Saturday, 3 December 2011

from Taiping with LOVE Part 3

Habes dari war memorial, wa dan rakan-rakan pergi ke tempat banyak pokok teratai ditasik tu
tapi sayang....banyak bunga teratai tak kembang lagi. yang  ada pun sikit sangat,.

Boleh la dari takde dan terus rasa kecewa.ye tak? Meh layan nie.


Teratai yang tak berapa meriah kali nie, mungkin wrong timing kot wa kesini


suma dah malas, mood lari pasai teratai tak cukup seri


tapi memberi senyuman di depan camera...hihihihi..


kan....tak berapa nak berseri. merajuk kot teratai nie




nie sorang terlebih hyper active...nak meloncat jer keje dia + bersama payung.

Awek nie pun sama gak....


ikut korang la nak lompat ke nak loncat ker...malas wa nak layan dah

Sang kura-kura bersaiz remaja, penat wa rasuah dia dengan roti. still  tak nak datang kat wa, hampeh demand tinggi




Setelah penat dan boring, (bukan boring pasai tempatnye tapi boring pasai banyak sangat amik gambo) Wa pun dan rakan-rakan membuat keputusan pergi minum untuk basahkan tekak. Tapi kansel sebab dalam perjalanan mencari kedai untuk melepak, boleh pulak cik Nurul singgah di tempat rimbunan pokok-pokok besar di taman tasek ni..

Masa tu banyak pulak pasangan pengantin baru buat sesi outdoor fotoshoot plak rasa-rasa wa ada lebih 6 couple pengantin baru rasanya. Apa lagi group nie pun teruja kembali nak bergambor la selepas nampak ramai pasangan pengantin baru ada disitu...(kira nak menyemak je la....dan nak meniru gaya pengantin2 baru tersebut sudahnye jadi lain plak)






Untung betul kerusi nie,sentiasa ada jer pengunjung nak lepak duduk kat dia

Gadis dan bunga tiruan

alalalala.....comelnye, ( pujian ikhlas wa tuk ko farah hehehehe.... )







Lelaki dan bunga tiruan plak

aksi melamar ( nie belakon jer tau bukan betui-betui,  gaya jer nie ok, jangan gosip2 plak)


salah satu pasangan pengantin baru yang ada kat situ




kan dah cakap, boleh gak wat aktiviti beriadah (takkan berendut plak, ye dak??)



Ok sekarang betui=betui tak leh tahan memang dah haus sangat, so kami cepat-cepat cari kedai minum tuk melepak. so cik nurul mengajak perkena air bo bo, air nie femes di taiping tapi malang sekali lagi wa xdapat rasa pasai habes dijual, yang ada di gerai2 cina ada lah.....




ketika mencari-cari kedai air bo bo buatan muslim.

air bo bo cha cha...dorang cakap air bo bo jer...mungkin malas nak sebut sampai habes kot. menu air yang femes di taiping nie. sayang wa tak dapat merasa langsung pun

owner air bo bo muslim, pak cik nie pun sempoi sanggup bergambor walau kami tak dapat minum dan merasa air bo bo di warung dia,diatas segala bahan dah habes.







 Last choice mencari air bo bo di area bomba plak, tapii sayang still takde gak. hampa gak rasanye.... tapi
ada gak pengubat nye....kami layan es krem yang agak best disitu hahahaha




menu es krem yang ada, singboard menu buat sendiri semuanye...pakai plywood dan cat minyak jer




nie le es kremnye
















maghrib pun still hujan turun juga...memang taiping nie daerah negeri hujan kot



Ok maybe kene datang balik kot, pasai tak dapat minum air bobo, huhuhuhu and many thanks to cik Nurul

11 comments:

  1. suka benar gambar lompat2 ngan payung...heheheheee

    ReplyDelete
  2. Mas: kak mas boleh buat eksperimen juga disekitar kawasan rumah. model boleh pakai anak2 dan suami. kehkehkeh...mesti dorang akan suka juga nanti

    ReplyDelete
  3. ira ada kat tmn tasik taiping jumaat lepas, 2hb..hee

    dpt la snap sikit2..

    mmg mnjdi tumpuan pengantin snap outdoor kan..:)

    ReplyDelete
  4. Wahhhh! Baca entry ni sajer dha bagai ke sana.. Cayalah!

    ReplyDelete
  5. tea: ada masa dtg jelajah la teping tu...rasai sendiri suasana nya disana. kompom jatuh cinta punya kehkehkeh....

    ReplyDelete
  6. tergamam tengok hasil seni ni.....terbaek la...

    ReplyDelete
  7. ahaaaaa...ade belog...selamber kodok ah....ok..jum lawan

    ReplyDelete
  8. yumidac: TQ, tapi mana ada seni mana

    eisz: ahahaha jgan macam lu sis, nie belog gambor jer, belog luahan hati still rahsia, biar ada di fesbuk je kehkehkeh...

    lawan apa yer.??

    ReplyDelete