Monday, 2 January 2012

25.12.2011



25.12.2011  +- 1200Hrs

Badan mula nak rasa tak sedap,nak demam kembali rasanya, tapi wa abaikan. pagi itu wa dan orang2 johor planning pekena kolam air panas gadek,tak lah jauh sangat dari area resort. laluan ke tampin kalo tak silap. kolam pun kolam lah, dari tak ada aktiviti nak dibuat ye tak?, 

Layan memalam kolam air panas baru la style. bayaran yang dikenakan RM5.00 untuk dewasa dan kanak2 wa tak ingat.kemudahan lain macam biasalah tandas,bilik persalinan, tivi,cafe dan wifi. terbaeklah kat kolam air panas pun ada wifi tu. rasanya wa sorang jer yang mandi di olam tu,yang lain hanya rendamkan kaki jer. ciss budak2 nie memang penakot la dengan air panas.Hampir 1jam setengah berendam, belum puas berendam lagi, tapi budak2 nie dah ajak wa balik, sekali lagi wa layan kan mereka..



25.12.2011 +- 0830Hrs - 1300Hrs, lepas bekfast, maka berkumpul lah orang2johor membuat event family days, cuaca sangat baik dan berangin. datang 3 orang anak dara, datang paksa2 wa join family day,banyak kali juga suh wa turut serta tapi tetap wa tak join, pasai wa nak jadi tukang amik gambo (alasan terbaek utk mengelakkan diri) . macam game yang ada, tapi wa rasa ini adalah satu game yang merapatkan ahli keluarga. siap ada hadiah tu. wah memang terbaek la, kalo wa tahu wa join jer.

1400Hrs - 1700Hrs, makan tengahari, menu nasi briyani kambing, memang sempoi. dah kenyang.wa rilek2 layan tivi, orang2 johor sedap melayan kolam renang yang ada di resort, wa malas join pasal kolam tuk santai2 je. yang bahagian makcik2 masing2 sibuk becerita termasuk gak sang pakcik2.maklum la...lama tak berjumpa dan ada yang dok jauh.

1700hrs,  atim (geng2 orang johor) mempelawa wa sama ada nak ikut ke tak pi bandar melaka, tanpa pikir panjang wa setuju aje. wa pi naik kereta myvi dia bersama kakak dia dan adik2 dia,sebenarnya wa lebih rapat bersama adik bongsu atim, pasal apa pasal dia merupakan budak kecik yang panjang akal dan nakal. Ada aje idea.lagi pun wa terasa boring berada di resort tanpa buat aktiviti. (wa memang pesen tak lekat dok dirumah ) kami meronda2 bandar melaka sambil nak beli sedikit barang untuk BBQ malam nanti.




*BBQ kambing,ayam, udang dan sotong,  memang terbaek. 


.






12 comments:

  1. wahh rs sedap wpon xnmpk rupanya..bbq!heee

    ReplyDelete
  2. Hamboihhh jual mahal ko ya bro, anak dara datang pujuk pun ko tahan godaan..hebat! Hebat! Hahahaha....

    ReplyDelete
  3. Juliet: kehkehkeh imagine tinggi la


    lady w: kehkehkeh, bukan jual mahai ler sis, pangkat adik suma tu baru habes SPM la, Dulu dorang tak berani nak tegur skrg dorang dah berani menegur abg gojes dorang hahahaha

    ReplyDelete
  4. Oh ya haku lupa ko ni abang gojes...eh tapi masa tu ko belum botak lagi kan bro? Haha...gojes la sangat!

    ReplyDelete
  5. Lady W: sudah masuk minggu ke 2 wa botak nie

    ReplyDelete
  6. reen: domo nampak jer comey tapi dia gengster sebenarnya

    ReplyDelete
  7. reen: aku pun dah hilang fokus ni...damit betul mcm mana aku bley cuai

    ReplyDelete
  8. whua3... yesss ingat keyword ni, FOKUS okayy.. haha ada genggg. yehaaaa

    ReplyDelete
  9. haha sengal... ni main2 ke atau memang hilang fokus ni?? haha

    ReplyDelete