Friday, 23 December 2011

Ke Selatan

kursus, belajar, kerja.... kebelakangan nie wa sangat sibuk. sakit otak wa dibuatnya.
sekarang nie wa nak berehat seketika...sempena cuti X'mas nie. wa plan nak pi berjalan-jalan ke selatan tanah air lah plak style backpacker...lama wa tak buat perkara nie harap2 dapatlah menjejakkan kaki ke selatan tanah air kembali ...tapi nak melepak area mana nie???

22 comments:

  1. Warghhh...backpackers? Ke selatan? Havoc! Bro...siyes wa jeles sama lu...lama daa wa x buat backpackers....hokeh selamat bercuti...jangan lupa wa...tsk! Hikhikhik...

    ReplyDelete
  2. Ehh..wa 1st? SM haku 1st...hahaha

    ReplyDelete
  3. saya pun balik kg kat johor cuti ni. plan nak ke pulau kukup..dkt je dgn kg saya. pulau tu takle best, paya bakau.

    tak tau nak cdgkan mana tmpt yg best utk TP..

    ReplyDelete
  4. Lady W: jgn la jeles... style backpackers nie sebenarnya tuk penggembara kurang sen mcm wa, takpe janji enjoy kehkehkeh.....

    tak dicede lagi samaada nak naik bas atau tumpang orang?


    Ujie: owh kukup eh....sana makan seafood sedap kan. lama gak tak pi ke pontian hehehehe

    ReplyDelete
  5. akak pun suka melancong style backpacker... kami 4 beranak pergi Sabah Sarawak selamba je bawa backpack sorang satu!

    akak pi janda baik cuti krismas ni, jomlah join! heheheeeee

    ReplyDelete
  6. TP, sen banyak atau sikit, itu belakang kira juga ada. Yg penting...travel, jauh berjalan banyak pengalaman and how u appreciate His creation...sekali melangkah musti nak buat lagi dan lagi. Ok bro, one day nanti lu kena backpackers ke pantai timur, nanti wa lead...naik ketapi best ooo...

    Kak Mas, berkrismas di janda baik? Wow! Tempat tu cantik dan pure nature, selamat bercuti juga!

    ReplyDelete
  7. Kak Mas: thanks pelawaan tu, mmg seronok janda baek, aman,tenang dan sempoi. saya mungkin ke sana atau bukit frazer next week. :D

    Lady W: orait, walaupun dah pernah buat naik ketapi dari jb samapai lipis (lepak sehari di lipis). then dari lipis ke tumpat.

    xper pasai ada org nak lead backpacker pantai timur. boleh jer

    ReplyDelete
  8. hey! malam ni saya ke selatan juga. dan esok ke singapore. pegi singapore jugak ke? :D

    ReplyDelete
  9. GB: melaka dan johor jer...Singapore maybe next hari raya kot..

    ReplyDelete
  10. Ceritapsl travel, ms sy bujang...sy berangan nak travel naik ketapi dr jb ke perlis. Pastu nak masuk thailand, travel smpi ke vietnam dgn ketapi jugak.

    Cita-cita ada. Duit ada. Masa ada. Cuma kawan tak ada.

    =(

    Dah berkubur mcm tu je...ouh!!!

    ReplyDelete
  11. kalu pompuan, mcm tak selamat je.. M'sia sekarang ni kan ramai 'ex-patriate'!!!

    ReplyDelete
  12. bts: bawa lah kawan2 lelaki atau sedara lelaki yg dipercayai...

    fara: ok la tu...nanti suatu hari boleh pi dgn style backpacker juga bersama rakan2 @ keluarga juga

    ReplyDelete
  13. backpacker best..leh naik bas lompat. ahakss

    dah lama tak naik bas

    ReplyDelete
  14. melaka byk tempat best!

    blh naik river cruise, g klebang - ptg2 main2 layang2 cantik! pergi zoo melaka, tmn buaya, tmn botani, tmn mini malaysia..heee ;p

    study 7thn stgh kat sn..:)

    happy holiday!

    ReplyDelete
  15. oit incik telor power..dtg trenganu la .haha

    ReplyDelete
  16. waa. sonok la g jalan2.. huhu. L cuti pun xjalan2 mana2 lagi. huhu

    jom tgk falsafah ni kejap//
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/kekasih-hati.html

    ReplyDelete
  17. lu pergi tempat yang orang tak nak pergi, lagi cara beb!

    ReplyDelete
  18. bestnya bercuti...

    selamat bercuti..ehheheh

    ReplyDelete
  19. delarocha: mmg wa setuju sgt2

    Ira: hehehehe mmg best semuat tu, tapi dah byk kali pi pun boring.sebenarnya dah kerap sgt ke melaka, nie saje2 jer pi ilangkan boring hehehehe, mmg destinasi melaka dan johor

    L: sajer2 release tension hehehe

    SM: bagus idea lu bro...tapi agak mustahil tuk wa bergerak ketempat2 yg org xpi tanpa kereta wa... nak naik bas @ teksi sah2 xde kot, kalau teksi sah2 ketuk wa...hahaha

    Tea: yup...cari ketenangan kejap

    Ila: TQ very much


    Hamek ko secara pukal wa balas....baru dapt on9 la geng.sori

    ReplyDelete
  20. lyna: nanti la, kepantai timur bukan masa sekarang...habess monsun nanti

    ReplyDelete