Saturday, 10 March 2012

Rumah atau Villa

+- 0720Hrs.  10.03.2012

Wa dan Amir si budak Melaka
Tunggu ketibaan si Sabrina disebuah simpang masuk ke Bukit Ungku Busu, Disebelah kanan ada bangunan yang lama sudah ditinggalkan. keadaan bangunan tersebut dipenuhi dengan semak samun. tingkap tiada,pintu terbuka,bersepah macam sarang penagih. tak ubah seperti bangunan-bangunan lama yang ada disetiap pelusuk bumi Malaysia ni.

Dibelakang seberang jalan ada balai Polis,Lumut yang masih beroperasi sepenuhnya tapi serupa macam tak beroperasi sahaja.Sementara menunggu ketibaan si Sabrina nie, perasaan menerjah ingin masuk kedalam bangunan lama itu sangat mendalam. mahu melihat struktur-struktur seni binanya. Ok wa tipu, sebenarnya mahu cari hantu...mana tahu ada nasib menyebelahi wa untuk mengambil gambar-gambar hantu puaka tu.

Bila masuk saja kedalam ,terus wa snap gambar, amik seberapa banyak yang boleh. Tapi malangnya penampakkan hantu tersebut tiada.


1. pandangan dari hadapan luar bangunan lama


2. Ini pun pandangan dari luar hadapan bangunan lama,tapi sebelah kiri punya

3. 

4. kurang seni la bangunan lama ni atau wa yang tak berseni???

5. di sebelah dalam bangunan lama, bersawang dan gelap

6. ada bar .... siap ada grafiti lagi

7. kelawar2 hitam bermata merah. 

8. wa syak nie ketua si kelawar2 hitam bermata merah tu. 'BUBUK' tu apa???


9.SPRAY BAR

10. Bar Tender di SPRAY BAR. 

11. dibahagian lantai penuh bersepah dengan benda alah nie...apa ntah, macam ada binatang spt tupai bawa buah2 sorok disini kot

12.  sebenarnya ini pintu menuju terus ke bahagian belakang sana, tapi dah nampak mcm sekeping semacam aje gambar ni.

13. menunggu kepulangan orang tersayang. -Watak : Amir si budak Melaka juga merupakan Puaka bangunan lama nie.

Bosan giler banggunan lama nie, si Sabrina pula masih tak sampai-sampai menanmpakkan susuk tubuh keratanya. hadoo....baik wa bersiar-siar keluar disekitar luar banggunan lama nie ambil gambar. Haram...penuh semak samun dan tak seronok untuk menerjah dikawasan luar. jadi wa ambil keputusan ambil gambar2 air embun la....
14. daun-daun yang masih berembun diatas tembok

15. Bagai embun dihujung ranting yang tak berdaun. Ciss....tersalah fokus plak, batang ranting tu lebih  clear dari air embun tu.

16. Gagal nak ambil gambar titisan air embun...ah lantak la....

17. nampak tak ada 1 titisan air embun dalam gambar ni???? semak la daun kaler cokelat tu...syuh, syuh....



* Sedih gambar hantu tak dapat nak dirakam kan
* Asal ada banggunan lama aje mesti ingat ada puaka.
* Pepagi siang hari mana nak ada hantu, sengal betul la(otak wa gagal berfikir secara waras dipagi hari kali ini) .....takpe nanti wa pi belah malam.itupun kalau mood wa rasa nak cari hantu.

40 comments:

  1. whoa! kelawar tu mnarik perhatianku..kui3

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawa ker? kalau lawa mmg aku yg buat hehehe

      (tetiba rasa nak claim benda tu aku yg buat hahaha)

      Delete
  2. umah ni klo di renovate blk..sure cantik giler...sayangnya dibiarkan usang n suram sebegitu..cm seram jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup pasal besar la.....siap ada pengaliran udara di bahagian bumbung huhuhu

      tapi tak seram la....pasal nie seram tuk org level kanak jer yumida hehehee

      Delete
    2. mesti la seram! sy mmg penakut level kanak2 pon..haha
      pic bubuk kelawar tu...mmg superb ar...mmg berbakat si pelukis tu...klo di asah betul2...sure itu jln rezekinya

