.Tengok gambar terliur plak nampak mantap isi daging arnab tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap hingga tak terkata lah hehehehe

      Delete