Monday, 2 January 2012

DOMO graphy

25.12.2011

Lokasi:  Dataran Pahlawan,Melaka.
Cuaca: Cerah
Masa: +- dalam jam 1800hrs


Berjalan-jalan dalam pasar raya bandar Melaka, atim nak bank-in kan duit,  kakaknya, ain sebagai penunjuk arah dari alor gajah ke bandar melaka dan nak beli barang sedikit untuk BBQ malam nanti, Dyla dan Amir (amir nie wa panggil dia adik jer pasal dia yang paling kecil sekali, itu nama gelaran dia dalam family dia, wa just ikut jer apa yang orang panggil.) turut serta macam wa untuk berjalan-jalan ke bandar melaka.

Setiba di bandar melaka selepas tempuh segala jalan jam, mula-mula settlekan perkara atim dahulu,iaitu pi bank, lepas tu baru cari barang2 dipasaraya.

Di pasaraya wa dan adik cari benda2 lain tetiba nampak patung domo yang boleh gerakkan tangan dan kaki. terus wa di racun oleh budak kecik nie. apa lagi beli la 2 ketul patung Domo-kun tu. penat memilih pasal patung tu ikut nasib mana yang kita pick-up. dapat yang cantik ok la....dibuat dapat yang kurang berkenan dihati tu naseb la.

so wa try buat photo shoot dengan menatang Domo-kun nie dataran pahlawan bersama adik, orang sekeliling yang melepak disitu peratikan aje, wa meniarap ke tertonggeng ke lantak la,wa tak kacau lu orang suma. Yang lagi 3 orang tu wa tak tahu ada kat mana,dapat ke tak barang dicari,yang wa tahu wa pi mencuba ambil gambor patung kecik nie.


HUARRRGHHH......

Huarghh.... HuargHhhh....

Domo-kun Hijau: HuargHhh...... HuarrrGhhh...  Domo-kun Besi: Huargh....!

HUARRRRGHH....... (wa rasa domo-kun besi nie kata lihatlah dunia....)

Huarrrgh....! Huarrrgh...! huarrrghh.!!!

Huarghhh.....HuarrGhh....!!!!

Raksasa korea@Adik : ???? sambil melihat pelik.  Domo-kun Hijau & Domo-kun Besi: ?????? kehairanan

Raksasa Korea: ????..
Domo-kun Hijau: Huarrrgh....huarghhh....
Domo-kun Besi: Huarrrgh....Huarrrghh.....

Domo-kun Besi: huarrghh...
Domo-kun hijau: Huarggh..huargh..huargh..haurrrrgh...!!!

Selepas wa dan adik,amik2 gambo bersama domo-kun. Terlintas plak dipale hotak wa untuk tambahkan ahli-ahli domo-kun tersebut. wa beri cadangan aje, tapi si budak kecik nie plak racun pikiran wa. tak payah pikir2 beli aje.Tanpa cakap banyak kami pi semula ke kedai tadi.Huhuhu kali nie harap dapat domo-kun yang lebih menarik.

Empat2 domo-kun: Huarrrgh...........!!!!

Domo-kun mula bermesra dengan raksasa Korea.

Domo-kun bling2: huarrrgh.
Domo-kun Merah: Huarrrghh...huarghh...
Domo-kun Hijau: Huarghhhh...huarrrgh..

Domo-kun besi: HUARRgH...

Domo-kun Besi bersama DSLR raksasa Korea di dalam resort.




Kesumua DOmo-kun: Huarrrgh...Huarrrgh....


Abang Raksasa Korea & Domo-kun Hijau mula berkawan.


Raksasa Korea & Domo-kun Besi mula berkawan dan mesra.

Bergaya di depan swimming pool resort. Domo-kun Besi kata dia suka, Huarrrgh.....



* Wa sajer jer letak dialog si Domo-kun semua tu hahahahahaha....Kepada Raksasa Korea, Abg minta maaf pasal panggil adik raksasa Korea.




.

11 comments:

  1. salam..

    terima kasih singgah komen di blog saya yg tak seberapanya tu...

    saya tak jumpa buttan nak follow blog awak...saya akan cuba nanti..

    ReplyDelete
  2. SR: sama2 dan terima kasih kerana sudi jengah belog ini, belog nie pun tak seberapa

    sebenarnya button follower mmg xde ada la, saje jer tak buat follower. ada kelebihan ker pasal follower nie

    ReplyDelete
  3. Huarghhhh! Wahahahaha. Huarghhhh!!mwahahahaha. Huarghhhh...oitt comei la domo2 ini semua....one day nanti aku nak kidnep ini domo..huarghhhhh!

    ReplyDelete
  4. lady W: ada hati nak rembat domo-kun hahaha....xleh kot nanti dia makan monyet atas tivi ko.hahahaha.

    ReplyDelete
  5. alaaa... salah komen. nak puji domo chomeyl sebenarnya. salah entry lak. haha

    ReplyDelete
  6. reen: ingat keywords nie. bak kata SM, "Fokus"!!! kehkehkeh

    ReplyDelete
  7. hesshhhh kat sini pun kena perli... aittt lari laa. hahaha

    ReplyDelete
  8. reen: kehkehkeh saja usik ko jer lah, aku x macam SM sis

    ReplyDelete
  9. Canteklaa gambo2 tu,pandai awk ambik.kwn respeklaa...

    ReplyDelete
  10. ayen: keh pun baru aje blajo, awok jgn puji lebih2 untuk orang macam keh nie,

    ReplyDelete