Saturday, 14 April 2012

Reunion (after 10th Years)

07 April 2012 

0830 hrs - Bertolak dari Rumah menuju destinasi iaitu cameron Highlands,Pahang
1000 hrs - Berkumpul di stesen minyak Petronas di Simpang Pulai, Ipoh. Sambil menunggu ketibaan kumpulan dari Kuala Lumpur dan Utara semenanjung


1030 hrs - mula mendaki laluan ke Cameron Highlands secara konvoi
1230 hrs - tiba di Brinchang, Cameron Highlands dan makan tengah hari
1300 hrs - Check In Hotel di Tanah Rata.
1400 hrs - masa sendiri dan bebas (Nak makan ke,solat ke jalan-jalan ke terpulang lah)
2030 hrs - Makan malam + BBQ
2300 hrs - masa bebas (kami melepak sampai ke pagi)


Oleh kerana malas hendak memandu kereta, wa membuat perjanjian setan bersama rakan wa di sini untuk menumpang keretanya. Kata janji jam 0800 hrs nak datang ambil wa kat rumah. sudahnya jam 0930 hrs baru bertolak dari daerah manjung. membuatkan kami sampai ke check point begitu lewat. Menjadi bahan kutukan dari rakan-rakan yang dari Kuala Lumpur. Dan apa waktu dirancangkan diatas adalah dusta belaka, dan kami check In Hotel tepat pada jam 1530 Hrs.

Semua ini wa salahkan pada member wa yang tidak menepati janji. Nasib baik lah budak-budak yang turut serta tidak berbunyi ketika wa sampai. (hanya SMS dan panggilan telefon sahaja yang bertalu-talu masuk ke HTelefon bimbit wa,) kalau berbunyi sekali pun bukan wa nak ambil kisah sangat,paling kuat wa mencarut-carut sahaja pada mereka.





1.  hanya beberapa buah sahaja yang tutur serta, geng dari arah utara terpaksa ditinggalkan kerana lewat sangat. 

Disebabkan takut alami kesesakan jalan raya, kami meneruskan perjalanan terus menuju warung makan di kawasan Brinchang. Alhumdulillah perjalanan lancar terdapat sedikit sahaja kesesakan itu pun hanya ambil masa yang tidak begitu lama. Masing-masing dah lapar apa lagi. mula mencari makanan yang ada disitu.

2. Aira dan ibunya.... masa nie aira dah ada perasaan,tak buat muka pelik dia dah masa jumpa wa
3. Ini pula apa ntah nama dia, tapi wa dan member2 panggil dia hazif atau haziq (main bedal panggil jer masa tu.sampai sekarang tak ingat pun nama sebenar dia kehkehkeh...Im sorry cek mek..kudai...)
3.  masa wa press shutter boleh plak si haziq ni pandang ke lain. Damn...
4. Budak terengganu, pokya nama dia. Anak dia tak mesra sgt dengan wa. pemalu ala-ala nak menangis
5. Ni dia BUDAK KELANTAN, wadi nama gelaran dia sekarang  menetap di kolumpo sana. anak2 dia mesra alam. Bagus.
6. wa menjadi baby sitter ketika mak bapa sedang menikmati makanan walaupun rasanya agak kurang memberangsangkan tekak
Selesai sahaja menunaikan tanggungjawab pada perut masing-masing kami tak buang masa, kerana ada baiknya kalau Check In Hotel di Tanah Rata tu dengan cepat. Boleh juga mandi dan buang penat seketika sebelum keluar jalan-jalan merayap entah kemana yang belum pasti hala tujunya.


Geng dari arah Utara semenanjung selamat tiba di Hotel beberapa minit kemudian tanpa berhenti rehat seketika. Selesai agihkan kamar tidur masing-masing.
Ada yang tidur keletihan, ada yang membersihkan diri, ada yang tak reti-reti nak rehat. mangsanya adalah wa. sibuk nak jalan-jalan ke ladang teh BOH. tak pernah pergi katanya. Maklum lah acara bebas. Nak tak nak terpaksa wa bawa mereka pergi jejalan kesana.

7.  apa yang si Aira dan si Haziq tu pandang pun wa tak tahu. donggak kelangit mcm ada sesuatu yang menarik jer. yang mak bapak senyum buat tak tahu di depan lensa kamera.
8.  PokYa dari Losong.Ganu
9. Masam dan Manis, Pelik dan Gembira
10. haziq sekali mendongak ke langit, wa syak dia nampak UFO la
11. Ijat budak Johor dan isteri dan Sarah. Cari sebernier la tu
12. PokYa dan...dan... Err....(tak ingat la nama anak ko ya)
13. Ijat Gamat dan Sarah
14. Haziq agak comel masa begini (kelaut gambar ni...cis)
15. Cek Mek dan Haziq (kelaut juga untuk gambar ni....cis..cis..cis..)
16.  "sapa pulak budak lelaki ni...." kata hati Aira
17. " Yes...awek ada awek, hai nama saya Haziq, awak siapa nama?" haziq cuba susun ayat untuk berbual bersama Aira
18. masa ni wa kena paksa ambil gambar mahkluk-mahkluk nie.atas alasan 1.wa takde anak lagi 2. pasal wa pegang kamera
19.  silap fokus la....lantak lah bukan aku peduli pun
20.  masa untuk ke pasar malam Brinchang pula.
Setiba di pasar malam Brinchang petang itu, kami (kecuali wa)berjalan-jalan cari barang untuk dibawa pulang. wa terus jumpa ke mak angkat wa, nak makan strawberry cekelat free. Bukan takkat wa saja, si ijat sekeluarga, si PokYa sekeluarga dan Si wan sekeluarga turut menjamu strawberry cekelat secara percuma. Bagus betul mak angkat wa ni. Pemurah orangnya.
21. dengan si Aira juga turut merasa strawberry cekelat. suka dia makan tapi wa kena sound oleh mak,pasal takut baby Aira ni sakit perut. Mana lah wa tahu. kalau wa tahu takde la wa buat kan...kan... (cis,  tak pasal-pasal kena marah lagipun bukan wa yang suap.bapa dia yang beri tu.)


