Tuesday, 3 January 2012

Villa Marina

villa marina


wa shoot dari dalam kereta aje lagi pun on the way to bandar melaka. masa nie sudah petang, sepintas lalu, wa tengok rumah nie,dah terasa seram(perasaan dan pendapat wa aje). rumah nie terletak di jalan pantai
klebang. Wa rasa nie rumah tinggalan dan tak berpenghuni, cuma waris dia ajer yang tahu. Bila malam lebih kurang dalam jam 1900Hrs, kami mahu pulang, dan lalui jalan yg sama juga. ternapak sekali lagi rumah villa nie, perrgh....lagi seram tengok.



*siapa orang melaka yang tahu pasal Villa nie



.

26 comments:

  1. 1 st! Nampak cam besa jer bro...

    ReplyDelete
  2. salam...

    rumah ini pasti byk meyimpan kenangan bagi penghuni nya...namun kerana perubahan masa rumah ni ditinggalkan

    ReplyDelete
  3. Lady W: biasa pasal aku tak keluar dari kereta, tapi pasal villa2 tinggalan aku kurang yakin ia bebas dari paranormal nie

    SR: wasalam...ya kenangan tetap ada tersimpan didalam villa dan pada pemilik villa tu..

    ReplyDelete
  4. ow...pantai klebang ye? tau tau tapi kalu pasal villa ni tak tau..hahaha tgu balik kg nt nak ronda sana la nk tgk seram ke x hahaha

    ReplyDelete
  5. kalau aku anak vincent tan, mesti aku dah beli tempat ni jadi tempat komersil. pergi mati dengan sejarah, bukan ada orang perasan pun. ok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...mmg kita pun ade pasang niat nak beli tempat ni...ehehehe

      Delete
    2. betul...mmg kita pun ade pasang niat nak beli tempat ni...ehehehe

      Delete
  6. ralph: sila2 dapatkan info ttg villa tu bro.



    SM:ok aku setuju, tapi bukan ke lu minat pi muzium, muzium byk ceritakan ttg sejarah kan???

    ReplyDelete
  7. Villa nie yg kat tepi laut klebang tu ke?

    ReplyDelete
  8. kali ni gua cuba berfikiran macam taikun gila duit yang akan membawa pelaburan berbilion ringgit ke melaka. jadi sesuatu perlu dikorbankan.

    ReplyDelete
  9. SM: wa respek la ngan lu, otak bizz....

    PAA: yup.area2 situ la

    ReplyDelete
  10. asal benda lama je seram..
    asal seram je benda lama..

    *ni pun kira bahan tinggalan sejarah gak, sbb rumah senibina lama.

    ReplyDelete
  11. Ujie: bukan apa mana tahu ia mcm villa nabila di jb tue, nanti aku ceritakan kat ko sis,pasai villa nabila.

    ReplyDelete
  12. macam da beratus tahun je rumah tu.... takotttt. hehe

    ReplyDelete
  13. reen: xpasti la sis. mungkin juga

    ReplyDelete
  14. SM: ehh aku musykil..dua tiga menjak ni ko asyik sebut bisnis juta-juta..jangan lupa aku ye kalo ko dah kayer rayer!

    ReplyDelete
  15. SM: betul gak jgn lupa aku sama kalo ada biz juta2 bro

    ReplyDelete
  16. ayen: berkunci la....tapi kalau tak kunci pun memang tak singgah la. cari nahas jer tu

    ReplyDelete
  17. ha'ah kaya, kaya dengan orang hutang kat aku yang tak bayar lagi ni!

    ReplyDelete
  18. next week aku akn ke sana..nnt aku post kan pic2 yg aku amik kt sna utk ko...
    klu perlu aku risik2 penduduk setempat mengenai vila marina tu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. next tu bila hujung minggu next week ke?
      cubalah tanya2kan bro. mana tahu ada kisah disebaliknya.

      Delete
  19. baru lps prgi shoot umah ni...jam 3.30pg..memang seram..mcm2 ahli kami nmpak

    ReplyDelete