Wednesday, 4 January 2012

Berangkat ke Negeri Kuda Kepang

26.12.2011  +- 0830Hrs

Cuaca : cun, cantek, dan berangin

Hari terakhir berada di resort, kini masa meninggalkan negeri bersejarah.
Selepas sarap pagi, ada masih layan mandi kolam,  nak mandi puas-puas katanya, wa dah lama kenyang.
untung pada orang bangun awal pagi (macam wa), rezeki memang murah.

Backpack wa dah lama seawal pagi hari lagi wa dah siap packing. sekarang hanya tinggal nak kaut masuk dalam bonet kereta.

sementara menunggu kerabat orang johor siap bersarap dan packing barang, wa capai DSLR yang tak seberapa nie, tuk ambil gambor2 dorang semua secara candid. tapi ada juga yang peka pada lensa,terus pose spontan.


pagi2 lagi layan kolam...lantak ko la.




semalam bro ni wat aksi konon2 cute,wa sound.dia dah tak buat dah.bagus2.

tapi aksi bro semalam berpindah pada awek ni plak.....arghh..,lantak la

bekfast apa yg ada, saper suruh bangun lewat....kehkehkeh

ada job belum settle pada bonet kereta,penat wa adjust cari space tuk isi barang.



aksi mengemas segala barang2 ke dalam kereta,masa ni part wa dah lepas.

sensitip betul la minah nie pd camera...cis.




atim dan iphone 4 dia,tak habes2 ngan casing baru dia.

apex.

ajis ngan style rambut kaler2 dia...ish3

otai giler barang DSLR dia, wa punya pun yang murah2 aje memang tak terlawan la.

wa plak yang kena candid, demit....!!!

sesi bergambor bersama Kerabat Orang2 Johor


Selepas siap bergambo kenangan, macam biasa lah sebelum berpisah, aksi2 bersalaman lah pula. yang muda menghormati yang tua, yang tua mengasihani yang muda.. wa salam2 biasa jer.kehkehkeh....




jurufoto nikon yang agak power. dasyat gak budak kecik nie




sesi kemas semula sekali lagi....nak setting baek punya.


Masa bertolak ke Johor Bahru pula, yes....lama tak jejakkan kaki ke negeri kuda kepang nie. tapi kali nie wa naik kereta plak,di beri kepercayaan jadi pemandu yang sopan sekali di lebuhraya. Bertolak dari resort kira2 +- dalam 1300Hrs, sampai JB +-dalam jam 1700Hrs, jalan tak sesak tapi sibuk.

Johor Bahru.....Here I come.!!!!




.

25 comments:

  1. bestnye aku tgk ko bercuti bro. bnyak travel lah ko. hehe. syok tuh :) pineng tak pi ke?

    ReplyDelete
  2. walaweeii mcm kenduri kawen pulak aku tengok Bro~ maner abang ensem tuh?

    ReplyDelete
  3. mohd raziq: hehehe InsyaAllah, raya cina nie kot...tgh servey2 blah island .

    ReplyDelete
  4. tea: abg hensem yang mana nie tea???

    ReplyDelete
  5. TP; weii raya cina ni ko nak backpack mane plak bro..

    ReplyDelete
  6. ni mcm family day je..
    kg kat johor ke..ramai kerabat sana?

    ReplyDelete
  7. LW : raya cina backpack ke shanghai. ada bran wahai TP?

    ReplyDelete
  8. selagi ade peluang berjalan,maka berjalanlaa puas2 yek.....ihiks.

    ReplyDelete
  9. Lady W: mungkin nak jejak ke utara plak. cuba2 layan area penang keatas.

    tapi kalu penang tu best sangat maka terpaksa aku layan penang jer la


    Ujie: bukan, kawan2 ramai disana dan keluarga angkat, hehehehe...


    SM: erm...tak kot, pasal aku nak completekan dulu jejak asean country, tinggal 2 negaara jer lagi. lepas tu baru boleh main area luar.



    kak Mas: boleh la....janji hati gembira,tak nak stress.


    Ayen: betul tu...sementara masih boleh ye dak?

    ReplyDelete
  10. TP - syoknye...nk ikut weh...kalu g penang roger aku tau..aku suka penang

    ReplyDelete
  11. ralph: jom tapi style backpacker la...amacam? setuju nanti aku roger

    ReplyDelete
  12. TP - boleh j backpacker hehehe cm org nomad plak...

    ReplyDelete
  13. ralph: orait...ko mmg steady. jom research pulau pinang

    ReplyDelete
  14. TP - jom2...dulu penah jejak kaki sekali je..x puas plak rasanya..dan2 ko mention nk teroka belah utara mg aku nk la haha

    ReplyDelete
  15. cantik pic!!!

    sangat clear..

    n enjoyyyy becuti.. :)

    ReplyDelete
  16. jgn lupa layan kuda kepang, hihi

    ReplyDelete
  17. ralph: agak susah nak backpack ke penang, sumber2 mengatakan sana bahaya tuk backpack, jalan2 naik kereta mgkn lebih selamat. demit.

    Lia: TQ byk2

    Delarocha: Kuda kepang lama tak layan kali nie tak pi pun batu pahat. kalau pi sah2 layan join sama menari punya hehehehe

    ReplyDelete
  18. TP - aloh TP.....cisss..g terengganu la nak?? ahakzz

    ReplyDelete
  19. best kan kalau dapat berkumpul ramai2 mcm ni, dapat eratkan hubungan kekeluargaan.. mesti jadi salah 1 pengalaman TERINDAH!

    ReplyDelete
  20. sVSs: yup tak nafikan...malah keseronokkan tu ada

    Ralph: Tganu kat mana, cepat buat research, masa tak banyak dah nie

    ReplyDelete
  21. TP - aduiii..kalu nk wat research xdan la..sekarang ni bz bangat

    ReplyDelete
  22. ramainye yg ada kemere! teruja!

    ReplyDelete
  23. muka penuh gmbr! bilaa nak kurus nie? haha :D

    ReplyDelete
  24. ralph: adeh.....

    GB: ha'ah baru aku perasan hhehehe. xder la mungkin minat sama kot, kebetulan


    BC: cepat bersenam.

    ReplyDelete