Bila dah puas makan dan membeli belah di pasar malam Brinchang kami mula berangkat kembali ke Tanah Rata untuk persiapan makan malam dan BBQ yang disediakan sepenuhnya oleh pihak hotel.









46 comments:

  1. muke baby tu memang mcm gua

    ReplyDelete
  2. Bhahaha bro pandai gak Lu jadi baby sitter eh..dah lulus tu..kikiki!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai sejak dari sekolah rendah lagi sis kehkehkeh

      Delete
  3. Replies
    1. ya. boleh juga dikatakan begitu dan tak salah

      Delete
    2. tapi ada yang belum berfamili. lu bila lagi bai? haha!!!

      Delete
    3. kehkehkeh masa tu akan tiba tidak lama lagi.

      Delete
  4. comel2 baby sume...nk tengok telo power nyer junior...bila ar...haaaaaa..coming soon? yeah!

    ReplyDelete
  5. Terbaik.. Cuma bila tengok-tengok, anda asyik tangkap gambar baby member. Dah gian nak ada baby ke? Hahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.......sebetulnya aku suka buli baby sakat kasi nanges

      Delete
  6. somo dah ada baby.

    terasa gua~

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan tiba jgn risau semua sudah ditentukan

      Delete
  7. sukaneka mcm lari dalam guni xbuat ke masa reunion ni..

    kot la buat plik2 sket kn..hee..

    but it looks enjoyable.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak. kami hanya buat makan2 dan suai kenal dgn org rumah dan anak2 kawan2
      dan jalan2.
      salam kenal bro!

      Delete
  8. waaa...terasa macam gua pun ada kat sana lah....
    hahahhahah...

    janji orang melayu memang macam tu...
    kul 8 orang melayu jarum pendek dia kul 10.....
    harap maklum ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh

      mmg sudah maklum tapi still lupa juga, bila dah lepas baru ingat balik ttg 'janji melayu'

      Delete
  9. seronok tengok korang kumpul2 gini...
    tp kelakar sikit bila TP kata jd babysitter tu..^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis,

      hahaha jadi pun pasal suka rela dan setakat dukung dan beri makanan jer, buat susu ,tukar lampin itu semua mak bapak dia lah.

      Delete
  10. seronok gak bereunion ni ye, ramai member lu yang dah kahwin. cian kena jadi baby sitter, tak pelah sesekali,belajar belajarkan : ) .

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa boleh buat. tapi tak salah pun saja2 jadi secara suka rela tu

      Delete
  11. salam.

    thanks terjah saya.

    wah.. gambar2 kamu cantik2 belaka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. teda la...biasa2 saja tu. belom master lagi sis.
      masih dalam proses pembelajaran

      Delete
  12. rata-rata dah beranak bini wei...bila lu pulak nak pukul rata?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.... InsyaAllah der. kalau sampai waktu gua jemput lu.

      Delete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. wah....bestnye.....ada byk bby....pnjam sorg....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sila2 lagipun aku bukan parents dorang. kalau nak nanti rieta boleh berurusan dgn mereka

      Delete
  15. uiiii strawberry cekelat laa... nak gak yg free..... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak free kena ikut gua balik kampung ler hahahaha

      Delete
  16. weh...
    yg baju putih tu, patotla anak die hensem...
    bapaknye pong hensem..!!
    ciss...!!
    hahahah

    ReplyDelete
  17. Eh, mane pic ko? Mane pic bbq? Syoklah...nie yg bt nak nek atas CH tu je. Tp tak larat nak menahan mabuk le. Huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pic itu terjawab next enrty sis. huhuhuhu

      Delete
  18. bagaimana perasaan dikelilingi baby2.. mesti tak sabar nak kawin kan? heheheheee

    ReplyDelete
  19. reunion kat Cameron...wah syok la...masing2 dah ado anak...lu bilo lagi bro??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha mmg ar syok der. tunggu kawen ar baru boleh dapat anak bro

      Delete
  20. agaknya aira, dah boleh nak mesra alam dengan awak kot..hehehe..
    haziq tu comellah! xD semua baby yang dalam gambar ni comel..:DDD


    bestnya makan bbq dah lama tak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bbq biasa jer. disediakan oleh pihak hotel la TH.

      mesti la kena mesra alam. pasal kalau tak mesra kompom kena sakat dgn wa hahahaha.

      Delete
  21. Aw. I can see myself, going to re-union, without a kid on my hand :<

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow sapa plak nisa nie hehehehe :)

      Delete
  22. kenapa haziq y TP smpai skarang xigt nama dia tu comel sgtttttttt!haha

    gerammm..:)

    cameron..bestnya bestnya..nak g lagi!hee..gila kot kalo g pasar tepi jalan tu..apa ek namanya ntah!

    ReplyDelete