Monday, 16 April 2012

Reunion (after 10th Years) II

Sebelah malamnya pula aktiviti makan-makan yang di sediakan oleh pihak Hotel. kami memilih set BBQ untuk menu malam itu dan bersama nasi goreng dan salad sayur serta buah-buahan. Ciss mati-mati wa ingat acara bakar menbakar ni akan kami yang akan lakukan. rupa-rupanya budak2 hotel dah sapu bersih untuk kerja-kerja ni. Tapi bagus juga dapat rehat dan makan, tak perlulah bermain asap dan api. cuma feel BBQ tu kurang lah.

Dan yang penting sekali, wa masa tu tak sempat untuk mandi dan salin baju untuk makan malam. yang lain semua dah siap tukar pakaian baru. Mana taknya wa sibuk bak uruskan dan pastikan semua yang hadir dapat makan, pihak pengurusan pula asyik cari wa hanya semata-mata nak beritahu pasal makan malam ni sahaja.
Bayangkan jam 1930Hrs sampai di Hotel (balik dari pasar Brinchang), Jam 2030 Hrs nak ada di dewan makan Hotel. Dengan hanya +-1 jam sahaja wa hanya sempat cuci muka dan sembur minyak wangi. Mandi tak sempat pasal : 

  1. Manager Hotel asyik cari wa jer
  2. Member2 pula cari hendak kepastian masa makan malam. (siap ada yang call lagi tu). \
  3. Terpaksa hadir di Lobby Hotel lebih awal kerana nak pastikan semua famili datang ke dewan makan(takut-takut kalau, ada pula yang merunggut kata tak dapat makan)
  4. Bergayut sama Ibu wa kejap,hanya nak menyatakan yang wa sekarang ada di area kampung tapi tak sempat nak balik rumah.

1. Wa amik job bagi si Aira makan, pasal mak dan bapanya juga turut mahu makan kelaparan dan lagi pun masa tu wa dah kenyang.jadi tak salah kalau wa amik job ni,ye dak?

2.  Kuat makan siot budak nie, asal lambat aku beri makanan dia aje dia tepuk halus kat tangan wa. Saja jer wa sakat si Aira nie. Si anak Hadi pula asyik tengok masa wa suapkan aira makanan. bila wa toleh ke dia, dia terus paling kedepan. Wa syak dia nak berkawan dgn wa la.....

3. Aira bersama Ibunya....owh memek muka aira begini memang wa geram. padangan tak puas hati tu

4. Bekas Tenaga Pengajar kami dahulu En.Tuan Saifuzi nama dia, Terima kasih menurunkan ilmu-ilmu kejuruteraan Marin ni pada kami.

Zaki dan Kudai memberi sedikit cenderahati berupa baju kemeja T pada yang hadir.(kaya betul budak kapal , 2 orang nie,siap sponsor baju tu)

6. Cendoi nama dia, budak paling besar sekali ketika itu, Dia pun budak Kapal.

7. En.Tuan dipanggil berucap. tapi wa dah tak ingat dah apa yg dia sampaikan

8. Cendoi

9. Dan tak pasal wa juga turut kena beri ucapan kat depan. Jahanam....paling cepat kot tak sampai 1 minit wa beri kata-kata ucapan terus je sampai ke titik noktah.

10.Wadi @ pau, turut kena panggil beri ucapan. Steady la Bro
Selesai sahaja majlis penyampaian cenderahati dan sedikit ucapan wakil dari kelompok masing2. yang mana nak melalak menyanyi bergembira dah boleh mula, yang nak sambung makan juga boleh, yang nak bersembang kisah-kisah silam juga boleh. yang tak boleh hanya balik kebilik sahana sebelum jam 2230Hrs.
Setiap orang mesti kena menyanyi masa tu.Dan wa yang terakhir sekali.
11. Hadi Cherating menyanyi dgn penuh perasaan, sporting gila. Siap bini dia ambikan gambar lagi tu

12. Kudai dan wan KC, Gembira nampak.
Ada banyak gambar lagi masa menyani ni tapi wa malas nak masukan, sebab malas!
Setelah penat puas menyanyi, kami semua berkumpul dan duduk bersembang bersama bekas tenaga pengajar kami sampai kena halau dari dewan makan oleh pekerja hotel. Suka-suka jer kami buat macam tempat sendiri. Yang para isteri sudah balik ke bilik masing-masing sambil wa pesan pada mereka sarapan pagi dari jam 0800hrs ke 1000hrs sahaja.

Ingatkan selepas kena halau nak  terus balik ke bilik, tapi harammm.... boleh pula cari warung kopi untuk sambung becerita.(biasa lah sudah lama tak jumpa)
13. gambar ni wa grab dari album FB cendoi

14. Nie pun sama rembat dari FB cendoi (cendoi andai lu terbaca jangan marah kat wa OK!)

15. Bergambar lagi sebelum masuk tidur ke kamar masing-masing. tak silap wa masa ni jam 1500 Hrs ++


* Ini antara gambar-gambar yang boleh wa siarkan. yang lain tak lepas ada unsur-unsur 18SG.
Kerana kalau lah anak-anak mereka kelak ternampak gambar-gambar yang bapaknya beperangai macam budak lagi kan ke malu.

23 comments:

  1. hahaha...best lah reunion ni... sempoi habis..

    ReplyDelete
  2. Ok pic no 2 tu awesome! Wahhh untungnya Aira special treatment lu kasi sama budak kecik tu Bro.
    Gerenti besar esok dia cari lu bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la untung kalo dapat uncle macam aku sis. hahaha

      kalau dia ingat :)

      Delete
  3. pandai si aira tu buat memk muka...geram nengok...

    reunion sekeluarga...sronok nengok..meriah

    ReplyDelete
  4. hahahah kire gambar2 ni aje la yang sopan sopan yer?kehkehekh

    apa apa pun,setailo bro!boleh jadi superjunior gini...kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh k-pop tak layan bro kami semua lebih pada metal tapi dah pencen. kira otai2 ler hehehehe

      Delete
  5. kirim salam same kembar gua. kalau dah kawen burn aje kirim salam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dah sampaikan dah sis. eh siapa kembar lu sis.??? habaq mai kat cek

      Delete
  6. alolo, comelnya baby.. rambut cacak3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha baby mesti lah comel. salam kenal sis.

      Delete
  7. apsal tak letak video TP nyanyi..^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh time tu takde sape nak ambil gambar dan rekod buat vidoe pasal terpegun sangat hehehehe
      (sila jgn percaya)

      Delete
  8. meriahnye mjls reunion nie! haha pandai aira buat muke geram kan kat TP! tp ttp je comel! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahu tak geram asik kena sakat jer hahahaha. yg peliknya dia tak nak nanges. lagi buat aku geram sis. tak makan saman betul la

      Delete
    2. haha sakat tak cukop power lah tue! haha

      Delete
  9. wahh bestnyaa gathering..hee

    :)

    leh dah jd bapa budak ni..kekeke ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh dah boleh jd bapak budak ker? huhuhu aku ingat aku masih budak lagi kehkehkeh

      Delete
  10. tolong la jgn perasan!hahaha ;p

    kalau ira ni budak ok lagi la kot..TP bapak budak dah..ngeee

    ReplyDelete
  11. okeh la skrg dah leh ambik job bg si Aira tuh mkn...esok2 kalo ado anak sendiri xdo la kekok kan...hehe

    ReplyDelete
  12. sekejapnya berucap... malu ke? heheheee

    ReplyDelete