Friday, 6 January 2012

SS (singgah selalu)

26.12.2011 1130hrs
cuaca : sangat ok malam itu


malam itu,wa tak tahu nak buat apa di bandar JB, wa hanya ajak ajis keluar melepak dan atim bersama awek dan rakannya turut sertai sama. sebenarnya wa nak tahu apa yang dah berubahan di bandar JB,(dalam masa 3 tahun )  memang banyak berubah la iaitu jalan dia yang wa mula kompius.Cis....takkan nak jadikan jalan macam bandar KL kot. Sebenarnya tak tahu nak melepak dimana dahmalam2 buta nie, cuba usha Danga Bay,macam tak seronok dah,sudahnya kami singgah melepak di Singgah Selalu, satu restoren yang ada nama juga. ia terletak berdepan sekitar Danga Bay (Teluk Danga).

lama tak jejak terasa seronok juga. Takde apa yang istimewa,hanya dipenuhi oleh golongan muda. kami hanya berbual dan bersembang kosong untuk memenuhi masa yang ada. maklumlah bukan selalu dapat melepak di bandar JB nie, tambah2 pula wa dah tak stay di JB nie




ajis





hackers muda dan minat dalam bidang IT

  
cis berdrama lah pulak si atim nie... (atim & awek)











restoren Singgah Selalu.








canon dan iPhone memng gabungan yang sempoi....




.

31 comments:

  1. pernah pergi tapi tak pernah lepak kat situ..smart la picture anda XD

    ReplyDelete
  2. Alaa x geng lah..wa punya Nikon la bro...hikhikhik!

    ReplyDelete
  3. O ya aku lupa nak tanya...tu celah jari ko tu kepit apa bro? lu saja mau bunuh diri ka hisap itu racun..ceittt!

    ReplyDelete
  4. selama berbelas tahun membesar, tinggal dan kerja di JB dulu baru sekali makan kat situ. masin! satu lagi kat kipmart tampoi, entah ada lagi ke tak.

    dulu lepak kat danga bay dengar live band sambil usha cikaro seberang memang layan, tapi beberapa tahun lepas tengok dah jadi macam kat dhaka pulak!

    ReplyDelete
  5. eh eh..encemnye atim..seb bek ada awek dh hahaha

    ReplyDelete
  6. SM - Ms SS betul2 dpn laut Danga Bay, mmg ms tu tukang msk die aku rs nak kawen la kot. Aku pun pnh kena. Masin oh! Tp bila da nek taraf n pindah ke seberang jln...aku rs makanan die tip top!

    TP - Harga SS amacam skg? Mahal tak>? Dulu affordable g...

    ReplyDelete
  7. tajamnya mata LW...kan dah kena TP! ^__^

    ReplyDelete
  8. sesekali bila balik JB lalu situ terasa macam nak singgah. tapi...

    ReplyDelete
  9. mai : TQ.singgah2 la selalu nnti

    Lady W: lain brand xbermakna tak leh geng sis....

    nama dia rokok, ish3 memang isap racun tu tapi tu hanya sekadar eksyen jer tu Hehehehe.....(siot terkena aku..)


    SM: sebenarnya masakan dia mmg tak berapa best sgt rasa dia. aku pun dulu suka pi live band, memang port yg sgt menarik bagi aku. sekarang dah takde.tutup, tu yang datng melepak di SinggahSelalu dan Danga bay dah jadi macam semak jer.


    ralph: hehehe tapi dia tak se gojes orang berkepala botak.


    Ujie: kehkehkeh...bagus ada org mcm Lady W,amik berat ttg kesihatan kawan2.


    SM: singgah ajer. lepak2 situ.

    ReplyDelete
  10. TP - statement org berkepala botak yg dh bese aku dgr hahaha

    ReplyDelete
  11. tak tau nak lepak mana kat JB tu, sohabat lama ramai dah lesap. kalau dulu kg melayu, sentosa atau stulang pun dah kira orait.

    sekarang, lepak rumah sudaaa...

    ReplyDelete
  12. ralph: SM yang ajar aku....aku guna ayat dia aje kehkehkeh...

    ReplyDelete
  13. SM: alah setakat ngeteh je kot. mana2 pun sama. aku pasal kawan2 suma dah xder dan bz ngan kejelah aku lepak ngan budak2 nie.

    ReplyDelete
  14. hahahaa... ayat tu khas untuk orang botak gojes sahaja.

    danga bay dah tak happening macam dulu. tapi pening aku tengok dengan warga asing yang mula menguasai semua sudut penjuru.

    ReplyDelete
  15. warga asing dimana2 pun ada, sakit mata bila mereka melepak2 buat mcm kt kampung halaman dorg, siap piknik ditangah2 bandar lagi...hado,

    kalau pi spore pun lebih kurang mcm tu. aku nampak kat geylang area.

    ReplyDelete
  16. wa punye nokia & gf3. ok takleh geng!

    ReplyDelete
  17. GB: gf3 tu pun power gak tu sis..... nokia, wa pun still pakai nokia. iphone tu si atim yg punya. kehkehkeh....

    ReplyDelete
  18. hari berkasih sayang nih....

    ReplyDelete
  19. yumida: hari berkasih sayang? maksudnya

    ReplyDelete
  20. TP: ko pegang racuk tu ko kata memain je...hmmm sambil nak bakar duit le tu...baik le ko bagi aku bro duit tu kalu takmo..

    Ujie: mata ni nampak jer kalu benda2 yg tidak mendatangkan kebaikan...hehe..

    LW

    ReplyDelete
  21. Canggihnya tepon masing2...colourfull,hehe..

    ReplyDelete
  22. uncle: orang punya

    ayen: itu pun orang punya, aku pakai nokia biasa2 je. kekekeh(lagi selesa pasai aku tahu sms dan kol,lain2 kecanggihan dia malas ambil port)

    ReplyDelete
  23. kemasukan tanpa kawalan. satu lagi yang buat aku marah...

    ReplyDelete
  24. SM: betul tu..

    MF: harga masih ok,berbaloi lagi dan sedap. (maaf baru perasan komen MF...)

    ReplyDelete
  25. rasa macamana? berapa bintang? jangan macam aku dan MF yang terkena dengan makanan yang super masin sudah...

    ReplyDelete
  26. SM: xmasin ok....beri 3 bintang dari 5, sebenarnya aku nak pi melepak senibong asalnya tapi hujan renyai2 jadi pergi ke SS la,

    ReplyDelete
  27. pergh! nasi lemak kat senibong memang terbaik bai!!! ada kolam mancing siakap lagi tak? tapi mahalnya, malaikat pun tepuk dahi...

    ReplyDelete
  28. kolam tu tak pasti la...yang mana 1?

    nasi lemak senibong mmg terbaek, tempat santai dn bley tgk tanah termasek. malangnya selalu penuh. tapi pasal hujan renyai2 aku tak turun la. tapi kat bandar JB x plak hujan. mgkn area permas aje kot angin bawa.

    ReplyDelete
  29. kolam yang gila punya mahal, dulu sebatang joran rm60!

    nasi lemak situ kalau datang pukul 9 lebih, kau cuma merasa tengok dari jauh je la. itu dulu, tiada info terbaru.

    mungkin monsun dari timur yang bawa hujan tu tersekat sampai tambak je kot, tu yang area danga bay tak hujan. sekadar telahan...

    ReplyDelete
  30. info terbaharu...sila dtg awal. kalo nak merasa nasi lemak tu. kehkehkeh
    ko pernah kerja ngan kaji cuaca ker
    SM? Hihihi

    ReplyDelete