Saturday, 25 February 2012

malam drum festival 2012 versi lumut part II

Nama team nie wa tak tahu, tapi kan...asal persembahan dari Malaysia je mesti lemau...
wa syak dorang nie lemau pasal tak biasa perform atas stage ataupun masih ada rasa segan pada para penonton yang menyaksikan.
Hadoo....takpe meh kita tengok band dari suku kaum India Malaysia.


1.masih budak2 lagi...yang budak belah kiri tu nape mata 'stim' je.
2. Budak yang main 'drum' nie jer bersemangat. yang lain2 termasuk ketua nya rasa hampeh mcm takde mood je nak perform
3. siap tunduk2 malu... bunyi juga agak perlahan
4. tapi dalam ramai2 band nie, budak kecik yang tengah nie yang main paling mudah dan muka seolah tidak berjiwa. dia buat tak tahu jer...kira dia tak ada sifat malu tu dah kira bagus.
5. yang nie pun malu juga,diantara yang paling malu sekali.
6. 
Disebabkan band nie main terlalu slow dan paling sekejap sahaja persembahannya, wa kasi 2 bintang dianatara 10 ribu bintang yang ada. Seterunya persembahan wakil dari Negara India sendiri, bertenaga, pernuh warna-warni mcm kat filem hindustan, dan agak menarik juga kerana muzik rancak. Meh tengok gelagat band dari Negara India ni.

7. ramai juga band India nie
8. kecik jer drum dia...tapi bunyi mantul2 juga
9. Selaku ketuan band mereka. 
Band ini antara yang boleh lawan dengan band NATIG dari Aizerbaijan tu, pasal band nie banyak bermain alat muzik sambil menari-nari. perlu banyak stamina kot.

10. main alat muzik + menari+ senyum itulah ciri band muzik dari India nie
11. 
12. hahaha siot, lain macam aje wa tengok gambar ni.  masa live tangok sedang menari, tapi bila dalam gambar tengok mcm bercinta plak....
13. wa rasa dorang dah naik 'syeikh' la...band paling banyak tenaga ni
14.  tarian hampir sama dengan suku kaum singh di Malaysia, cuma dorang nie takde buat mcm tarian banggra tu
15. nah...macam pesta kat kampung halaman jer dah dorang buat. takde segan silu tu... 
16. senyum masih maintain tu dari awal perform sampai habes.
17. Bendera dikibarkan tanda habis persembahan dari band India ni.
Terbaik lah band dari India, 8 bintang dari 10 ribu bintang yang ada wa kasi sama band ni... Dan akhir sekali adalah pesembahan dari negara Vietnam. Alunan muziknya mantap berkisahkan menyambut dan meraikan kemenagan Pahlawan. ketukan gendang yang sangat mantap, ada feel sikit2 meresap ke jiwa wa.

Persembahan yang paling seksi...dan tarian dari perempuan2 tu dah macam  erotic show dance pun ada. fuh!!! dasyat gak band nie. (dasyat pasal awek2 ni atau muziknya, wa sediri keliru masa nie)

18. di permulaan persembahan mmg show lah
19. 
20. main ketuk2 hentak2 buluh buat alat muzik,dah serupa mcm orang asli main muzik sewang pun ada.
21. mereka menari sungguh seksi...tapi dalam hati tertanya2 juga betul ke tarian tradisi mereka mcm ni??
22. awek2 penari dari Vietnam.
23. dorang lagi...
24. dorang lagi....
25. eh...ada mirip mcm Xena la cara dress up dia
26. ketuk sampai habes.. wa syak alat muzik dorang banyak mengunakan dari buluh la... 
27. owh yg minah ni pegang mmg pelik alat muziknya, 1st time lihat  benda alah tu
28.
29.Brader ni merupakan peniup serunai dan pegetuk gendang utk band mereka. paling bersemgat brader ni. terbaek lah!
30.
Band dari Vietnam nie boleh Tahan juga, 9 bitang dari 10 ribu bintang wa berikan. walaupun festival drum ini tidak lah sehebat  persembahan di 'World RainForest Music Festival' Kuching,Sarawak. tapi ianya boleh diklasifikasikan sebagai event yang menarik. 