      Delete
    3. yap mmg berbakat, mmg dorg kena asah lagi. lagipun seni grafiti nie bukan nya mudah

      Delete
  3. perghh bro...gua rasa nak karate lu..hahaha..nak cari hantu kah? mai opis gua...belakang opis ada sau rumah lama...memang puaka gila...kalau mau lagi gua boleh bawak beberapa lokasi rumah puaka di KL...err rumah vampire ta mau kah? bhahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha jgn karate la sis

      antu kat opis sana gerun tak??? vampire tak takut pasal aku hantu dari sana kurang gerun hanya reti jaga penampilan saja

      Delete
  4. bubuk tu kan.. alaaaaaaaa... macam kutu tuuu...

    *nak jumpa antu/jin yg masak nasi tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh bubuk ru kutu...tq2 baru ku tahu

      btk: hahaha bley plak jin / antu masak nasi. klakor bunyinya

      Delete
  5. giler betol lah kau ni..
    ada plok nak ambik gambo hantu....
    akak kan kalau orang upah seribu pun akak tak gi...

    gambar embun terbaik...cantik....i like it...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sajer2 buat gila. kan kat my profile tu dah kata sekali sekla saja waras!

      alah upah seribu tu khas tuk tinjau2 lokasi selama 5 minit jer.pastu balik minta duit lagi hihihi



      *terima kasih

      Delete
  6. hantu byk dah jd manusia..tu pasal susah TP nak jumpe!

    ReplyDelete
  7. kalau saya, xkan pergi tempat mcmni..
    menakutkan.. huhuhu.. nanti kalau jumpe hantu, org lain boleh lari.. lady terus terkaku di situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lor....kalau dah begitu mmg jgn pergi. ini tanda2 lemah semangat ni
      tapi kalau kaku dan terus pengsan dah kira ok dari kaku tapi terjaga. itu mmg seram hehehehe

      Delete
  8. Replies
    1. siang2 tak seram kak mas...tapi kalau malam mgkin tgk pada 'Mood' hehehe
      biasanya tak la kalau seorg, kalau ada kawan2 dan dtg plak rasa berani tu mgkn setakat pergi luar kawasan dia lah. masuk kedlm, mungkin tidak hahaha

      Delete
  9. perghh...setailo doh gambar2 yang diambil.element seram dapat diserapkan perfectly! XD

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. sebenarnya tak lah TH, saja dan kebetulan

      Delete
  11. gua harap satu hari nanti bila lu ambik lagi gambar macam ni, lu akan ketemu dengan satu entiti ganjil. baru la cara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh....kata2 semangat tu bro. masalah yg wa hadapi adalah wa tak cukup geng lagi. jom join

      Delete
    2. wohooo... kalau nak berdepan dengan entiti halus ni, gua kena penuhkan ilmu di tekak dulu. ilmu hirup kopi tarik sambil pekena roti banjir...

      Delete
    3. kopi panas dan roti banjir satu kombinasi yang menarik

      ko dah macam entiti pula, kena jamu makanan sebelum dipuja utk muncul hahahaha

      Delete
    4. aku entiti yang boleh disentuh secara fizikal. hahahaa!!!

      Delete
    5. jangan ko jadi entiti halus sudah....

      Delete
  12. ooo encik speki, kenapa tak percaya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bunyi mcm kelakar la BTK, memang tak percaya.
      cuba cerita sikit sis.

      Delete
  13. kalo pergi malam2 sure berderau darah kan...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau malam tgk juga mood bro, biasanya pergi tinjau kawasan, dan balik. nak masuk jgn harap la

      Delete
  14. seribu satu mcm misteri
    rumah siapa?
    siapa tuan punyanya?
    kenapa ditinggalkan?...
    kalau dapat tahu, memang best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah satu idea yg menarik, mcm satu tugasan yg perlu disempurnakan ni

      Delete
  15. eii suka sgt nak amik gamba hantu!

    ada btol2 kang..hee

    xda hantu pon nmpk seram je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha baru boleh lawan u.seeker

      dan bergaya

      Delete
  16. suka gambar no 11. hehehehe even ada tupai maen nyorok2 kat situ eh. haha

    ReplyDelete