Saturday, 14 April 2012

Tulen

Ini yang asli. penat wa belajar dan tanya pada member-member wa
macam mana nak edit macam gambar entri sebelum ini. macam-macam dorang beritahu tapi hasilnya tetap gagal.
Ada baiknya wa kekalkan yang asal kerana takut gambar tersebut rosak. Yang ini adalah yang tulen.

wa hanya letak watermark dan crop mana yang perlu. Ilmu bab editng tak kena belajar rupanya

32 comments:

  1. Bro, aku tengok sama je pic ni dgn yg dulu..ke aku yg kelabu mata. O ya aku kesan warna meja je lain....tapi kalau aspect sharp, memang sharp gila. Posisi object juga cantik susunannya. Eh ini pic ada main dgn lighting kah? Aku suka juga dengan teknik gelap sekeliling kecuali cerah dan clear pada bahagian yg ada object saja...anyway nice pic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kesan warna

      eh terima kasih sebenarnya kini pakai timer dan candid, pasal lama sangat kamera ni nak snap tetiba secara autonya terposing begini semua.

      Delete
  2. salam alaika

    edit ni memang best kalau power...rasanya dalam utube byk dia punya tutorial...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam...
      nice tips,sebenarnya jarang buka laman sesawang 'tiubawak' tu

      Delete
  3. hi bro! lama tak masuk sini :)
    mana satu anda ni? ok hujung sekali tu kan hehehe
    ohsem la picture. tak edit pun tape.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tapi malangnya tiada hadiah la maii kehkehkeh

      terima kasih

      Delete
  4. terima kasih kerana rajin menjenguk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama, dan terima kasih juga PM

      Delete
  5. wah..nice la kaler table tuuuu..biru shinning...cam kena cat minyak jer..leh tengok cam cermin
    yg original ni lg bez la

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu dah macam lantai marmar hotel jer reflect bayang di meja tu. terima kasih yer

      Delete
  6. Saya biasa edit gmbo guna photoscape. iyelah..camera tak canggih kalau tak edit jd kurang menarik. tp kdg2 mmg tak perlu edit utk kekalkan yg sebenar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan la cakap mcm tu...sedih plak dgr. ok sis ada betulnya juga pasal pernah sifu(kawan2)bersependapat dgn sis

      Delete
  7. Replies
    1. ya 2 masih bujang dan selebihnya bujang 3 lagi

      Delete
  8. ouh...yg dalam gambo sume asli ke dakkk...??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg dalam tak asli tapi tulen hahahaha

      Delete
  9. yg ni pun cantik la bro.. ada originality dia....apsal x pm aku pasal editing aritu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh....saja masa on0 pakai HP agak slow sedikit. tunggu loading habis terus lupa kehkehkeh

      Delete
  10. time bosan je baru akak layan edit mengedit ni....

    ReplyDelete
  11. mm...apa beza nya dari yang haritu...jap jap...compare sebelah sebelah dulu...kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kat yang entri lepas la...sorri terpaksa menyusahkan
      bukan ada niat pun tapi sekali sekala bagi susah pada member2 juga adalah keseronokan

      Delete
  12. perghhhh,, gmbar mcm edit abis lah... heee~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ni yang asal punya itu dapat dari kawan di Penang sana. melalui email

      Delete
  13. ni pon dah cantek pe..betol,xyah edit lg dah tmbh watermark je..gmbr ni dah cun!huhu

    ReplyDelete
  14. smart!

    tp gambar TP jauh ke belakang..

    cover apa ?haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha panjang kisahnya. malas nak bercerita. duduk jauh sekali pasal mmg nak rasa angin sejuk.

      Delete