25.02.2012,   Malam ni harap2 dapat ke padang MBi,IPOH. Nak tengok Festival Drum kat sana pulak, Siap band dari Negara Brazil, Jepun,Korea, Ghana, Afrika, datang turut nak persembahkan aksi2 dan skill mereka. Dan dari band2 yang membuat persembahan di lumut juga akan turut sertai sama.
Mesti meriah lah alunan Gendang dari Jepun dan Brazil tu. dan wa berharap juga, kali ini biarlah ia dapat beri persembahan lebih mantap dan bertenaga.




* wa mungkin pergi utk datang bersahaja tanpa dengan camera. nak layan feel alunan ketukan drum tu.
* harap2 kawan wa mahu turut serta menonton bersama malam ni.

41 comments:

  1. salam mr telur..
    band dr kumpulan indian yg ke dua tu lady suka.. :P hehe.. mcmla pernah tgk.. :P

    pernah dulu tgk kot.. mrk ni dr keturunan singh (xreti eje da, hrp paham, rs2nye dh btl :P)

    kalau yg btl2 mmg best.. tp tgk dr gmbr pun mcm best jerk..

    yg vietnam tu eiiii.. xnak komen.. xcun langsung.. budaya mrk xdela teruk mcm tu..

    ReplyDelete
  2. Encem mmat india tuh erk?ekekeke...l

    ReplyDelete
  3. banyak gambar dr orang2 vietnam..
    kekeke..:p

    ReplyDelete
  4. best giler rupa event ni dari gambo gambo yang diprovidekan..meriah! :D

    ReplyDelete
  5. grup vietnam tu dah tentu2 takleh yg ada perut buncit eh. kehkehkeh!

    ReplyDelete
  6. seksinya.. rugi xp.. hahhaha.. adoiiii...

    jom baca sebentar..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/ko-buat-maksiat-semua-kena.html

    ReplyDelete
  7. so kalerful! diselitkan dgn keseksian sket..hihi

    ReplyDelete
  8. delarocha : kat mana cun tu ? kehkehkeh


    lady bird : yang group indian dr India tu mmg happy memanjang.



    rietta : pilih jer yang mana 1 mahu kehkehkeh


    TH : eh ye ker?? tak perasan la pulak.


    Mr.C : ya boleh tahan seronoknya.


    GB : kehkehkeh ofkos....kalau ada takut terseksi lebih nanti


    L : kehkehkeh.....kenapa adoi bro?


    Yumida : ya mmg kalerful sis...seksi part akhir sekali.

    ReplyDelete
  9. ya allah mati2 akak ingat drum tu kumpulan2 mordern jer, rupanya kumpulan2 klasik pun drum ek.. yg mesia punya tu mcam kumpulan bidan terjun jer,..

    ReplyDelete
  10. mak ai meriah betul band dari india asli tu eh.. warna warni.. band last tu, hurmm merah membara.. tergugat jap hikhik..gediks je..

    \\( ^_^ )//

    ReplyDelete
  11. aimaniman : TQ kerana sudi jengah ke sini...


    yg M'sai punya no komen hehehehe....


    CikUna : yup warna warni meriah kaler...
    yang vietnam punya kehkehkeh.....xmahu komen

    ReplyDelete
  12. hoho selamat kembali bekerja esok!kehkehkehhh

    ReplyDelete
  13. Wah wah wah TP, lu cuci mata ya..bukan setakat dapat halwa telinga...halwa mata sama..tapi foc kan? layan je ler...kehkehkeh!

    ReplyDelete
  14. Mr.c : hahaha slmt berkerja


    BTK : ha'ah la nampak pusat dan ketiak.... ish3 mcm mana leh tak perasan ni


    Lady W : hahahaha halua telingga jer sis... cuci mata tu bukan aku, camera ni yg snap dgn sendirinya...ia befungsi dgn menukarkan dirinya dari mode manual ke mode auto dgn sendirinya. (hahahaha....)

