Sunday, 6 November 2011

Bola Cat

Petang tadi wa mendapat 1 panggilan dari seorang mamat ni, dengan selamba badak jer dia memberi satu arahan  paada wa, damn...jenis main mengarah nie yang wa tak suka.

" wei, bro lu siap cepat-cepat, lagi 10 minit wa datang pick-up lu, pakai pakaian yang sesuai. kita nak bertempur nie. main painball. Takde excuse untuk lu. siap cepat"

Cilake....tak pasal-pasal wa kene bersiap-siap dengan pantas.Nak pakai pakaian apa eh yang bersesuaian, dah la nie 1st time wa main menatang nie.
main paintball eh. Hmmm.... menarik jugak idea setan sekor nie....
Sekarang wa hanya menanti saat di pick-up oleh member wa. Tunggu punya tunggu 15 minit kemudian baru muncul. hampeh cakap tak serupa bikin.

Ok, bila nak bermain game paintball nie, apa yang korang kene ada adalah :

- duit, pasai korang akan diberi face mask, marker(pistol paintball) dan pallet , protection vest, yang dah ada equipment sendiri lagi bagus.

- pakaian yang sesuai, lagi tebal lagi bagus, nak paki jeans pun buleh. Tapi  jangan gatal pulak nak pakai short atau trek suit. kalau kene tembak, buleh tahan gak rasa sakitnye.

- stamina yang cukup. sukan nampak aje macam mudah. tapi masa main tahu la rasa tercunggap dia macam mana.Ini termasuk juga kepantasan.

- strategi juga amat penting, lagi bagus kalau team tu ada teamwork. tak kisah la apa perangcangan korang sekali pun, yang penting teamwork.

Cara bermain:
Permain ini dimain secara berkumpulan, kalo tak berkumpulan macam mana nak main ye tak.
sama ada nak bermain Last Man Standing atau Merebut Flag nama betui dia wa tak tahu hehehe...dan ada lagi cara lain bermain dia,

seronok memang seronok habes...lain kali wa nak main lagi.

sesi ceramah dan peraturan diberi oleh incik referee,lepas tu baru buat sesi reganggan badan..

sesi bergambo sebelum bermain.

yang pulak sesi bergambo lepas main. gaya jer lebih suma nie

hah amek ko, sape-sape nak merasa peritnye kene tembak dalam game nie.silalah.


















* cilake..wa kene mantapkan lagi skills,nak balas dendam pada orang yang dapat menembak wa.

No comments:

Post a Comment