Tuesday, 13 December 2011

Berenang demi Kesihatan.

Sekarang nie, setiap petang wa dah kembali aktif beriadah demi kesihatan wa, naseb ada kawan-kawan yang nak join turut sama,  nasihat dari bro mohamadazhan.com TQ banyak bro, beri nasihat kat wa, dan juga pada sis kita nie Lady Windsor yang banyak beri tips pada wa


termasuk juga pada kak MAS
kerana turut memberi wa sokongan dan nasihat,  dan pada kawan2 bloger yang lain sama, kerana beri sokongan secara tak langsung,  wa hargai sangat2.

salah satu aktiviti yang wa buat sekarang adalah berenang. berenang memang letih tapi amat syok dan ia juga terapi stress yang paling berkesan. memang enjoy beb. pada Ezan idmaLIlaBro HidemichiYumidaUncle syaffUjiekonde, dan lain-lain lagi jom beriadah demi kesihatan




entrance ke kolam

bersiap-siap nak pi terjun masuk air.




coach renang wa, merangkap kawan opis juga

kedua-dua nie memang power dan handal berenang, wa nak jadi handal macam dorang gak. impian tu


sifu tengah bertapa dalam air, nak cari ilmu bernafas dalam air

berehat seketika bersama coach yg botak, jap lagi sambung balik masuk air jadi dugong hehehehe

sesi wa berdepan dengan camera....

breast stroke dulu wat 10 laps, then dah panas baru layan freestyle 10 laps.



* kan best kalo hari-hari tak hujan.....

48 comments:

  1. bestnya! akak tak pandai berenang...

    ReplyDelete
  2. bro! laaa..ko pun p swimming eh..mwahahaha....terbaikklah! wa pun consistant la swimming..eh tell u what swiming is the best way to reduce weight and of coz when u reduce weight, cholesterole also gone la..okeh syabbas bette! Hahahaha...

    Psttt bro, ajak SM tu..dia tokei cholesterol..kih!kih!kih!

    ReplyDelete
  3. Mas Saari : saya asalnya pun dok pandai berenang kak,daerah pergunungan hanya ada air terjun dan anok2 sungai je... tapi demi sihat dan nok sgt pandai berenang saya blajar dgn kawan2


    Lady W: i agree with ur statement sis,

    (SM dok jauh sis....lau tak dah lama ajak dah kehkehkeh)

    ReplyDelete
  4. bermula gambar ketiga, menguatkan lagi pendapat gua bahawa: lelaki botak memang gojes!

    orang KL patut belajar berenang sebab bencana alam yang selalu menghampiri mereka adalah, BANJIR. tak rugi kalau setakat pandai berenang gaya katak tapi dapat selamatkan nyawa.

    wei, badan gua terjaga rapi la. gua tak main la kolesterol bagai...

    ReplyDelete
  5. SM: woiii...lelaki botak memang gojes? aku setuju...akan tetapinya...badan rapi belum tentu kolesterol pun rapi..ko kena cek...

    err TP, wa mengganas di blog lu jap aa bro! tq!

    ReplyDelete
  6. SM & Lady W :

    1. ye ker botak gojes???? Hmmm dah bley tukar trend ni

    2.lantak korang la nak menganas kat sini ke, kat luar ke, ada aku kesah. jangan bergadoh mcm laki bini sudah kehkehkeh....

    ReplyDelete
  7. Kenapa klu aku berenang, aku tak mara ke depan? Sebaliknya tenggelam timbul? Nie yg nak jeles nie.

    =p

    ReplyDelete
  8. SM: yeah, wa pun botak gak hehehe tapi dalam perancangan lah.

    Fara: erm....gaya apa tu? kalau gaya breast stroke @ kuak dada memang lah begitu tenggelam dan timbul begitu gak pada kuak kupu2, tapi yg tak mara nie mungkin salah dari segi kicking dia tak pun masa pulling @ meguak jari2 tangan x rapat.

    ReplyDelete
  9. SM... aku ingat kau tadi. hahaha

    ReplyDelete
  10. fuh..syoknya! jealous pulak tengok..

    *tersedak tadi..rupa2nya ada org sebut nama. hehe..

    ReplyDelete
  11. teruskan niat suci kau tu. perlukan se`banyak' kekuatan untuk menjadi individu botak. lebih-lebih lagi untuk kali pertama.

    ra : kau dah mengigau ke apa? aku lebih macho dari itu (maaf untuk pemilik gambar, aku gurau).

    ReplyDelete
  12. TP, statement ko x sayang mulut..laki bini x ada gaduh2 la wei...aku dgn SM ni, tunggu masa je...aku memang nak pukul dia cukup2... Errr maksud aku pukul dgn ayat la weii...karang pukul betul mampus aku masuk lokap...

    ReplyDelete
  13. terer nyer korang berenang...sy x reti berenang...hihi...

    ReplyDelete
  14. Sm: kehkehkeh....mgkn bermula january akan datang kot,

    Lady W: kehkehkeh.... lu memang ganas

    Ujie: jgn jeles2...pergilah ke pusat kolam renang berdekatan sekarang...

