Monday, 26 March 2012

Semoga Kembali Pulih

Hari ini, jari tengah tangan kidal mula menunjukkan tanda-tanda positif
selepas hasil mengunakkan minyak gamat yang power dibeli khas dari pulau langkawi. Ada nampak surut sedikit dari hari sebelumnya. Wa membuat kajian pada tangan kidal dengan cuba mengenggam erat dan berupa seperti penumbuk. tenyata hasilnya tidak lah memuaskan sangat.

Kelihatan gengaman penumbuk wa nampak sangat tak beberapa kemas dan padu seperti hari-hari sebelum ianya cedera.Wa rasa, wa masih memerlukan latih tubi yang sangat hebat esok hari. Dengan cara menumbuk berulang kali pada batang pokok pisang dibelakang rumah.Semoga jari tengah tangan kidal wa cepat sembuh.
susah nak cebok la...



*terima kasih pada kawan2 semua,  tak sempat nak jengah blog korang masa jari tengah tangan kidal wa sakit.

93 comments:

  1. hahaha...kne mnum air klapa byk2...air klapa best
    sirap best pn blh...

    ReplyDelete
  2. kirim salam kat batang pisang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gua harap dia rela jadi lu punya punch bag.

      Delete
    2. rela atau tidak....mmg kena rela juga. kalau tangan kiri aku semakin parah aku baru tidak teragak2 menebang pokok pisang tu.

      Delete
  3. sakit kenapa bro?? ooh kau left handed yea...
    hopefully cepat sembuh k. aamin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak aku pengguna tangan kanan, cuma time cebok jer pakai kiri hahaha

      terima kasih reen

      Delete
    2. ooh bagus la tu.. sama2 bro ;)

      Delete
  4. Oh..yg aritu blm elok lg ya. patut le senyap je.
    Moga cpt pulih bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis ujie... aku pun berharap ia cepat sembuh dgn kadar segera

      Delete
  5. cian pokok pisang tu... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pertama kali dgr kesian utk pokok pisang. biasa pada orang dan haiwan

      Delete
  6. hghahhaa guna lintah bro! kasih hisap!kehkehekhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa....bengkak boleh guna lintah?
      mcm pelik la bro

      Delete
  7. TErbyg kesukaran utk mencebok tu. Hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha damn it...damn it
      walaupun kurang azabnya...tapi ia juga diketogerikan dalam kes
      menyusahkan

      Delete
  8. Bagus la dah semakin pulih....take care yea....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh terharu...terima kasih, terima kasih

      Delete
  9. Replies
    1. lagi sungguh terharu...(otai photo wish kat aku)
      Terima kasih...terima kasih

      Delete
  10. cebok jelaa guna tangan kanan sementara waktu ni,kahkahkahkah....

    ReplyDelete
  11. habis lah batang pisang kat umah kau....
    errr...sesekali kalau cebok guna tangan kanan apa salah nya..
    hahahahhahaha...

    moga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terasa sgt2 jangal bila guna tangan kanan

      terima kasih sis.

      Delete
  12. Replies
    1. ada tapi tak sanggup guna hahahaha

      Delete
  13. cuba pakai hos bomba... confirm bersih

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbayang kelihatan perit menusuk ketika tujahan padu air dari pili bomba tu
      high pressure kot

      Delete
  14. gile ah...takyah ah marah sgt kt dunia sambil mengacu jari tengah kan..hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh....
      aku insaf kejap sis...dah pulih nanti tengok keadaan bagaimana .

      Delete
  15. cebok sental berus la.

    kah kah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni ada darah keturunan askar ker?
      bapak gans stail tu hahahaha

      Delete
  16. alhamdulillah..beransur pulih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya yumida. alhumdulillah la...moga2 ia cepat sembuh

      Delete
    2. letak myk gamat..n urut pelan2..hope akan membantu proses sembuh

      Delete
  17. tangan dah baik kah bro? aku harap semua dah ok...

    ReplyDelete
  18. seprti tajuknya diatas...

    semoga cepat sembuh :-)

    ReplyDelete
  19. semoga cepat sembuh! tumbuk batang pisang je ye, jangan tumbuk dinding pulak...heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak sanggup nak rosakkan rumah
      hehehehe

      Delete
  20. minyak gamat mmg mujarab beb.
    seperti nya mmg seksa cebok bila tgn kiri masalah.haha
    cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tu sis, ajaib lah minyak gamat nie

      Delete
  21. get well soon awk!

    :)

    take care..

    ReplyDelete
  22. haha tunggulah baek betol2 baru lah tumbok2 btg pokok pisang tue..kang mkn lmbr plak baek..lagi susah lah nak cebok! haha eeee mesti cebok xbersihkan~hahaha :)

    ReplyDelete
  23. banyak minyak gamat kat umah :) hee.. cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis....lg 30% nanti baik la

      Delete
  24. Replies
    1. terima kasih kak CK. moga2 ia lekas sembuh

      Delete
  25. Replies
    1. kalau ezan dah berbunyi aku terpaksa patut la mcm ni

      Delete
  26. take your time. hihi cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  27. minyak gamat Langkawi mmg terbaik...

    ReplyDelete
  28. insyaAllah nanti baik... ameeennnn....

    ReplyDelete
  29. aku ingat sikit je cederanya. rupanyaa teruk jugak eh. takpelah, anggap je itu sebagai penghapus dosa. ko kan power. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gb mmg anggap begitu. alhumdulillah dah hampir pulih skrg ni

      Delete
    2. ala. sori la beb. tuh nak baik dah kan kan? ko nak stok minyak gamat? aku bagi free. :D

      Delete
    3. kehkehkeh...stok minyak gamat buat apa sis, mcm nak menjual barang jadi saudagar minyak plak hehehe

      Delete
  30. la ciannya, kalau nak baik cepat kena tumbuk pokok pisang lebih sikit. semoga tangan ko cepat sembuh ye. susah ooo bila kiri sakit, apa pun tak boleh : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih sikit eh....baik2 latihan tubi semakin rancak skrg ni

      Delete
  31. ada tunjuk apa dgn jari tu der?....keh keh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de...tak de...(kepala geleng2 laju)

      Delete
  32. kenapa komen ira xda..wuuuu..merajuk..:(

    smoga cpt smbuh...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ada lah kat ats tu...ni kes telepas pandang la ni

      Delete
    2. hahaha byk sgt dah komen..berpinar nak cari..kuikuikui..

      yelaaaaaaaaaa ;p

      dah sihat blom?heeeee

      Delete
    3. Alhumdulillah dah sihat cuma ada sikit2 jer lagi

      Delete
  33. Bagus la camtu....take care yea....

    ReplyDelete
  34. jga diri ye bro..cool selalu^^

    ReplyDelete
  35. woops, harap hari ni lu dah elok dah. dah boleh main badminton kidal dah. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh....ya tq bro dah hampir sihat ni

      Delete
  36. keta buwok jer pown...itu p[own dah dua kali kena curi part kt ctu...tensi...

    ReplyDelete
  37. ps....hehehe...memang ngah mengharap kengkawan yang lelaki larr yang tolong....huhuhu....

    ReplyDelete