    ReplyDelete
  15. psss....TP, xpe lew....kite setia pada yang satu (D7000)....ekekeke...hanya dia dihatiku....

    ReplyDelete
  16. ait..boleh lepas pulak ya penari tak sopan tu..ish3..

    ReplyDelete
  17. wahhh tengok band drum..jauh beza la malaysia dgn y luar negara ni..malaysia mcm bdk2 je byk..y dr india n vietnam tu nmpk mcm btol2 mahir pemain dia..huu

    rakyat malaysia penuh dgn adab ketimuran iaitu pemalu..mcm ira..kehkehkeh ;p

    ReplyDelete
  18. aah...mmg part akhir..tp byk slot la...hihi

    ReplyDelete
  19. dasat gak dorang ni erk..
    sgt menarik if dpt tengok life..

    :)

    ReplyDelete
  20. mcm seronok je..hihi..

    #nape byk gmba yg baju merah tu??haha

    ReplyDelete
  21. wow..ada awek seksi la...apsal xjemput...hehe

    ReplyDelete
  22. mungkin sebab perform di negara sendiri menyebabkan mereka kurang bersemangat. cuba kena perform di negara luar, lagi cuak kot gamaknya.

    ReplyDelete
  23. sebab sexy dapek la 9 bintang yer...haha

    ReplyDelete
  24. team malaysia tengok..team india pun tengok..sampai team baju merah aku tutup muka

    ReplyDelete
  25. dah dua tiga kali dtg.. xde entry baru :(..

    ReplyDelete
  26. wah cun r aweks2 vietnam..hihi,tp mmg lawak la sbb budak2 2 semua muka mmg terserlah malu.tunduk habes.xbiasa perform kot.

    ReplyDelete
  27. alo bro!
    apa cita?
    senyap je...hoho

    ReplyDelete
  28. warna warni gambaq....cantik! tapi ade gak yg seksi ...heheheh

    ReplyDelete
  29. boleh tahan jugalah....awek2 vietnam tu...hoho!

    ReplyDelete
  30. kak mas : kehkehkeh....ops!


    rietta : yes!!!


    ujie : itulah....lari sedikit dari temanya


    ira : terlebih malu kot! kehkehkeh tapi yg sebenarnya dari aizerbaijan paling hebat bermain ketukan jari-jemari mereka pada spesis drum tu.



    yumida : kehkehkeh......



    lia : yup dapat tgk live mmg feel la sikit

    ReplyDelete
  31. cinta siswi : kehkehkeh merah baru nampak meriah. ops....

    sebenarnya kamera tu auto snap le...
    (boleh kot alasan tu)


    edy Z : dah jemput la bro.... takpe next time eh.



    hana : erm mungkin juga kerana meraka adalah rakyat Malaysia, dan mereka juga arif sgt perangai rakyat Malaysia nie....
    mana tahu kalau2 di xbest akan dikutuk ke apa ke...



    PM : kehkehkeh.... nak wat mcm mana bro. juri dah tetapkan



    ralph : apasal ko tutup muka sis??? cuba kabau sikit


    LB : kehkehkeh...sabar, terpaksa atas alasan urusan pertapaan sedikit.sgt2 sibuk. InsyaAllah sudah setel segala baru boleh kembali seperti biasa


    ZE : mungkin agaknya, baru2 berjinak buat persembahan kot dorang nie

    ReplyDelete
  32. ezan : yup dan boleh la....sis


    Mr.C : ya sihat2, tunggu bro.......


    CK : kehkehkeh... meriah juga la warna mereka. mmg warna2 persembahan dimana2 begini kot


    daddylicious : pilih saja....tq kerana dtg menjengah bro

    ReplyDelete
  33. yup... btl2. xena the red warrior. ahaha best kot cerita tu masa kecik2 salu tengok. hehehe

    ReplyDelete
  34. reen : bukan 'XENA The WARRIOR PRINCESS' Ke??? ahahaha

    ReplyDelete