    Yumida: takpe..blajar slow2, asal seseorg perenang bermula dari tak tahu berenang juga.

    ReplyDelete
  15. wah, bro.. ko macam atlet renang dah.. haha nanti ajar gua renang bile ang dah habis menuntut ilmu perenangan..

    ReplyDelete
  16. TP: bak kata SM, ganas kat sini jer, esok di sana wa diam...sapa la wa nak ganas ganas kan...huk!

    ReplyDelete
  17. aww sexynye telurrrr

    selalu gi swimming tapi tak pernah berjaya curi nafas...

    ReplyDelete
  18. muhammad razik: kehkehkeh...TQ bro, xde la...biasa jer sebenarnya, kan kita kena kuasai sukan2 begini. nak blajar?? boleh je xde masalah, ilmu renang nie tak payah sebenarnya.

    Lady W: kehkehkeh....sama dengan la

    Tea: xberjaya..tips dia mudah, jgn simpan nafas, buang habis semua nafas dalam air dgn sekata(jgn buang sekali gus) just tinggal kan sikt je tuk ke surface, then sedut la dalam2 balik oksigen tu. InsyaAllah mesti tea boleh,buat slow2 jer dulu

    ReplyDelete
  19. sampai sekarang tak pandai2 berenang! walhal umah dekat tepi pantai ajer hahahah


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/cabang-yang-tak-mungkin-tersimpul.html

    ReplyDelete
  20. 6pack abs la lepas ni ye! Saya fobia pd air sbb pernah hampir lemas...

    ReplyDelete
  21. ooooopsss...tengok sekali lg...seksi nyer abg2 sume.....

    ReplyDelete
  22. c'axoera : tanamkan azam utk ke kolam, kola malas xleh nak cakap dah,pasal malas takde ubat

    sudpVSsenduk : saya dulu juga lemas disungai,dan diselamatkan oleh org awan, so...amik keputusan utk menguasai acara renang nie.

    ^pack...owh mgkin ianya akan kembali semula kehkehkeh..

    yumida : ops....terlebih suda. kehkehkeh

    ReplyDelete
  23. sesungguhnya saya tak pandai berenang.. tanpa bantuan pelampung itik.. bisa lemas dong di air dalam. kekekeke

    ReplyDelete
  24. ralphrazaq: jgn perghh...perghhh... segan ar...kehkehkeh

    TLLS: semua org sejak kecil mmg xpandai berenang, nak pandai kene blaja. sebab lu awek apa kata blaja ngan LADY Windsor kita...dia agak hebat juga tu...

    ReplyDelete
  25. delarocha: kehkehkeh....boleh blajar bro, meh join jadi ahli kolam

    ReplyDelete
  26. wahh bagus2...teruskan usaha..:D

    kat pool mn?:)

    xpndai berenang...pastu agak takut dgn air..heee

    ReplyDelete
  27. okeh...

    orang tak pandai berenang...ngeh3..

    ReplyDelete
  28. trime kasih pd pelawaan di atas...baru perasan la..hihi...pool itu....biru itu laut..

    ReplyDelete
  29. ira: kat pool dalam navy base, syok

    Ila: mari belajar swim

    yumida: ya biru itu damai

    gadisBunga: erk mcm "embeeek..." la takut air kehkehkeh

    ReplyDelete
  30. ezan : belajar le.....baru boleh jadi pandai hihihi

    ReplyDelete
  31. x bez klo langsung x hujan..kering pool tu nnt..tq singgah

    ReplyDelete
  32. dah pernah belajar swim..tetap xreti..hehhehe

    ReplyDelete
  33. TP - pergghh bukan sebab pe..pergghh sebab cm dh nmpk '6 pack' je..hahahahaha!!!!

    ReplyDelete
  34. dah nak dekat seminggu tak hapdet. duh~

    ReplyDelete
  35. yumida: kehkehkeh....

    ila: jgn putus asa, OK.

    ralph: kehkehkeh nampak mcm bela perut "6 month pax " kot.

    GB: rilek sis...bz pasai pi belayar ikut kapal. buat trial.

    ReplyDelete
  36. TP, amboi suka suki je lu jual nama wa kata wa hebat kat kolam...kihkihkih! Wa pun berani buat2 je la weii. Tapi bagus juga kalu ada sesapa berminat nak belajar swimming...moh le kite...blurp!

    ReplyDelete
  37. eiyziey: TQ dan meh join demi kesihatan

    Lady W: kehkehkeh...ada bunyi 'blurp' le....

    ReplyDelete
  38. Menyelam la weii..lepas udara dalam air...hikhikhik! Tadi wa timbul jap ambik nafas!

    ReplyDelete
  39. saye sedang gigih cari swim' suit (muslimah ye) ni. tapi macam tak sanggup je nak tengok diri sendiri!!

    *yang ni, FOC tak? :-)

    ReplyDelete
  40. bts: FOC utk apa??? berusahalah. xde makna nak malu2 kalau nak blajar dan jd sihat... ignore je tanggapan org lain. bley ker mcm tu

    ReplyDelete
  41. mai r nak lawan swim gak..? dalam kolam panas nak ?

    ReplyDelete