Saturday, 5 November 2011

Pangkor Island.

.

Travel Log :

Menjejaki pulau pangkor buat pertama kali bersama rakan-rakan,

0645am - berlonggok di meeting point kami di pekan lumut (di restoren mamak DJ)
ada yang lewat, ada yang awal. seperti biasa la wa antara yang terawal.

0700am - masih tunggu kawan-kawan yang belum menampakkan dirinya lagi. Masa nie wa ngan budak OJT tengah layan nasi lemak ngan air feveret wa nescafe.

0720am - semua kawan-kawan sampai dan join berlonggok makan sarapan pagi  bersama.

0800am - siap sedia begegas ke lumut jeti terminal. semua 1st yime nak jejak pangkor hanya bayar RM10 jer sekepala. Harga tiket hanya untuk pergi dan balik,so masa balik nanti tak perlu la beli. terus naek je feri tu. excited pun ada. hehehe..

0820am - tiba di pangkor jeti. bermula lah perjalanan wa bersama kawan-kawan meng'explore' kawasan sekitar pangkor ni.



Setiba di pankor, benda pertama sekali wa buat adalah pergi mandi manda di pantai telok nipah. sambil sekodeng minah-minah saleh kat situ hehehehe.......
Pantai telok nipah sebenarnya banyak aktiviti yang bley buat, selain mandi manda, berkayak, korang boleh mencuba snorkling kat situ bayaran dia hanya RM15 termasuk equipment seperti goggle, fins dan life jacket.

Kalo banyak duit, bley la pi island hoping, tak mahal mana pun, dalam rm30 sekepala je. Banyaklah water sport boleh main kat sini. macam-macam ada.

besama sifu outdoor.

Dengan motor wave JHY252...naseb owner dia x nampak

diatas feri.....belakang tu jeti lumut la tu

wajah ceria sekor-sekor, maklum la 1st time jejak telok nipah ni

Budak yang paling girang skali dapat main benda alah ni 

kalo awek jer mesti nak bagi peace sign. wa memang betul2 tak faham...

nampak tak peace sign lagi dari awek....tak habes-habes ngan peace sign. 

di kota belanda. sejarah dia wa dah lupa yang pasti dia ada kaitan ngan perjanjian pangkor.











No comments:

Post a Comment