Monday, 19 December 2011

Damailah engkau disana.........

Sumpah, wa masih tak pernah lupakan lu

Sumpah, wa masih ingat pesanan berupa nasihat,

Sumpah, kata-kata dari lu,wa masih segar dalam ingatan.

tanggal 14 December 2009 adalah tarikh keramat yang amat bererti untuk wa,
wa masih ingat segala kata-kata nasihat dari lu, Lu umpama abang, lu umpama bapa dan juga sahabat dikala wa susah dan perit untuk meneruskan hidup

lu antara insan yang berjaya mengubahkan kehidupan wa dari jahil kepada insan yang berguna, melembutkan hati dan jiwa wa dikala ketidakwarasan wa datang melanda, idea-idea lu membuat wa berfikir secara rasional membuat keputusan. kehilangan lu umpama hilang salah satu tulang belakang wa,


al-fatihah pada arwah. moga kau ditempatkan ditempat2 org yang soleh.

Tapi....Tuhan Maha ESA,lebih sayang akan dikau bro, Damailahm amanlah dikau disana,
hanya doa, al-fatihah dan surah-surah suci yang dapat wa kirimkan. Keluarga lu tak mungkin wa lupa...





* semalam wa teringatkan lu, hampir menitik kembali air mata wa....., sekarang wa dah jadi orang bro, terima kasih banyak2

.

24 comments:

  1. Mengingati mereka yang sudah pergi dengan amalan dan jasa baik mereka kepada kita, sejuta barakah untuk yang di sana kerana menjadikan kita insan yang berakal...aku tak kenal dia, tapi aku nak sedekah dia yang ko maksudkan itu dengan Alfatihah..al- Fatihah...

    ReplyDelete
  2. al-fatihah! siapa tu? ayah ke?

    ReplyDelete
  3. al-fatihah..

    kebetulan tgh baca 2 entry sal kematian..

    mati itu pasti..

    ReplyDelete
  4. p/s : biasa la...bila tension nak stdy...hupdate blog dlu..heheh..jap g baru stdy..;)

    ReplyDelete
  5. sbg tanda ingatan, selalulah awak doakan dia di alam sana. doa drpd yg hidup amat diperlukan..

    ReplyDelete
  6. syukur lu dah jadi orang. gua tengah imagine beberapa kemungkinan kalau lu bukannya orang. mat gian? jual dvd haram? tukang kutip hutang? bukak makmal dadah sintetik? penagih daun ketum? kerja pukul siapa-siapa yang tak bagi duit. atau paling teruk, derhaka mak bapak. fuh...! syukur.

    ReplyDelete
  7. sedekahkan al fatihah sebagai hadiah terbaik untuk arwah.

    ReplyDelete
  8. Lady W : Terima Kasih, great info baru aku tahu ada kelebihan disitu

    Kak Mas: Kawan tempat kerja lama, tapi dah macam bapa sendiri, dia(arwah) banyak menolong saya ketika betul2 sgt susah utk hidup.

    Ila: terima kasih, sentiasa ingat mengingati, jgn lupa study

    Ujie: Terima kasih sis, betul tu.

    SM: tak payah bayangkan der..... wa bersyukur


    delarocha: Terima kasih bro,

    ReplyDelete
  9. adri Allah kita datang, kepada Allah kita kembali...

    ReplyDelete
  10. TP, kan...Harimau mati meninggalkan belang, manusia mati...kebaikan yang dilakukan itu, berbekas ke atas kita, jadi pedoman untuk kemudi hidup. Aku yakin arwah meninggalkan kesan yg amat mendalam pada kehidupan ko kan...setiap hari sekurang2nya sedekah alfatihah untuknya. Insyaallah kebaikan akan sentiasa mengiringi langkah...

    ReplyDelete
  11. Uncle gedek: betul tu....thanks saling ingat mengingati

    Lady W: ya memang amat mendalam,sgt mendalam, dia(arwah) berjaya mengubah jiwa aku buat selamanya. aku sgt bersyukur keran diberi peluang kembali ke jalan Ilahi. terima Kasih sis

    ReplyDelete
  12. Al-Fatihah... moga redha dgn pemergiannya yg nyata disayangi lebih oleh Tuhan.

    ReplyDelete
  13. telor dah menetas jadi orang??

    komen sebenar: sebenarnya kamu yg ubah diri sendiri.. kata nasihat dr sesiapapun takkan masuk kalau hati kamj taknak berubah.... Byk lg cabaran hidup di depan yg pasti cuba memesongkan kamu... Tahniah kamu mampu untuk berubah...

    Ummul kitab untuk arwah~

    ReplyDelete
  14. Al-Fatihah!

    Alhamdulillah jadi org...

    Kalau jdk beruk? Alhamdulillah...t glamer, masuk Mastika!

    Err, mcm tak kena ms nak ajak gurau ke nie?

    Larikkk!

    ReplyDelete
  15. al fatihah buat arwah...

    hanya doa yang mengiringi arwah di sana..

    selalu2 kirimkan doa yea..:)

    ReplyDelete
  16. thanks & congratulations to him sebab berjaya ubah seorang orang jadi manusia. al fatihah.

    ReplyDelete
  17. Jo Q: Amin....

    PAA: TQ sis, tapi jgn larik dulu

    Ira: TQ...baek2, sekali lagi terima kasih.

    GB: yup.... itulah pergorbanan yg dibuat, dan aku takkan sia2 kan segala usaha dan pertolongan yg dia lakukan. susah nak jumpa org mcm si arwah.

    ReplyDelete
  18. Tea: TQ sis....mgkin ada benarnya, cuma si arwah sbg pendorong memberi guide line, harap2 dapat menempuhi cabaran dimasa akan dtg dgn jaya. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  19. yer2..dah habis stdy dah...msa tok enjoy..heheh

    ReplyDelete
  20. al-fatihah..tp idup harus diteruskn

    ReplyDelete
  21. mr.curly: yup bro hidup mesti diteruskan....terima kasih

    bts: tqvm

    ReplyDelete
  22. oh tidak! muka ku O.o
    takde gambar lain ke? HAHA

    ReplyDelete